Vernisajul expozitiei foto Living the dream

Chiar de ziua naţională a Statelor Unite ale Americi, 4 iulie, a fost vernisată expoziţia de fotografie “Living the dream” autor Alexandra Mihale.

Living the dream
Living the dream – Alexandra Mihale

Living the dream este un proiect fotografic documentar despre cea mai veche comunitate de români din Statele Unite. Proiectul portretizează viața și cultura românească din zona metropolitană a orașului Cleveland.

Living the dream
expo foto

În Cleveland s-a construit prima biserică ortodoxă din America în 1904 și tot aici a fost publicat și primul ziar românesc America, iar în fiecare vară are loc Festivalul Românesc.

Cel mai recent recensământ arată că aproximativ 20.000 de români locuiesc în zona metropolitană a orașului Cleveland. Însă în ultimii 15 ani comunitatea a început să se micșoreze, noii veniți preferând să se stabilească în alte orașe precum Chicago și New York.

Primii imigranți români s-au stabilit aici la sfârșitul secolului XIX. Majoritatea proveneau din Transilvania și veniseră să muncească în fabricile de oțel. Atunci, ca și acum, românii au descoperit în America o alternativă la restricțiile sociale, politice și economice din România.

Primele fotografii au fost realizate în ianuarie 2011, iar perioada de documentare s-a încheiat în august 2012. Living the Dream este proiectul de dizertație pentru Ohio University, al fotografului documentar, Alexandra Mihale.

lucretia stoica
lucretia stoica

Mai interesante decât fotografiile prezentate mi se par poveştile sau explicaţiile (în fotoreportaj se numesc şi caption) ce le insoţesc!

captation fotografie
explicatie

Dacă doriţi să citiţi şi celelate caption mergeţi la Sala Acvariu, de la Muzeul Național al Țăranului Român până pe 14 iulie 2013.

One thought on “Vernisajul expozitiei foto Living the dream”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.