3 carti gratuite despre fotografia de portret

Dacă fotografia de portret este un subiect care te interesează, îți aduc la cunoștință trei cărți electronice gratuite despre acest tip de fotografie.
Cele trei cărți electronice (ebooks) sunt în limba engleză, în format pdf și pot fi descărcate gratuit de pe paginile indicate.

fotografie de portret poza pictura tablou
portret – pictura

Fotografia de portret poate fi o abilitate plină de satisfacții dacă veți obține corect toate detaliile de iluminare, perspectivă și expresivitate. Dar crearea de portrete convingătoare nu este o sarcină ușoară, ci vine după o practică și experimentare cu diferite stiluri și tehnici.

8 Steps To Better Outdoor PortraitsDavid Veldman

fotografie portret carte electronica gratuita pdf
outdoor portrait free ebook

Pentru a obține portrete în aer liber trebuie să înțelegeți tipul de lumină, direcția luminii și care sunt cele mai bune condiții de iluminare. În plus, va trebui să știți când și cum să folosiți diverse accesorii sau orice lumină artificială pentru a evita umbrele nedorite sau lumina aspră. În afară de aceasta, ar trebui să învățați să profitați de condițiile sezoniere și să folosiți elemente de recuzită relevante pentru a obține acele rezultate creative. Toate acestea sunt acoperite în această carte electronică realizată de David Veldman.

10 Tips For Exciting PortraitsKent DuFault

carte gratuita fotografia portret pdf
portraits – free ebook

Așa cum indică și titlul, acest ebook ne oferă 10 sfaturi despre realizarea unor portrete cât mai reușite. Fotografia de portret necesită abilități care includ utilizarea adecvată a echipamentului, iluminarea subiectului, alegerea unei poziții, alegerea obiectivului potrivit, compoziția, garderoba, recuzita și interacțiunea cu modelul. Odată ce ați făcut tot ce aveați de făcut, nu veți aveți nevoie nici măcar de echipamente scumpe – o cameră standard și un obiectiv vă pot ajuta să obțineți câteva portrete uimitoare chiar și fără un iluminat suplimentar.

Vă recomand să citiți: 4 carti gratuite despre fotografia de calatorie

books-express.ro

Headshots 101Kent DuFault

carte electronica gratuita fotografia portret ebook
carte electronica gratuita – portret

Când sunteți fotograf de portret, uneori există momente când vi se cere să faceți headshot-uri – aceasta ar putea fi pentru un portofoliu sau o carte de vizită sau un articol de buletin informativ, etc. Realizarea headshot-urilor (încă nu știu cum s-ar putea traduce în română acest termen) nu este la fel de simplă pe cât credeți și trebuie să aveți cunoștințe despre stabilirii scenei, a iluminării, a formatelor, a tonurilor / texturilor corecte, a perspectivelor și nu în ultimul rând a așteptărilor clienților.
Pdf-ul lui Kent DuFault conține astfel de informații, însoțite de exemple și scheme de lumină.

Dacă doriți să cumpărați pentru voi sau să oferiți cadou unui pasionat de fotografie, vă recomand și următoarele cărți:

Fotografia portret: 99 de ideiAnnabel Williams

Ghid Complet Fotografia Portret – 250 de sfaturi

Lumina si iluminarea – Scoala de fotografieMichael Freeman

100 de fotografii care au schimbat lumeaMargherita Giacosa

Sper că vă sunt utile aceste informații și nu-mi rămâne decât să vă urez cât mai multe portrete reușite!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.