Fotografia de primavara: 10 idei creative de incercat inainte de sfarsitul primaverii

Am 10 idei pe care să le încerci până la sfârșitul primăverii. Iar dacă nu ați petrecut încă suficient timp la soare, nu vă temeți: aceste sfaturi sunt excelente și pentru vară și toamnă.

Fotografia de primavara poza fotografe fotografiind flori fete
Fotografia de primavara

Primăvara este anotimpul perfect pentru a explora și experimenta cu fotografia. Lumina strălucitoare, florile frumoase, copacii înmuguriți și păsările care cântă sunt doar câteva dintre subiectele perfecte pentru a fi surprinse în fotografii.

poza fotograf flori cismigiu bucuresti
la flori

În acest articol, vom explora 10 idei creative de fotografie de primăvară pe care să le încercați înainte de sfârșitul sezonului.

#1 Fotografia macro
Primăvara este anotimpul perfect pentru fotografia macro, care implică fotografierea subiectelor într-un mod detaliat și de înaltă calitate. Încercați să surprindeți florile de primăvară, fluturii, sau alte insecte și animale mici, folosind un obiectiv macro special sau tuburi de extensie pentru macrofotografie
Alege o floare sau o frunza, si incearca sa fotografiezi detaliile ei cu o lentila macro. Aceasta tehnica te ajuta sa surprinzi detalii minuscule pe care nu le-ai putea vedea cu ochiul liber.

floria.ro

#2 Fotografii de jos în sus
Încercați să vă aplecați și să fotografiați subiectele dintr-o perspectivă inedită, într-un mod mai neobișnuit. Acest lucru poate fi o modalitate excelentă de a evidenția copacii înmuguriți și florile.

#3 Fotografia de la înălțime
Fotografia de la înălțime poate fi o modalitate excelentă de a evidenția frumusețea și complexitatea lumii. Încercați să fotografiați flori, păsări și alte subiecte dintr-o perspectivă de sus, folosind o dronă, un trepied sau un monopied înalt

4# Fotografia de siluetă
Fotografia de siluetă poate fi o modalitate excelentă de a crea imagini dramatice și interesante. Încercați să fotografiați subiecte cu o lumină puternică din spate, cum ar fi un apus de soare sau o pădure însorită, pentru a obține siluete interesante.

#5 Portrete în aer liber
Profită de vremea frumoasă și ia-ți prietenii sau familia afară pentru a face niște portrete. Fotografiază sub lumina naturală și experimentează cu diferite unghiuri pentru a obține imagini interesante.

Citește și: Croaziere inedite – Călătorii în stil creativ, departe de itinerariile tradiționale inedite

#6 Fotografii cu efect de fundal blurat
Fotografia cu efect de fundal blurat poate fi o modalitate excelentă de a evidenția subiectele și de a crea un efect artistic. Încercați să folosiți o diafragmă mică pentru a obține o adâncime de câmp mică și pentru a evidenția subiectele.

#7 Fotografii de flori de cireș
Florile de cireș sunt una dintre cele mai frumoase și recunoscute flori ale primăverii. Încercați să surprindeți frumusețea lor în fotografiile voastre, fotografiindu-le în diferite unghiuri, cu diferite setări și din diferite locuri. Mai multe detalii am scris în această postare

poza fotograf gradina japoneza flori ciresi
flori cires – gradina Japoneza – Bucuresti

#8 Fotografii cu apă/ploaie
Primăvara este sezonul ploios, iar apa poate fi o sursă excelentă de subiecte fotografice interesante. Încercați să fotografiați picăturile de ploaie, lacurile și râurile, folosind setări diferite pentru a obține efecte creative.

poza roua petale frunze picaturi apa
roua

#9 Fotografia cu efect de mișcare
Alege un subiect și fotografiază-l în timp ce se mișcă. Încearcă să utilizezi o viteză de declanșare mai lentă pentru a crea un efect de mișcare.

#10 Albine sau fluturi în flori
Caută un loc în natură unde zboară mulți fluturi și încerca să-i fotografiezi în timp ce zboară sau stau pe flori. Dacă nu le deranjezi activitatea, albinele nici nu vor observa că te afli în preajma lor, deci nu-ți face griji de faptul că te-ar putea înțepa!

Primăvară este anotimpul perfect pentru fotografie. Cu florile în floare și cu peisajele proaspete și colorate, există o mulțime de subiecte care pot fi fotografiate în acest sezon.
Sper că aceste idei te vor ajuta și pe tine să-ți îmbunătățești abilitățile de fotografie de primăvară.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.