HCB Award 2023 – concurs fotografie

Premiul HCB, acordat de Fundația Henri Cartier-Bresson o dată la 2 ani, sprijină crearea unui proiect fotografic ambițios.

Concurs international de fotografie organizat de fundatia Henri Cartier-Bresson HCB
HCB Award 2023

Premiul HCB 2023

Premiul HCB oferă 35.000 de euro și este însoțit de o expoziție și o publicație a proiectului. Este destinat unui fotograf care a finalizat deja un corp semnificativ de lucrări, apropiat de abordarea documentară.
Candidatul trebuie să fie susținut de un profesionist din domeniul fotografiei (galerie, muzeu, editor, media, curator independent etc.).

O comisie de preselecție analizează toate cererile. Membrii juriului pot accesa toate dosarele în timpul deliberărilor finale. Câștigătorul este selectat de un juriu internațional format din șapte personalități marcante ale lumii artei. Fiecare membru al juriului are o singură opțiune. Decizia finală a juriului rămâne de necontestat.

Citește și: 10 aparate foto folosite pentru a surprinde aceste fotografii emblematice

Proiectul de artă al câștigătorului realizat datorită acestui grant va fi expus la Fundația HCB și publicat sub formă de carte, în primăvara anului 2025.

ishoot.ro

Calendar HCB Award 2023:

➤30 aprilie 2023: Termenul limită pentru înscriere (data conform ștampilei poștale)
➤Iunie 2023 : Anunțul HCB Award 2023
➤Primăvara 2025 : Cartea și expoziția la Fundația HCB a proiectului câștigătorului 2023

Procedura de aplicare la HCB Award 2023:

Candidatura trebuie să fie scrisă în limba engleză. O versiune în franceză poate fi atașată. Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă următoarele elemente:
• O scurtă scrisoare semnată de un profesionist de la domeniul fotografiei explicându-și sprijinul pentru candidatul (maximum 1 pagină dactilografiată)
• O selecție de 15 până la 20 de fotografii, indicând numele candidatului pe spatele fiecăreia (dimensiunea maxima a printurilor 24 x 30 cm, fara rama, fără diapozitive) Cărți suplimentare sau materiale tipărite sunt binevenite
• O selecție de cărți și materiale tipărite
• Un scurt text scris și semnat de candidat conturând proiectul pentru care dorește primiți premiul HCB (maximum 2 pagini dactilografiate)
• O biografie scrisă concisă a candidatului prezentându-și experiența, expozițiile, publicații, granturi și premii acordate.
• Formularul de cerere online completat integral de către candidat: https://forms.gle/Dp5aZeaRSW5E46EUA
O copie tipărită a formularului semnată de candidat trebuie atașat la dosarul trimis prin poștă.
• Un plic preplătit pentru returnarea cererii dosar, cu timbre franceze, retur international cupon DOHA (http://bit.ly/3oY2HTb) sau un expeditor plic preplătit (FEDEX, DHL, UPS etc.).

Regulamentul general poate fi citit pe această pagină https://www.henricartierbresson.org/wp-content/uploads/2023/02/Call-for-entries_HCB-Award-2023.pdf

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.