World Press Photo 2023, cea mai importanta expozitie globala de fotojurnalism, expusa in Bucuresti

Fotografiile selectate la World Press Photo 2023, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, pot fi văzute în București până pe 30 iunie 2023.

World Press Photo 2023 bucuresti piata universitatii expozitie fotografii
World Press Photo 2023 – Bucuresti, piata Univesitatii

Expoziția World Press Photo 2023 va avea loc în 9 orașe din România

Cea de-a 66-a ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo va putea fi vizitată și anul acesta, la nivel național, începând cu 5 mai 2023. Adusă în România de 12 ani consecutivi de către Fundația Eidos, expoziția va fi expusă publicului larg în centrele a nouă orașe din țară, itinerariul începând cu București, Timișoara, Sibiu, Constanța și Oradea.

expozitie fotografii presa piata universitatii bucuresti fotoreportaj
Expozitie fotografie de presa – World Press Photo 2023

Cele 120 de fotografii surprind evenimente importante din întreaga lume: de la războiul de agresiune din Ucraina și impactul lui asupra oamenilor, până la efectele crizei climatice și protestele civile din jurul lumii.

World Press Photo 2023 bucharest university square photography exhibition
fotojurnalism

Fotografiile sunt însoțite și de un audio-tur gratuit, realizat în parteneriat cu aplicația Smartify, prin care vizitatorii vor putea asculta, pe propriile device-uri, povestea fiecărei fotografii câștigătoare.

Expoziția World Press Photo 2023 București #shorts :

Timp de câteva luni de zile, 24 de ore din 24, fotografiile vor fi expuse simultan în perioada 5 mai – 31 mai în București, Timișoara și Sibiu, apoi în perioada 3 iunie – 3 iulie în Constanța și Oradea, ca mai apoi să fie prezentate publicului în alte orașe importante din România.

Citește și: Castigatorul concursului CitiesToBe Photo Award 2023

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Cei patru câștigători globali au fost selectați din 24 de câștigători regionali, aleși din peste 60.000 de lucrări înscrise:

➤Premiul Fotografia anului: Bombardament aerian asupra spitalului de maternitate din Mariupol, realizată de Evgeniy Maloletka, Ucraina, Associated Press
➤Premiul Reportajul anului: Prețul Păcii în Afganistan, realizat de Mads Nissen, Denmark, Politiken/Panos Pictures
➤Premiul Proiect pe termen lung: Ape zbuciumate, realizat de Anush Babajanyan, Armenia, VII Photo/National Geographic Society
➤Premiul Format Liber: Aici, ușile nu mă cunosc, proiect realizat de Mohamed Mahdy, Egypt

ishoot.ro

Întreg itinerariul și detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției – World Press Photo Exhibition Romania

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.