Nikon Small World 2023 si-a desemnat castigatorii

Fotografia nervului optic al rozătoarelor desemnată câștigătoarea celei de-a 49-a ediție a concursului anual Nikon Small World Photo Microscopy Competition. Premiul întâi din acest an a fost acordat lui Hassanain Qambari, asistat de Jayden Dickson de la Lions Eye Institute, pentru imaginea sa a unui cap de nerv optic care prezintă astrocite (galben), proteine contractile (roșu) și vascularizație retiniană (verde).

Nikon Small World 2023 imagine premiata nerv optic
© Hassanain Qambari – Nikon Small World Photo Microscopy Competition

Imaginea colorată aduce o contribuție importantă la studiul și inversarea retinopatiei diabetice, care afectează una din cinci persoane cu diabet la nivel mondial.

Locul al doilea a fost acordat lui Ole Bielfeldt pentru imaginea unui băț de chibrit care se aprinde datorită suprafeței de frecare a cutiei. Imaginea a fost realizată în decurs de o opt miimi de secundă și a utilizat tehnica stivuirea imaginilor (imaging stacking).

poza macro bat de chibrit aprins cutie chibrituri Nikon Small World Photo Microscopy Competition
© Ole Bielfeldt – Nikon Small World Photo Microscopy Competition

Locul al treilea a fost acordat lui Malgorzata Lisowska pentru imaginea sa cu celule canceroase la sân.

poza celule cancer san fotografie microscop nikon small world
© Malgorzata Lisowska – Nikon Small World Photo Microscopy Competition

Născută în 1975, competiția Nikon Small World a fost un vis cultivat pentru a onora pionierii fotografiei cu microscopul optic. De-a lungul anilor, a evoluat într-un teatru maiestuos care conservă capodoperele uimitoare ale fotomicrografilor dintr-un caleidoscop de domenii științifice.

Citește și: Sugestii pentru fotografia de studio acasa la tine

În acest an, competiția a atins un crescendo fulminant, primind aproape 1.900 de instantanee captivante din 72 de națiuni. Este mai mult decât un concurs; este un carnaval global al artei microscopice, unde invizibilul devine imposibil de viu.

Dacă doriţi să vedeţi toate fotografiile premiate şi să aflaţi mai multe informaţii despre tehnicile folosite pentru realizarea pozelor premiate sau despre concursul foto Nikon Small World vizitaţi site-ul oficial

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

ishoot.ro

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.