Epson -Tehnologie sustenabila pentru binele planetei

Într-o perioadă în care sustenabilitatea este un termen din în ce mai des folosit, România ia parte pentru prima oară, la studiul Barometrul Realității Climatice, inițiat de Epson.

Barometrul Realității Climatice 2023 epson tehnologie pentru sustenabilitate
Barometrul Realității Climatice 2023 – Epron – Tehnologie pentru sustenabilitate

Anul 2023 marchează a treia ediție a Barometrului Realității Climatice Epson. Acesta prezintă actualizări și noi perspective asupra modului în care se schimbă atitudinile oamenilor pe măsură ce criza climatică se intensifică. Barometrul din acest an este extins semnificativ, ajungând acum la peste 30.000 de persoane (26.000 în 2022) în 39 de piețe globale (28 în 2022). Barometrul explorează şi opiniile celor născuți după prima conferință COP din 1995 – cunoscuți sub numele de Generația COP (Gen COP).

În ultimii ani, România a experimentat o creștere semnificativă a efectelor schimbărilor climatice asupra sistemelor sale naturale şi a societăţii, ceea ce a determinat o concentrare sporită asupra problemelor legate de climă.
Cu toate că românii se confruntă și cu alte consecințe ale situației globale, cum ar fi Războiul din Ucraina, creșterea prețurilor la energie sau inflația, aceștia cred în continuare că acțiunile lor în privința schimbărilor climatice contează și există o presiune pentru implicarea guvernului în promovarea unui comportament conștient despre schimbările climatice.

În realitate, oamenii chiar iau măsuri
Într-o eră în care schimbările climatice și conservarea mediului au devenit preocupări primordiale, are loc o schimbare remarcabilă. Acest sondaj dezvăluie că un procent semnificativ de oameni din România, nu doar că își exprimă îngrijorarea cu privire la viitorul planetei, ci caută activ modalități de a face o diferență în viața lor de zi cu zi. Încurajator, mulți oameni iau deja măsuri în ceea ce privește anumite aspecte pentru a atenua urgența climatică.

Citește și: Solutii pentru live streaming

Astfel, 68,1% dintre respondenți folosesc mai multe obiecte reutilizabile, 57,6% şi-au îmbunătățit obiceiurile de reciclare și 55,8% merg pe jos sau cu bicicleta mai des.

Principalele acțiuni pe care respondenții plănuiesc să le adopte în viitor
Lumea se află în punctul în care acțiunile individuale devin forța motrică pentru un viitor durabil.
Aproape 60% dintre respondenți și-au declarat intenția de a trece la surse de energie regenerabilă, iar 53,7% au în plan să facă trecerea la vehicule electrice, anunțând astfel o revoluție în transportul personal. La fel de important este procentul de 46,5% ce reprezintă oamenii care sunt dispuși să convingă angajatorii să își reanalizeze strategiile pentru un viitor cu emisii nete zero. Aceste cifre nu sunt doar statistici, ci sunt o dovadă a unei conștientizări în creștere.

Un apel la acțiune pentru companii
Românii consideră important ca organizațiile să întreprindă acțiuni în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Rezultatele arată că 52% dintre respondenți pun un accent deosebit pe investițiile corporative în tehnologii sustenabile, 42,4% cer îmbunătățirea proceselor de reciclare și reutilizare a produselor și 25,9% aprobă necesitatea reducerii utilizării resurselor naturale în producție și transport.

Realitatea globală. Comparație între rezultatele globale și cele locale
• România a fost una dintre cele 17 state (din totalul de 39 sondate) care au enumerat creșterea prețurilor drept cea mai importantă problemă. Țările care au expus același lucru sunt: Marea Britanie, SUA, Canada, Australia, Singapore, Maroc, Egipt, Olanda, Finlanda, Polonia, Africa de Sud, Republica Cehă, Ungaria, Grecia, Serbia și Lituania.
• 60,9% dintre români consideră creşterea prețurilor una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă în prezent, clasând-o pe primul loc înaintea sărăciei (locul 2, 50,5%) și a schimbărilor climatice (locul 3, 45,3%)
• 49,2% dintre persoanele din România sunt optimiste că vom evita o catastrofă climatică, un procent mai mare decât media globală (47%).
• Generația COP din România a fost mai puțin optimistă decât eșantionul global în ceea ce privește evitarea unei catastrofe climatice (46,8% dintre români cu vârsta mai mică sau egală cu 29 de ani, față de 48,8% pentru acest grup de vârstă la nivel global). Cu toate acestea, România prezintă un nivel de optimism mai mare, în comparație cu ţări precum: Marea Britanie – 38.9%; Germania – 32.7%; Italia – 34.6%; Franta – 35.8%; SUA – 43.1%; Finlanda – 45.6%; Belgia – 35.9%, Polonia – 34.9%, Danemarca – 37.8%, Olanda 36.9%, Norvegia 35.9%.
• Mai multe persoane din România plănuiesc să treacă la surse de energie regenerabilă (59,9%), față de media globală (50,6%).

evomag.ro

Ce urmează în viitorul apropiat?
La Epson, acționăm în fața schimbărilor climatice.
Credem că niciun individ, comunitate, companie, tehnologie, guvern sau chiar emisferă nu poate aborda singur aceste provocări. Doar prin unirea forțelor putem evita dezastre.

Citește și: Doua aplicatii utile pentru fotografi

Barometrul Realității Climatice Epson 2023 poate fi redus la un singur cuvant – progres. Lumea recunoaște în cele din urmă că schimbările climatice reprezintă provocarea noastră comună. Dacă vrem să facem față acestei probleme, ar trebui să fim optimiști că acțiunea va duce la schimbări pozitive.

„Barometrul Realității Climatice realizat anul acesta și pentru România, vine să confirme un lucru știut de noi. Există așteptări și din partea companiilor să preia conducerea tranziției verzi. Tehnologia Heat-Free dezvoltată de Epson se remarcă prin utilizarea redusă a resurselor în etapele de producție și exploatare, precum și prin consumabilele mai puțin solicitante. În consecință, costurile și necesarul de sesiuni de întreținere pentru echipamente se reduc semnificativ. Lucrând împreună, Epson crede că putem construi cu toții un viitor prosper și mai sustenabil.”
Simona Decuseara – Country Manager Romania & Bulgaria

Echipamentele Epson sunt disponibile la emag.ro sau f64.ro sau evomag.ro sau pcgarage.ro

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.