Epson relanseaza campania de constientizare privind inverzirea zonei arctice

Epson, compania globală de tehnologie, și-a continuat eforturile pentru al doilea an consecutiv pentru a crește gradul de conștientizare privind încălzirea globală printr-o nouă campanie care se concentrează asupra înverzirii zonei arctice și asupra modului în care companiile și consumatorii pot lua mai multe măsuri pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător.

poza peisaj artica profesoara
Epson – National Geographic CreativeWorks

Epson – National Geographic Explorer și profesoara de ecologie Isla Myers-Smith campania de constientizare privind inverzirea zonei arctice

Acțiunea se bazează pe campania Epson produsă de National Geographic CreativeWorks. Campania de anul trecut a câștigat premiul Webby, la secțiunea People’s Voice, la categoria de conținut de pe rețelele de socializare dedicat sustenabilității, climei și problemelor privind mediul înconjurător.

În cadrul campaniei din acest an, National Geographic Explorer și profesoara de ecologie Myers-Smith de la Universitatea din Edinburgh au oferit detalii despre cercetarea acesteia legată de modul în care temperaturile în creștere și anotimpurile tot mai calde duc la un fenomen denumit „înverzirea zonei arctice”. Timp de aproape douăzeci de ani, profesoara Isla Myers-Smith a analizat impactul schimbărilor climatice asupra tundrei arctice. În ultimii ani, ea și colegii săi au observat o tendință distinctă: copacii și arbuștii cresc tot mai mult în regiunea arctică, unde permafrostul se topește.

evomag.ro

Pe măsură ce temperaturile cresc, permafrostul se topește, eliberând carbonul pe care îl stoca, majoritar sub forma unor plante și animale antice aflate într-o stare parțială de descompunere. Și pe măsură ce solul se încălzește, plantele devin mai înalte și mai dense, captând zăpada care acționează ca o pătură ce izolează solul și accelerează încălzirea, eliberând mai mult carbon.
Oamenii de știință estimează că permafrostul se va topi substanțial până în 2100. În ianuarie 2022, un studiu publicat în jurnalul științific Nature Reviews Earth & Environment estima că permafrostul ar putea elibera în atmosferă până la 624 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an.

Profesoara Myers-Smith și colaboratorii săi au publicat un studiu separat în Nature Reviews Earth & Environment, în care au concluzionat că modificarea vegetației de tundră, inclusiv creșterea numărului de arbuști, ar putea juca un rol important în rata de topire a permafrostului.
Profesoara Isla Myers-Smith este de părere că este esențial ca oamenii să înțeleagă implicațiile înverzirii zonei arctice și modul în care includerea unor mici schimbări în viețile noastre de zi cu zi poate avea un efect pozitiv asupra mediului înconjurător.

Citește și: Epson Myth Busters – demonteaza prejudecatile despre imprimantele cu jet de cerneala

„De la economisirea energiei în locuințe la mersul cu bicicleta la serviciu și consumul de alimente produse local, putem cu toții contribui la depășirea acestor probleme. Este vital ca fiecare dintre noi să cunoască modul în care alegerile noastre influențează mediul înconjurător, atât la nivel local, cât și global.”
Președintele Grupului Epson, Yasunori Ogawa, a declarat: „Suntem încântați să lucrăm pentru al doilea an cu National Geographic CreativeWorks pentru a crește nivelul de conștientizare al publicului cu privire la problema înverzirii regiunii arctice. „Sustenabilitatea este în centrul a tot ceea ce facem noi și ne-am angajat să reducem propria amprentă asupra mediului înconjurător și să îi ajutăm și pe clienții noștri să facă același lucru.”

La rândul său, Epson a lansat o gamă de imprimante cu tehnologie Heat-Free, cu consum redus de energie și puține piese de schimb. Prin această campanie, Epson speră să încurajeze companiile și consumatorii să facă alegeri tehnologice care pot contribui la reducerea emisiilor de carbon. Epson crede că acesta este doar unul dintre numeroasele moduri în care consumatorii și companiile pot face diferența.

Pentru mai multe detalii cu privire la tehnologia fără încălzire Epson, accesați www.epson.ro/heat-free-technology.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Despre tehnologia fără încălzire

Tehnologia Epson fără încălzire nu necesită căldură în procesul de evacuare a cernelii. În schimb, se aplică presiune asupra unui element piezo, astfel încât impactul asupra mediului înconjurător scade, iar productivitatea crește, fără compromisuri.

Tehnologia fără încălzire are patru avantaje:
➤Consumul de energie redus înseamnă economie de energie și de bani
➤Mai puține piese de schimb, un impact mai mic asupra mediului înconjurător
➤Economisiți timp datorită vitezei mari de imprimare
➤Mai puține intervenții înseamnă o productivitate mai mare

Pentru a fi la curent cu această campanie, urmăriți-ne pe Instagram @EpsonEurope, @epson_romania sau vedeți cel mai recent conținut pe canalul nostru de YouTube la adresa: https://www.youtube.com/user/EpsonEurope

Echipamentele Epson sunt disponibile la emag.ro sau f64.ro sau evomag.ro sau cel.ro sau pcgarage.ro

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.