SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2023

Înscrierile pentru cea de-a 16-a ediție a Sony World Photography Awards sunt deschise începând cu 1 iunie 2022, iar lucrările și portofoliile pot fi înscrise gratuit pe www.worldphoto.org

poza afis SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2023
SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2023

Creată de World Photography Organization, competiția Sony World Photography Awards este una importantă în industrie. Celebrând cele mai bune lucrări de fotografie contemporană din ultimul an, Sony World Photography Awards le oferă fotografilor din întreaga lume vizibilitate largă și oportunități variate. Sony susține această competiție pentru a contribui la dezvoltarea continuă a culturii fotografice, oferind o platformă globală noilor talente.

Înscrierea în competiție este complet gratuită, iar fotografiile sunt evaluate anonim de juriul format din specialiști din industrie.

Fotografii din întreaga lume sunt invitați să se înscrie la cele patru mari competiții ale Sony World Photography Awards: Professional, care recompensează lucrările remarcabile dintr-o serie de 5-10 imagini, înscrise în cele 10 categorii; Open, ce premiază cele mai bune imagini din lume în funcție de 10 categorii; Youth, care susține fotografiile creatorilor de conținut talentați cu vârsta de sub 19 ani și Student, care evidențiază munca studenților fotografi de pe tot globul.

Alte categorii ale competiției sunt și National & Regional Awards, Latin America Professional Award și Alpha Female Award.

f64.ro

NOUTĂȚI PENTRU 2023

Premiul pentru Sustenabilitate

Anul acesta organizatorii Sony World Photography Awards lansează un premiu nou prin care sunt recunoscute poveștile oamenilor și organizațiilor ale căror acțiuni evidențiază unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă propuse de ONU. Acestea pot include reprezentări ale schimbărilor climatice, o evidențiere a tehnologiilor și inovațiilor ecologice sau celebrarea indivizilor și a grupurilor care luptă pentru a face o diferență.

Fotograful care va câștiga premiul pentru Sustenabilitate va fi recompensat cu un premiu în bani în valoare de 5.000 de dolari și cu expunerea proiectului său ca parte a expoziție Sony World Photography Awards din Londra. Toți fotografii care intră în competiția Professional sunt eligibili pentru a obține acest premiu, câștigătorul fiind selectat dintr-o listă lungă de 30 de fotografi din fiecare categorie.

Expoziția individuală a Fotografului Anului

În 2023, în cadrul competiției va fi introdusă o nouă componentă, ca parte a premiului pe care îl va obține Fotograful Anului. Pe lângă premiul în bani în valoare de 25.000 de dolari, o gamă de echipamente de imagistică digitală Sony și includerea în expoziția și cartea Sony World Photography, câștigătorul va fi, de asemenea, recompensat cu o prezentare individuală a lucrărilor sale, ca parte a expoziției Sony World Photography din Londra și în următorul an. Această oportunitate le va permite fotografilor să-și dezvolte în continuare proiectul câștigător sau să expună o lucrare nouă, obținând astfel o expunere suplimentară a muncii lor și evoluând o etapă în plus în carieră.

Formatul Competiției Youth

Sony World Photography 2023 introduce un nou format pentru competiția Youth, aceasta fiind deschisă de acum oricărui fotograf cu vârsta sub de 19 ani, invitând participanții să trimită până la trei imagini care să surprindă tema Your Everyday (Viața cotidiană).

Tema presupune ca fotografii să împărtășească scene din viața lor de zi cu zi, dar și cu persoanele din jurul lor. Fie că este vorba despre străzi pline de viață, peisaje idilice sau portrete captivante, indiferent de gen, tehnică sau subiect, competițiile încearcă să îmbrățișeze viziunea unică a oamenilor asupra lumii. Juriul va selecta o listă scurtă de 10 fotografi care vor continua să concureze pentru titlul de Fotograf al Anului la categoria Youth.

Tema pentru categoria Student

Pentru competiția Student din acest an, participanții au fost rugați să se raporteze la tema In a Changing World (Într-o lume în schimbare). Lumea noastră se schimbă rapid, iar juriul de anul acesta caută fotografi care să arate povești cu valențe pozitive despre dezvoltare și progres. Lucrările ar putea cuprinde o întreagă gamă de subiecte diferite; de la mediu, la tehnologie, la felul în care lucrăm și trăim. Studenții s-ar putea concentra asupra modului în care oamenii au schimbat tiparele de lucru și configurațiile birourilor, asupra felului în care răspundem la criza climatică într-un mod responsabil ori asupra progreselor speciale în tehnologie și cercetare.

Citește și: Test cu obiectivul Sony Sonnar T* FE 35mm F2.8 ZA

În 5 până la 10 imagini, fotografii ar trebui să înfățișeze modul în care ei sau o persoană pe care îl/o documentează reacționează la schimbările din jurul lor. Imaginile pot fi realizate cu orice dispozitiv, filmate în orice stil. Răspunsurile creative sunt încurajate, dar este esențial ca fotografii să respecte brief-ul stabilit.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

PREMII ȘI TERMENE 2023

Competiția Sony World Photography Awards este deschisă pentru înscrieri începând cu 1 iunie 2022. Descrierile complete ale competițiilor și ale categoriilor pot fi găsite la www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards

Termenele limită pentru înscrierea la cele patru competiții ale Sony World Photography Awards sunt:

Professional: 13 ianuarie 2023, 13:00 GMT

Open: 6 ianuarie 2022, 13:00 GMT

Student: 30 noiembrie 2022, 13:00 GMT

Youth: 6 ianuarie 2022, 13:00 GMT

Toți câștigătorii competițiilor Professional, Open, Youth și Student vor primi echipamente de imagistică digital Sony. În plus, vor fi acordate premii în bani în valoare de 25.000 de dolari pentru câstigătorul titlului de Fotograf al Anului, 5.000 de dolari pentru Fotograful al Anului la categoria Open și 5.000 de dolari câștigătorului Premiului pentru Sustenabilitate. Toate lucrările câștigătoare vor fi prezentate la expoziția anuală Sony World Photography Awards din Londra și vor fi incluse în turneul internațional. Fotografiile câștigătoare vor fi publicate și în cartea anuală Sony World Photography Awards.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.