Sony World Photography Awards 2024 categoria Open – castigatorii

World Photography Organisation anunță câștigătorii și finaliștii de pe lista scurtă din cadrul competiției Open a Sony World Photography Awards 2024, care premiază cele mai bune imagini din întreaga lume în 2023.

poze COMPETIȚIA OPEN 2024 - AU FOST ANUNȚAȚI CÂȘTIGĂTORII ȘI FINALIȘTII DE PE LISTA SCURTĂ
COMPETIȚIA OPEN 2024 – AU FOST ANUNȚAȚI CÂȘTIGĂTORII ȘI FINALIȘTII DE PE LISTA SCURTĂ

Peste 395.000 de imagini din peste 220 de țări și teritorii au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2024. Fiecare câștigător va primi echipamente de imagistică digitală de la Sony și va concura pentru prestigiosul titlu Photographer of the Year și pentru un premiu de 5.000 de dolari (USD).

Marele câștigător al competiției Open va fi anunțat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, care va avea loc la Londra, pe 18 aprilie. Imaginile selectate, câștigătoare și cele incluse pe lista scurtă vor fi prezentate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards la Somerset House, în perioada 19 aprilie-6 mai 2024, iar apoi acestea vor fi expuse și în alte locații.

Câștigătorii celor zece categorii sunt:

ARHITECTURĂ

Ana Skobe (Slovenia) pentru imaginea Falling Out of Time, care înfățișează un far cu un design geometric și elegant pe fundalul unui cer senin la apus, , în contrast cu peisajul de coastă, o siluetă solitară.

CREATIVITATE

Rob Blanken (Țările de Jos) pentru fotografia de tip macro a cristalelor de aminoacizi B-alanină, L-glutamină și glicină, care arată culorile și texturile remarcabile ce definesc aceste structuri complexe.

PEISAJ

Liam Man (Regatul Unit) pentru Moonrise Sprites over Storr, care surprinde primele momente ale răsăritului de lună și câteva lumini de dronă deasupra dealului Old Man of Storr de pe Insula Skye, Scoția. Realizată în timpul unui viscol, această imagine a fost imortalizată cu atenție chiar înainte ca lumina lunii să devină prea puternică.

LIFESTYLE

Alvin Kamau (Kenya) pentru Twende Ziwani (Let’s go to the Lake), o lucrare de studio inspirată de fotografia de modă, înfățișând un model care pozează și privește dincolo de cameră.

perfect-tour.ro

FOTOGRAFIE ÎN MIȘCARE

Samuel Andersen (Norvegia) pentru Rider Getting Down and Dirty, o imagine plină de acțiune a unui ciclist de mountain bike care trece printr-o zonă noroioasă a traseului la Campionatul Național Norvegian din Hafjell Bike Park, stropind obiectivul camerei.

VIAȚĂ SĂLBATICĂ ȘI NATURĂ

Ian Ford (Regatul Unit) pentru Caiman Crunch, o fotografie impresionantă a unui jaguar care atacă un crocodil caiman pe malul unui râu. Fotograful a urmărit jaguarul în timp ce acesta își urmărea prada și a surprins momentul exact în care s-a năpustit asupra ei.

NATURĂ STATICĂ
Toni Rinaldo (Indonezia) pentru Coalition, o imagine compusă cu meticulozitate care înfățișează două scaune într-o sală de așteptare. Fotograful descrie modul în care culorile diferite ale scaunelor evocă o conviețuire a diferitelor culturi care coexistă în societatea indoneziană.

PORTRET

Michelle Sank (Regatul Unit) pentru Zenande, Sinawe, Zinathi and Buhle at Sea Point Pavilion, Cape Town, lucrare ce reprezintă un grup de adolescenți într-o zi la piscină. Fotograful analizează modul în care s-a schimbat orașul de la sfârșitul apartheidului, reflectând asupra modului în care este celebrată acum diversitatea culturală și socială.

FOTOGRAFIE DE STRADĂ

Callie Eh (Malaezia) pentru lucrarea The Hand, care surprinde un moment fugitiv din timpul unei ceremonii nupțiale din Bhaktapur, Nepal. Mirele este aproape ascuns, lăsând să se vadă doar o mână fluturând prin geamul mașinii aflate în mișcare.

CĂLĂTORIE
Yan Li (China continentală) pentru lucrarea Between Calm and Catastrophe o imagine a unui sat plutitor liniștit, aflat pe malul liniștit al lacului Titicaca, în contrast cu pericolul apropiat al unui incendiu de vegetație pe terenul din apropiere.

Citeste si: Sony A6700 test mirrorless performant pentru foto si video

Competiția Open din acest an a fost jurizată de Daniel Blochwitz, curatorul festivalului de fotografie din Lenzburg, Elveția.

Marii câștigători ai competițiilor Student, Youth, Open și Professional ale Sony World Photography Awards 2024 vor fi anunțați pe 18 aprilie 2024 și vor fi prezentați în cadrul expoziției de la Somerset House, Londra, în perioada 19 aprilie-6 mai 2024. Pentru mai multe informații despre câștigători și finaliști, vă rugăm să vizitați www.worldphoto.org.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.