Competitia OPEN 2023 finalistii si fotografii nominalizati pe lista scurta

World Photography Organisation anunță câștigătorii categoriilor și fotografii nominalizați pe lista scurtă în competiția Open din cadrul Sony World Photography Awards 2023, competiția în care sunt premiate cele mai bune fotografii ale anului 2022.

fotografii alese concurs sony world photography open 2023
SWPA OPEN 2023

DREPTURI DE IMAGINE (ÎNCEPÂND CU RÂNDUL DE SUS, DE LA STÂNGA LA DREAPTA):
© Mark Benham, Marea Britanie, Câștigător, Competiția Open, Arhitectură, Sony World Photography Awards 2023
© Jordi Coy, Spania, Lista scurtă, Competiția Open, Peisaj, Sony World Photography Awards 2023
© Kinga Wnuk, Polonia, Lista scurtă, Competiția Open, Creativitate, Sony World Photography Awards 2023
© Isabel Bielderman, Olanda, Lista scurtă, Competiția Open, Peisaj, Sony World Photography Awards 2023
© Paweł Jagiełło, Polonia, Lista scurtă, Competiția Open, Călătorie, Sony World Photography Awards 2023
© Dinorah Graue Obscura, Mexic, Câștigătoare, Competiția Open, Natură & Viață sălbatică, Sony World Photography Awards 2023
© İsmail Serhat Şahin’, Turcia, Lista scurtă, Competiția Open, Călătorie, Sony World Photography Awards 2023
© Max Vere-Hodge, Marea Britanie, Câștigător, Competiția Open, Călătorie, Sony World Photography Awards 2023
© Enda Burke, Irlanda, Lista scurtă, Competiția Open, Creativitate, Sony World Photography Awards 2023
© Xiaoye Jin, China Continentală, Lista scurtă, Competiția Open, Obiect, Sony World Photography Awards 2023
© Michael Prince, Statele Unite ale Americii, Lista scurtă, Competiția Open, Peisaj, Sony World Photography Awards 2023
© James Hunter, Statele Unite ale Americii, Lista scurtă, Competiția Open, Natură & Viață sălbatică, Sony World Photography Awards 2023
© Lorenzo Grifantini, Italia, Lista scurtă, Competiția Open, Fotografie de stradă, Sony World Photography Awards 2023
© Azim Khan Ronnie, Bangladesh, Câștigător, Competiția Open, Lifestyle, Sony World Photography Awards 2023

Peste 415.000 de imagini din peste 200 de țări și teritorii au fost trimise la Sony World Photography Awards 2023, iar peste 200.000 au fost înscrise în competiția Open. Fiecare câștigător primește echipamente de imagistică digitală de la Sony și va intra în cursa pentru prestigiosul titlu de Open Photographer of the Year și pentru un premiu de 5.000 de dolari.

Câștigătorul competiției Open va fi anunțat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, care va avea loc la Londra, pe 13 aprilie. Imaginile selectate, atât cele câștigătoare, cât și cele aflate pe lista scurtă, vor fi prezentate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards la Somerset House, în perioada 14 aprilie-1 mai 2023.

Câștigătorii celor zece categorii sunt:

ARHITECURĂ
Mark Benham (Marea Britanie) pentru The Silos, o imagine de tip colaj care ilustrează silozurile și clădirile înconjurate de nuanțe de roz ce se evidențiază în portul Brest din Franța.

CREATIVITATE
Boris Eldagsen (Germania) pentru lucrarea PSEUDOMNESIA | The Electricia, un portret captivant în alb și negru a două femei din generații diferite, care amintește de limbajul vizual al portretelor de familie din anii 1940.

PEISAJE
Giorgos Rousopoulos (Grecia) pentru fotografia unui peisaj montan grecesc cu un excursionist care urcă pe Muntele Tymfi, ce se ridică maiestuos în fundal dominând Parcul Național Pindus.

STIL DE VIAȚĂ
Azim Khan Ronnie (Bangladesh) pentru Childhood, lucrare ce surprinde copii intrând și ieșind din zeci de conuri gigantice (topas), într-o fabrică de prelucrare a orezului din Bangladesh, în timp ce se joacă cu un cărucior folosit de muncitori pentru a transporta și usca orezul.

MIȘCARE
Zhenhuan Zhou (China Continentală) care surprinde o tânără americancă într-o cursă a butoaielor în Ontario, Canada. În cadrul acestor competiții fetele, numite „cowgirls” călăresc în jurul butoaielor, cea mai rapidă fiind desemnată câștigătoare.

NATURĂ & VIAȚĂ SĂLBATICĂ
Dinorah Graue Obscura (Mexic) pentru Mighty Pair, un portret alb-negru realizat în timpul unei călătorii în sudul Texasului, ce surprinde două păsări caracara cu creastă ce stau nemișcate și privesc dincolo de aparatul foto, în aceeași direcție, ca și cum ar poza pentru fotograf.

OBIECT
Mieke Douglas (Olanda) pentru Recycled. Nimic nu este ceea ce pare a fi într-o fotografie cu multe sensuri a unor pungi de plastic asemănătoare unor flori, completate cu bucăți de tulle și dispuse ca într-un buchet, invitând privitorii să analizeze mai atent imaginea.

Citește și: Verifica cu ajutorul Lenstag cine iti foloseste fotografiile online

PORTRET
Sukhy Hullait (Marea Britanie) pentru Charlie, un portret ce are în centru un tânăr adolescent care, împreună cu prietenii săi, a decis să transforme parcarea abandonată a unui pub într-un skatepark, atunci când cele mai multe dintre ele au fost închise în timpul pandemiei.

FOTOGRAFIE STRADALĂ
Andreas Mikonauschke (Germania) pentru lucrarea sa Exhausted – un portret expresiv alb-negru al unor bărbați în pragul epuizării după ce au ridicat și cărat cadre grele din lemn care susțineau statui reprezentând scene biblice pe străzile din Andaluzia, în timpul procesiunilor tradiționale de Paște din „Semana Santa”.

perfect-tour.eu

CĂLĂTORIE
Max Vere-Hodge (Marea Britanie) pentru Ghosts, o fotografie emoționantă alb-negru a tribului Mundari din Sudanul de Sud, ai cărui membri se zăresc printre focurile de seară pe care le aprind pentru a ține muștele țețe și țânțarii departe de iubitele lor vaci Ankole-Watusi.

Competiția Open din acest an a fost jurizată de Eric Schlosser, director artistic al Târgului de Artă din Tbilisi, Georgia.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Câștigătorii finali ai competițiilor Student, Youth, Open și Professional ale Sony World Photography Awards 2023 vor fi anunțați pe 13 aprilie 202, iar lucrările lor vor putea fi admirate în cadrul expoziției de la Somerset House, Londra, în perioada 14 aprilie-1 mai 2023. Pentru mai multe informații despre câștigători și finaliști, vă rugăm să vizitați www.worldphoto.org

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.