Cristina Bazar a castigat National Awards Romania SWPA 2023

World Photography Organisation și Sony Europe au desemnat-o pe românca Cristina Băzăr drept câștigătoare a competiției National Awards în România, din cadrul Sony World Photography Awards 2023.

Cristina Băzăr fotografie România Câștigătoare a National Award, Sony World Photography Awards 2023
© Cristina Băzăr, România, Câștigătoare a National Award, Sony World Photography Awards 2023

Programul National Awards este o inițiativă creată de World Photography Organisation și Sony pentru a sprijini comunitățile locale de fotografi din întreaga lume, la care participă anul acesta 55 de țări.

Peste 415.000 de imagini din peste 200 de teritorii au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2023 și peste 200.000 au fost selectate pentru competiția Open (din care a fost selectat câștigătorul National Awards).

ishoot.ro

Cristina Băzăr a fost selectată în mod anonim de către jurați pentru fotografia sa numită Nature’s Abduction, încadrată la categoria Motion. Imaginea expune un copac învăluit de ceața Madeirei, alături de care se remarcă o siluetă misterioasă.

Cristina Băzăr este o tânără care lucrează în domeniul IT ca dezvoltator de software, dar care iubește arta – în special arta fotografică. Fiecare imagine realizată de Cristina reprezintă o încercare a sa de a crea un portal către un eveniment sau către o stare de spirit din trecut, pentru a se putea întoarce la acel moment ori de câte ori dorește.

Despre succesul său, Cristina a declarat: „Mă bucur nespus să aflu că fotografia mea preferată, făcută în timpul călătoriei din luna de miere, a reușit să impresioneze juriul și să fie selectată pe locul 1 pentru Sony Regional Photography Awards. Așadar, de acum înainte, imaginea intitulată “Nature’s abduction” va fi specială pentru mine nu doar într-un singur fel!”.

Citește și: PhotoWorks: Editor foto inteligent pentru orice utilizator

Lista fotografilor din regiune care au fost preselectați:

Ivana Dostálová, Republica Cehă
Dávid Balogh, Ungaria
Maria Guțu, Republica Moldova
Filip Hrebenda, Slovacia

În calitate de câștigătoare a National Award, Cristina Băzăr va primi echipament foto profesional din parte Sony, iar lucrarea sa va fi inclusă în expoziția Sony World Photography Awards , precum și în cartea cu același nume.

Câștigătorii globali ai categoriilor Student, Youth, Open și Professional din cadrul competiției Sony World Photography Awards 2023 vor fi anunțați pe 13 aprilie 2023 și vor expune în cadrul expoziției la Somerset House, Londra (14 Aprilie-1 Mai 2023). Pentru mai multe informații despre viitoarele anunțuri și despre câștigători, vă rugăm accesați www.worldphoto.org.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.