Sigma 50mm F1.4 DG DN Art – noul obiectiv pentru mirrorless-uri Sony si Panasonic

Sigma a lansat obiectivul 50mm F1.4 DG DN Art. Noul obiectiv Sigma 50mm F1.4 DG DN Art este destinat monturilor Sony FE sau Panasonic L.

Sigma 50mm F1.4 DG DN Art obiectiv aparat foto mirrorless Sony Panasonic
SIGMA 50mm F1.4 DG DN | Art

Sigma 50mm F1.4 DG DN Art – autofocus performant și operare silențioasă perfectă pentru video

SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art, un obiectiv cu unghi de cuprindere standard cu deschidere mare a diafragmei, conceput exclusiv pentru camerele mirrorless full-frame de la Sony sau Panasonic.

obiectiv sigma aparate foto mirrorless full frame sony panasonic
Sigma 50mm F1.4 DG DN Art

Păstrând în același timp conceptul originalului SIGMA 50mm F1.4 DG HSM | Art, care a definit reputația înaltă a seriei Art F1.4, SIGMA a reexaminat ceea ce este cu adevărat important într-un obiectiv standard utilizat într-o gamă largă de situații de fotografiere. Încorporând cele mai recente tehnologii, acest obiectiv a reușit sa fie proiectat la cele mai mici dimensiuni posibile, păstrând un raport optim între dimensiune și autofocusul de mare viteză necesar pentru sistemele mirrorless actuale, menținând în același timp performanța optică de cea mai înaltă clasă.

obiectiv 50mm mirrorless fullframe sony panasonic
50mm F1.4 DG DN | Art

Pe lângă luminozitatea diafragmei mari, F1.4, și efectul bokeh intens și frumos, toate aberațiile optice au fost echilibrate optim în căutarea unei calități uniforme și constante a imaginii pe întreaga suprafață, de la centru până la marginile cadrului. Rezultatul este noul „50mm F1.4 Art”, un obiectiv ce este cu adevărat capabil în exprimare artistică, manevrabilitate și utilizare, și este conceput pentru a ajuta fotografii să-și creeze cele mai bune lucrări.

poza obiectiv aparat foto mirrorless full frame sigma 50mm F1.4 DG DN | A
50mm F1.4 DG DN | A

Bazat pe cea mai recentă tehnologie de design optic, obiectivul încorporează 14 elemente în 11 grupuri, cu 3 lentile asferice și 1 element de sticlă SLD. Obiectivul elimină eficient diverse aberații optice, cum ar fi astigmatismul și curbura de câmp, care nu pot fi corectate în cameră. În pofida deschiderii mari a diafragmei de F1.4, s-a urmărit o calitate optică remarcantă chiar și în marginea cadrului, iar aberația optică de tip „coma sagitală” a fost redusă la minimum în măsura în care obiectivul poate rezista chiar și la situații foarte predispuse pt ca aceste aberații să apară, cum ar fi fotografierea cerului înstelat, cu surse abundente de lumină punctiformă.

photosetup.ro

SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art este primul obiectiv din linia Art conceput exclusiv pentru camerele full-frame mirrorless ce încorporează noul motorul liniar „HLA” (High-response Linear Actuator).

poza motor hla obiectiv sigma 50mm
HLA motor focalizare – Sigma 50mm F1.4 DG DN Art

În plus, prin utilizarea unei singure lentile asferice cu două fețe ca element de focalizare, obiectivul oferă o focalizare rapidă și silențioasă și o performanță ridicată de urmărire, în pofida deschiderii mari a diafragmei. Cu o deschidere maximă de F1,4 și un sistem AF de înaltă performanță, obiectivul poate fi utilizat într-o varietate de situații, inclusiv fotografierea în locuri întunecate cu urmărirea subiecților în mișcare, instantanee și chiar pentru video.

Obiectivul este echipat cu un comutator pentru modul de focalizare, un comutator ce activează sau dezactivează clic-ul inelului de diafragmă, un comutator pt blocarea inelului de diafragmă, pentru a preveni operarea neintenționată, și un buton AFL pentru a atribui orice funcție din cameră.

obiective sigma 50 mm dimensiuni greutate
50mm F1.4 DG DN | Art Mirrorless (stanga) – 50mm F1.4 DG DSLR (dreapta)

Inelul de focus este de dimensiuni generoase, pentru o operare fluentă a focusului când se dorește folosirea focalizării manuale. Inelul de diafragmă poate fi operat manual în trepte sau poate fi lăsat în poziția „A” pentru a putea seta valoare diafragmei din cameră. Pentru cei care doresc o operare silentioasă, inelul de diafragmă se poate seta pentru o cursa lină, fără clic. Aceste caracteristici sunt concepute pentru o operare intuitivă în timpul fotografierii.

Citește și: Sony A7R V – noul mirrorless cu autofocalizare bazata pe inteligenta artificiala

Obiectivul este echipat cu o structură rezistentă la praf și stropire, iar elementul frontal al obiectivului are aplicat un strat hidrofug și rezistent la ulei, făcându-l potrivit pentru o gamă largă de medii de fotografiere. Obiectivul este compact și ușor, fiind facil de utilizat, asigurând în același timp o calitate ridicată a construcției, garantată de tehnologia de producție fiabilă „Made in Japan” din Aizu.

Preț Sigma 50mm F1.4 DFG DN Art

Noul obiectiv costă 4.800 lei. Pentru preț actualizat verificați la F64 sau la eMag sau la Photosetup

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.