Sigma 17mm f/4, 50mm f/2 si 23mm f/1.4 – pentru mirrorless Sony, Fujifilm si Panasonic

Sigma a anunțat 3 noi obiective compacte pentru mirrorless Sony, Fujifilm și Panasonic și disponibilitatea viitoare a 3 obiective pentru Nikon Z-Mount. Noile obiective Sigma sunt: 17 mm f/4 DG DN, 23 mm f/1.4 DC DN Contemporary și 50 mm f/2 DG DN Contemporary.

Sigma 17mm f/4 50mm f/2 si 23mm f/1.4 obiective mirrorless Sony, Fujifilm si Panasonic
Sigma 17mm f/4 50mm f/2 si 23mm f/1.4 – pentru mirrorless Sony, Fujifilm si Panasonic

Sigma 17mm F4 și 50mm F2 DG DN | Contemporary – noutăți pentru posesorii Sony, Fujifilm si Panasonic

17 mm F4 și 50 mm F2 sunt obiective full-frame, în timp ce 23 mm f/1.4 este proiectat pentru camerele APS-C. Sigma ne prezintă 2 obiective prime din seria I din metal construite pentru a stârni creativitatea în mișcare: 17 mm F4 și 50 mm F2 DG DN | Contemporan.
Cel mai wide obiectiv din seria I, 17 mm F4 este, de asemenea, impresionant de compact, în timp ce 50 mm F2 aduce o combinație clasică de distanță focală și diafragmă seriei I pentru prima dată.

Sigma 17mm f/4 DG DN Contemporary

Sigma 17mm f/4 DG DN Contemporary se mândrește cu un obiectiv cu unghi ultra larg conceput special pentru sistemele full-frame mirrorless, cântărind 225 de grame (în versiunea L-Mount) și lungimea de 48,8 mm.

poza obiectiv Sigma 17mm f/4 DG DN Contemporary
Sigma 17mm f/4 DG DN Contemporary

Sigma spune că lentilele sale Cine au inspirat acest design de obiective. Are un corp metalic cu un inel de focalizare texturat, un inel de diafragmă și un parasolar.
17 mm f/4 vine atât cu capace metalice magnetice, cât și cu capac pentru obiectiv. Sigma spune că a ajustat configurația focalizării și a scurtat lungimea totală a obiectivului pentru un corp compact.

poza obiectiv mirrorless Sigma 17mm f/4 DG DN Contemporary
Sigma 17mm f/4 DG DN Contemporary

Obiectivul de 17 mm f/4 DG DN Contemporary are o distanță de focalizare de 12 centimetri și un raport de mărire de 1:3,6. Distanța scurtă de focalizare permite fotografii în prim-plan cu fundaluri extinse, iar Sigma spune că acest lucru îl face ideal pentru vloggeri, excursioniști și fotografi de peisaj.

f64.ro

Sigma spune că motorul pas al obiectivului permite o focalizare automată rapidă pentru aplicații statice și video. Sigma 17mm f/4 DG DN Contemporary costă 3.100 lei și va fi disponibil pentru montura Panasonic/Leica L și Sony E.

Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary

Acesta este al cincilea obiectiv din seria I cu deschidere f/2, adăugându-se la obiectivele de 20 mm, 24 mm, 35 mm și 65 mm. Din nou, este conceput special pentru camere mirrorless full-frame și este disponibil în variantele Sony E și Panasonic L.

Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary obiectiv mirrorless sony panasonic
Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary

Dispune de un comutator AF/MF și un inel de diafragmă pe corpul din metal. Diafragma sa maximă f/2 oferă ceea ce Sigma spune că este un bokeh frumos. Designul său optic produce performanțe „comparabile cu 50 mm f/1.4 DG DN | Art lens” într-o formă mai compactă (cu 37% lungime mai scurtă, cu 48% mai ușoară).

poza obiectiv aparat foto mirrorless full frame
obiectiv 50mm

Lentila este rezistentă la iluminarea din spate și prezintă aberații minime în condiții dificile. Un motor pas cu pas conduce AF rapid și fiabil pentru utilizare foto și video, Sigma proiectând acest obiectiv ca un obiectiv universal de utilizare zilnică.

Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary va fi vândut la 630 Euro și va fi disponibil pentru montura Leica L și Sony E.

Citește și: Sony ZV-E1 – noul mirrorless full-frame pentru vlogging

Sigma 23mm f/1.4 DC DN Contemporary

Sigma 23mm f/1.4 este descris ca un obiectiv cu unghi larg, cu deschidere rapidă, conceput special pentru sistemele mirrorless APS-C și oferă o echivalentul câmpului vizual de 35 mm pe senzorii APS-C.

Sigma 23mm f/1.4 DC DN Contemporary obiectiv mirrorless fujifilm sony panasonic
Sigma 23mm f/1.4 DC DN Contemporary

Sigma spune că acest obiectiv este conceput pentru o mobilitate optimă cu camerele APS-C fără oglindă. Obiectivul are un corp compact și ușor, cântărind 340 de grame și măsurând 76,9 mm în lungime.

poza obiectiv mirrorless fujifilm sony panasonic
obiectiv 23mm

Echipat cu un motor pas cu pas silențios, de mare viteză, obiectivul oferă focalizare automată rapidă și silentioasă atât pentru captură statică, cât și video. Rezistența excelentă la flare și ghosting îl fac ideal pentru diferite stiluri de fotografie, inclusiv peisaje, jurnalism și fotografia de zi cu zi. Obiectivul are un raport de mărire maxim de 1:7,3 și o distanță minimă de focalizare de puțin sub 23cm.

Obiectivul are un preț de 549 Euro și va fi disponibil pentru Sony E-Mount, Leica L-Mount și Fujifilm X-Mount. Va fi disponibil pentru comandă la sfârșitul acestei luni și va fi livrat în „vara” anului 2023.

Obiectivele Sigma sunt disponibile la F64 (reduceri de până la 10% sau cashback) sau la Photosetup sau la eMag

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.