Sigma 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary – noul obiectiv pentru mirrrorless Sony si Panasonic

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary combină calitatea optică excepțională, o diafragmă luminoasa constantă F2.8 și un corp robust și ușor, deschizând noi posibilități pentru utilizatorii de aparatură mirrorless cu montură Sony E și L-Mount ce au nevoie de rezultate profesionale, totul într-un pachet compact.

poza obiectiv Sigma 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary montura sony panasonic
Sigma 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary – montura Sony E si L-mount

Optimizat cu cea mai recentă tehnologie de design optic, 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary dispune de o optică de înaltă performanță care oferă o calitate excepțională a imaginii, în ciuda dimensiunilor sale compacte. Cele două lentile asferice cu diametru mare și cinci elemente de sticlă FLD aranjate ideal (ale căror caracteristici sunt asemanătoare cu cele de fluorit) mențin obiectivul ușor și compact, în acelasi timp eliminând eficient aberațiile cromatice laterale și longitudinale ce diminuează adesea calitatea imaginii obiectivelor ultra wide obișnuite.

obiectiv sigma montura sony e panasonic l
Sigma 16-28mm F2.8 DG DN

Obiectivul permite, de asemenea, comunicarea eficientă cu aparatul de fotografiat, trimițând informații ce sunt necesare corecțiilor digitale din aparat, ce are ca rezultat imagini de o calitate excepțională și un corp cu dimensiuni reduse.

poza obiectiv aparat foto mirrorless sony panasonic
Sigma 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary

O diafragmă constantă F2.8 oferă o adâncime mică de câmp cu un blur semnificativ, ceea ce este util în special atunci când fotografiați prim-planuri. Bokeh-ul este uniform, delicat și circular datorită celor nouă lamele rotunjite ale diafragmei, ceea ce înseamnă că fundalul nu distrage niciodată atenția de la subiectul focalizat.

SIGMA a luat, de asemenea, măsuri suplimentare pentru a contracara fenomenul de „ghosting” și flare , ce este cauzat de reflexiile din interiorul corpului. Acoperirea super multi-strat asigură că 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary oferă rezultate extraordinare, cu contrast ridicat, chiar și în cele mai dificile condiții de iluminare din spate.

Citește și: Recomandari obiectiv foto pentru fotografia de vacanta sau calatorie

Noul 16-28mm are încorporat un filet frontal, ce permite atașarea mai ușoară a filtrelor de densitate neutră și polarizare. Această facilitate este utilă în special pentru fotografi de peisaj și videografi.

Prin utilizarea unui motor de tip „stepping” pentru controlul AF, focalizarea automată a 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary este atât rapidă, cât și silențios, ceea ce îl face ideal pentru fotografierea și filmarea în medii fără zgomot.

perfect-tour.ro

Mecanismul interior de zoom permite obiectivului să mențină aceeași lungime pe toată gama de zoom și aproape fără nicio schimbare a punctului său de echilibru. Stabilitatea rezultată va fi apreciată de oricine dorește să folosească obiectivul cu un gimbal sau pentru filmări video din mână sau în stil vlog. Mecanismul interior de zoom contribuie, de asemenea, foarte mult la dimensiunile fizice favorabile ale obiectivului: la o lungime de 100,6 mm, un diametru de 77,2 mm și o greutate de doar 450 g*, dimensiunile sale reduse rivalizează cu zoom-urile cu unghi larg cu diafragme maxime F4 sau mai închise.

poza aparat foto mirrorless sony Sigma 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary
Sony cu obiectiv Sigma 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary

Împreună cu SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary, fotografi sunt capabili să acopere distanțele focale de la ultra larg până la medium tele cu doar două obiective. Greutatea lor combinată de numai 920 g, face din aceste doua obiective sistemul perfect, compact, ușor și performant, cu o luminozitate uniformă F2.8.

Obiectivul este construit folosind materiale ușoare special selectate, inclusiv compozit termostabil (TSC), un policarbonat cu o rată de contracție termică similară cu cea a aluminiului. Folosirea materialului TSC permite obiectivului să funcționeze la performanțe de vârf chiar și în medii cu diferențe mari de temperatură, deoarece piesele din metal și plastic se contractă și se dilată în aceeași măsură.

Precizia de construcție a fiecărei componente individuale și frumusețea simplă a produsului finit sunt posibile datorită măiestriei și expertizei personalului SIGMA, tehnologiei de fabricație fără egal a companiei și controlului riguros al calității din singura fabrică de producție SIGMA din Aizu, Japonia.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Noul obiectiv Sigma 16-28 mm F2.8 DG DN are un preț de 4.600 lei. Pentru preț actualizat verificați la F64 sau la Photosetup sau la eMag

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.