Panasonic LUMIX GH6 firmware update 2.0

Panasonic LUMIX GH6 este una dintre cele mai performante camere mirrorless de pe piață, în special atunci când vorbim despre capabilitățile sale de înregistrare video. Lansată în urmă cu câteva luni, compania japoneză a anunțat deja primul update de firmware major pentru această cameră mirrorless GH6, care va aduce software-ul la versiunea 2.0 și va adăuga și mai multe capabilități avansate de filmare, utile în special în zona de producție video profesională.

aparat foto mirrorless video productie filmare netflix
GH6 – certifcat productii video Netflix

Firmware-ul 2.0 pentru Panasonic LUMIX GH6 va debloca capabilități avansate de a înregistra material video pe dispozitive externe prin HDMI, în format RAW. Acestea erau printre singurele funcții pe care GH6 nu le oferea la lansare, oferind în schimb una dintre cele mai complete oferte de formate video, rezoluții și framerate-uri din piață.

După update-ul la versiunea 2.0, care se lansează pe 5 iulie, utilizatorii de GH6 vor putea înregistra în format ProRes RAW la rezoluții 5.7K, 5.8K și Cinema 4K. Întrucât camera este echipată cu un port HDMI 2.1, aceasta poate să transfere către un recorder extern, precum modelele Ninja V și Ninja V+ de la Atomos, semnal video 5.7K RAW pe culori de 12 biți și la framerate de 60 de cadre pe secundă.

Atomos Ninja V 5" monitor recorder 4K HDR 10bit HDMI poza mirrorless panasonic
Atomos Ninja V 5″ monitor recorder 4K HDR 10bit HDMI

Când vine vorba despre 4K în format de cinema (4.096 x 2.160), LUMIX GH6 va putea oferi tot RAW pe 12 biți dar până la 120 de cadre pe secundă.

Citește și: Programul gratuit Lumix Tether iti permite acum sa folosesti un aparat foto Panasonic ca webcam

Pentru rezoluții mai neobișnuite, precum RAW 5.8K, limita va fi de 30 de cadre pe secundă. Va fi posibilă chiar și înregistrarea în format 4.4K anamorphic 4:3 de până la 60 de cadre pe secundă RAW. Desigur, toate acestea vor putea fi captate în format de culori V-Log, pentru a oferi o plajă dinamică cât mai mare în post producție.

cel.ro

Update-ul 2.0 pentru Panasonic LUMIX GH6 va veni și cu alte îmbunătățiri. De exemplu, pentru înregistrare internă, mirrorless-ul primește posibilitatea de a filma în Cinema 4K și Full HD în format ProRes și ProRes HQ de până la 60 de cadre pe secundă. În continuare, filmarea 4K UHD nu poate fi realizată în format ProRes, încă.

Echipamentele Panasonic sunt disponibile în România la F64 (au o campanie de reduceri) sau Photosetup (verifică oferta) la eMag (verifică oferta)

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.