Panasonic Lumix S5 II si S5 II X – noile mirrorless cu autofocus Hybrid Phase Detection si senzori noi

Ambele aparate foto mirrorless Panasonic Lumix S5 II și S5 II X au în dotare un nou senzor CMOS full-frame 35 mm de 24 de megapixeli. Acesta permite focalizarea automată cu tehnologie Hybrid Phase Detection, în timp ce noul procesor oferă o calitate superbă a imaginii și performanțe deosebite de înregistrare video cu rată mare de biți, la același nivel cu cele ale modelului LUMIX S1H.

Panasonic Lumix S5 II poza mirrorless performant lcd selfie
Panasonic Lumix S5 II

Panasonic S5 Mark II și S5 Mark II X

Noile camere hibride foto-vido, cu noul Phase Hybrid AF (PDAF) ce oferă viteză și precizie, te ajută să surprinzi subiectul chiar și în cele mai dificile scene în care sunt implicați mai mulți subiecți și chiar și în medii cu iluminare din spate sau cu lumina slabă.

Panasonic Lumix S5II și S5IIx sunt în mare parte aceeași cameră, însă cea din urmă este dedicată în special celor care folosesc camera la filmare, în timp ce S5II „standard” primește mai puține capabilități video, însă ar putea fi ideală drept o cameră „hibrid”, care să fie folosită și pentru fotografii.
Panasonic S5 II X este complet negru, fără accente roșii și logo alb.

poza senzor full frame mirrorless panasonic
mirrorless senzor full-frame

Camerele folosesc un nou sistem Phase Hybrid AF care combină PDAF cu Contrast Detect AF. Rapid și fiabil și oferind o măsurare pe 779 de zone, noul sistem este capabil să detecteze subiecții vizați în condiții dificile, cum ar fi lumina slabă și iluminarea din spate. Subiectul odată fixat, sistemul va continua să îi urmărească chiar și în prezența altor obiecte în mișcare în cadru.

Sunt disponibile, de asemenea, funcția AF continuu în timpul zoomului și micro reglarea AF. De asemenea, montura de pe Lumix S este L-Mount, realizată în parteneriat cu Leica.

Panasonic S5 Mark II și S5 Mark II X – Multiple funcții video și opțiuni de înregistrare

Panasonic S5 Mark II Lumix S5 Mark II X
butoane – lcd – Panasonic S5 Mark II si Lumix S5 Mark II X

Noul procesor conferă camerelor LUMIX S5IIX și S5II capacități de înregistrare video care includ înregistrarea internă 4:2:0 pe 10 biți 6K (3:2) și 5,9K (16:9) pe 10 biți la 30 fps și 4:2:2 C4K și 4K la până la 60 fps, în timp ce noul sistem de gestionare termică cu dimensiuni reduse permite timpi de înregistrare nelimitați fără să fie necesară o mărire a corpului camerei. De asemenea, camerele suportă înregistrarea HFR (High Frame Rate) la până la 120 fps și filmarea Slow & Quick la până la 180 fps.

flanco.ro/

LUMIX S5 II X este capabil să înregistreze 5,8K Apple ProRes pe SSD prin HDMI sau USB și să înregistreze în format ALL-Intra. În plus, S5iiX poate permite ieșirea semnalului video Apple Pro Res RAW către Atomos. De asemenea, permite streaming IP prin cablu , wireless și USB tethering.

Pe ambele modele sunt disponibile o gamă de profiluri de imagine, inclusiv V-Log/V-Gamut cu 14+ stopuri, precum și o nouă funcție REAL TIME LUT care permite încărcarea LUT-urilor de color grading pe un card SD și aplicarea directă în cameră, mai degrabă decât în post-producție.

Ca răspuns la solicitările utilizatorilor profesioniști, au fost adăugate funcții precum Waveform Monitor, Vector Scope și Zebra Pattern, precum și opțiuni precum System Frequency (24.00Hz) și Synchro Scan.

Sunetul clar și realist de 48kHz/24 biți poate fi înregistrat cu microfonul încorporat sau cu un microfon extern, în timp ce înregistrarea de înaltă rezoluție de 96kHz/24 biți este posibilă cu microfoane externe convenționale sau XLR.

Dispare și limita de filmare pentru S5, întrucât senzorul include acum un cooler activ, care îl răcește în utilizare. Panasonic spune că modelele S5II rămân însă weather-sealed și cu fantele de cooler expuse.
Apare și un nou port HDMI de dimensiuni normale, în locul micro-HDMI și un slot dual pentru carduri SD, dar și viewfinder de 3,6 milioane de puncte.

Datorită unei serii de caracteristici noi și îmbunătățite, LUMIX S5IIX și S5II pot oferi performanțe foto și video cu adevărat uimitoare, inclusiv fotografiere în rafală de mare viteză de până la 9 fps cu obturator mecanic și 30 fps cu obturator electronic (cu posibilitatea de a capta până la 300 de imagini), un mod de înaltă rezoluție de 96 megapixeli (JPEG/RAW) și un sistem Dual Native ISO, care minimizează zgomotul și permite un ISO maxim de 51200 (204800 când este extins).

De asemenea, LUMIX S5 II X și S5 II dispun de un sistem îmbunătățit de stabilizare a imaginii pentru a facilita considerabil fotografierea din mână într-o gamă largă de condiții și situații.
Noul Active I.S. asigură o înregistrare video extrem de stabilă prin optimizarea corecției orizontale, verticale și rotaționale. Compensând cu până la 200%2 în comparație cu stabilizarea convențională, Active I.S. este deosebit de eficient în condiții în mod normal dificile pentru filmarea din mână, cum ar fi utilizarea teleobiectivelor sau filmarea în timpul mersului.

Citește și: Cum se fabrica? Lentile Panasonic produse la fabrica Yamagata

Promotia Schimba camera ta veche cu noul Panasonic LUMIX S5 II si primesti pe loc 1500 Lei reducere la achizitia unui Panasonic S5 II in varianta body sau Kit.

Panasonic LUMIX S5 I Ireducere 1500 lei promotie oferta
promotie Panasonic LUMIX S5 II – 1500 lei reducere

Cum procedezi? Iata pasii mai jos:
1. Plasezi comanda online fara sa achiti
2. Ne trimiti pe mail poza cu seria camerei tale vechi
3. Iti acordam discount-ul apoi in comanda deja plasata
4. Iti emitem o profoma pentru plata

In plus, primesti si un monopied foto-video – CADOU !

*Campania este valabila pentru precomenzile si achizitiile efectuate in perioada 4.01 – 31.03.2023

Preț Panasonic Lumix S5 II

Noua cameră Lumix S5 II are un preț de 10.885 lei (body) sau 12.369 lei kit cu obiectivul 20-60mm f/3.5-5.6. Panasonic LUMIX S5IIX va fi disponibil din primăvara anului 2023 la prețul recomandat de 12499 lei.

Pentru preț actualizat verifică la F64 sau la eMag sau la Photosetup care oferă cadou un monopied foto-video

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.