Canon EOS R8 noul aparat foto mirrorless full frame

Canon EOS R8 este un nou aparat foto mirrorless full frame, care foloseşte tehnologii disponibile şi pe EOS R6 Mark II.

Canon EOS R8 poza aparat foto mirrorless performant
Canon EOS R8 – mirrorless full frame

Cu un design compact similar modelului EOS RP, acest model le oferă celor pasionaţi de fotografie şi videografie tot ce au nevoie pentru a-şi duce pasiunea la un nou nivel.

Canon EOS R8- Calitate full frame într-un corp uşor

Folosind un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, ISO crescut şi un interval dinamic îmbunătăţit, EOS R8 este alegerea ideală pentru fotografia de portret, de evenimente sau peisaje, oferind o perspectivă mai amplă, mai artistică.

poza senzor full frame aparat foto mirrorless
senzor full-frame

Senzorul de nouă generaţie asigură o viteză de citire rapidă şi oferă astfel acces la mai multe funcţii avansate, inclusiv rolling shutter ameliorat, care permite fotografierea continuă la 40cps, folosind un ISO mare cu zgomot redus, de până la 102.400.

ishoot.ro

Cu o greutate de aproximativ 461g (card şi baterie), EOS R8 este cel mai uşor aparat foto full frame din Sistemul EOS R. Măsurând 132,5 x 86,1 x 70 mm, aparatul foto are dimensiuni similare cu modelul EOS RP, dar are în plus multiple funcţii de nivel profesional într-un corp compact. EOS R8 foloseşte un EVF (vizor electronic) cu rezoluţie mare, de 2,36m puncte, şi o rată de refresh de până la 120cps, fiind compatibil cu carduri SD UHS-II.

Interfaţa intuitivă permite utilizarea facilă a aparatului foto din mers, oferind un disc de selectare a modului, cu 12 moduri pentru fotografiere şi filmare, precum şi un comutator dedicat pentru trecere rapidă de la fotografiere la filmare.

Canon R8 butoane lcd aparat foto mirrorless
Canon R8

Folosind întreaga lăţime a senzorului avansat, EOS R8 înregistrează 4K 60p supraeşantionat din datele oferite de senzorul 6K, pentru materiale video clare şi detaliate, având şi posibilitate de înregistrare Full HD la 180cps, pentru videoclipuri cu mişcare lentă. Pentru utilizatorii care doresc să exploreze niveluri noi de calitate video, acest model permite înregistrare internă Canon Log 3 la 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265, care oferă un interval dinamic excelent şi mai multă flexibilitate în post-producţie.

De asemenea, cei care folosesc un flux de lucru HDR pot selecta modurile HDR PQ şi HDR Movie şi pot transmite către dispozitive compatibile prin HDMI fără marcajele de pe ecran.

poza filmare video aparat foto mirrorless canon
video

Pentru a reduce variaţia distanţei focale la filmare, EOS R8 are o funcţie care compensează modificările unghiului de vizualizare la reglarea distanţei de focalizare. De asemenea, acest model oferă timp de înregistrare de până la două ore pentru înregistrare video normală, ideal pentru vlogging sau evenimente.

Folosind funcţia Dual Pixel CMOS AF II, întâlnită la EOS R5 şi EOS R6 Mark II, modelul EOS R8 poate focaliza în doar 0,03 secunde chiar şi la 40cps cu obturator electronic. Acest sistem inteligent poate detecta şi urmări numeroase subiecte, precum animale, vehicule şi persoane, cu posibilitate de detectare a capului, a feţei şi a ochilor pentru o focalizare precisă.

Canon R8 lcd autoportret mirrorless performant
Canon R8 lcd mobil

Pentru mai mult control, utilizatorul poate alege să prioritizeze focalizarea pe un anumit ochi. Pentru a simplifica procesul de detectare, utilizatorii pot alege setarea automată care selectează subiectul în funcţie de încadrarea imaginii. Aceasta poate fi folosită inclusiv la fotografierea în spaţii slab iluminate, cu un nivel de lumină de doar -6.5 EV.

Citește și: Noile cani Canon obiective RF

Oferind conectivitate Wi-Fi 2,4GHz şi Bluetooth încorporată, utilizatorii pot partaja cu uşurinţă orice cu ajutorul aplicaţiei Camera Connect, iar autentificarea WPA/WPA2/WPA3 asigură o conexiune securizată. Pentru utilizatorii de iPhone, EOS R8 este certificat iOS MFITM pentru descărcare directă şi operare fără probleme.

EOS R8 poate fi folosit pe post de cameră web datorită compatibilităţii USB video device class (UVC)/ USB audio device class (UAC). Utilizatorii cu abonament image.canon pot folosi Neural Network Image Processing Tool, pentru reducerea avansată a zgomotului şi a efectului de moiré, pentru a obţine imagini cu aspect natural, în format JPEG şi HEIF.

Preț Canon EOS R8

Noul mirrorless R8 are un preț de 8.900 lei (body) sau 9.900 lei, kit cu obiectivul RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM.

Pentru preț actualizat verificați la F64 sau la Photosetup sau la eMag

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.