Canon R6 Mark II – noul mirrorless full-frame rapid si filmare 6K

Canon R6 Mark II este cel mai rapid şi avansat aparat mirrorless full-frame de până acum, care extinde inovatorul Sistem EOS R şi oferă 40cps, performanță AF incredibilă în lumină redusă şi filmare 6K RAW / 4K UHD, totul în jurul monturii RF.

poza Canon R6 Mark II aparat foto mirrorless full frame
Canon R6 Mark II – 24-105mm F4 L IS

Canon R6 Mark II

poza senzor full frame aparat foto mirrorless
senzor full frame – Canon EOS R6 Mark II

Fiind cel mai nou model din gamă pentru creatorii de conţinut hibrid, EOS R6 Mark II foloseşte avantajele unice ale monturii RF şi redefineşte standardele setate de EOS R6. Modelul asigură un nou nivel atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare, oferind performanţă de excepţie, viteză incredibilă, stabilitate şi funcţii cinematografice profesionale.

EOS R6 Mark II poate urmări subiectele menţinându-le focalizate în timp ce acestea se deplasează. Folosind inteligenţă artificială cu tehnologie deep learning îmbunătăţită, acesta recunoaşte persoane, vehicule – care acum includ aeronave şi trenuri – şi animale, inclusiv cai şi zebre.

flip.ro

Tipul de subiect care să fie detectat poate fi ales din meniu sau folosind noua opţiune Auto, în funcţie de contextul în care este folosit aparatul foto. Cu ajutorul funcţiei avansate de urmărire a ochilor, utilizatorii pot alege care ochi (stângul sau dreptul) să aibă prioritate la focalizare, iar când ochii nu pot fi detectaţi, EOS R6 Mark II focalizează automat pe faţa subiectului. Chiar dacă o persoană se întoarce cu spatele pentru un moment, capul acesteia continuă să fie urmărit, iar în cazul în care capul nu este vizibil, aparatul urmăreşte corpul.

slot duall card camera foto video performanta canon
dual slot – EOS R6 Mark II

Stocarea cadrelor se face pe două carduri SD UHS-II, iar stabilizarea de imagine ( body + obiectiv ) însumează un total de 8 stopuri de compensare. De asemenea, fotografii pot surprinde mediul ambiant indiferent de condiţii, obţinând focalizare şi imagini stabile chiar şi la un nivel al luminii de -6,5EV şi pot fotografia cu ISO de până la 102.400.

Pe partea de rafală, nouă camera trage la 12 fps pe mecanic și până la 40 fps pe electronic. Modul rafală RAW poate înregistra continuu la 30cps până la 191 de cadre, înregistrând fiecare imagine într-un singur fişier CR3, totul cu urmărire AF. Utilizatorii pot extrage imagini individuale din aceste înregistrări folosind programul software Canon Digital Photo Professional sau folosind aparatul foto şi pot salva imaginile ca fişiere individuale JPEG, HEIF sau RAW.

Canon EOS R6 Mark II – Funcţii video avansate pentru creatorii de conţinut foto-video

Folosind întreaga lăţime a senzorului, EOS R6 Mark II este singurul aparat foto din clasa lui care poate înregistra 4K 60p UHD, folosind simultan focalizare Dual Pixel CMOS AF II. Toate înregistrările 4K sunt obţinute prin supraeşantionare din informaţia 6K de pe senzor, pentru imagini de calitate excepţională. Pentru cineaştii independenţi care îşi doresc performanţe deosebite, EOS R6 Mark II transmite 6K RAW prin ieşirea HDMI, pentru înregistrare pe un dispozitiv Atomos Ninja V+ în ProRes RAW.

Astfel se obţin şi mai multe detalii, cu posibilitatea de a regla parametri precum nivelul de alb în post-producţie. Creatorii de conţinut pot activa modul de preînregistrare de 3 sau 5 secunde. În acest mod, filmul este înregistrat continuu de camera aflată în standby, cu posibilitatea de a surprinde acţiunea chiar şi înainte de a apăsa butonul de înregistrare.

Conectivitate și funcție webcam

Cu Bluetooth v.5 şi Wi-Fi (5GHz) actualizate, EOS R6 Mark II poate fi conectat foarte uşor la un smartphone şi la reţele care permit partajarea fişierelor la viteză mare şi transferul FTP/FTPS/SFTP, facilitând editarea şi partajarea de oriunde. De asemenea, acest aparat foto poate fi controlat de la distanţă folosind aplicaţiile Camera Connect şi EOS Utility, poate fi conectat la un calculator sau Mac sau la un smartphone prin Wi-Fi sau USB-C de mare viteză.

Citește și: Canon SELPHY CP1500 şi Zoemini 2 – noile imprimante portabile

EOS R6 Mark II poate fi folosit ca webcam pe Mac şi calculatoare care folosesc aplicaţii de video-call precum Skype, Zoom şi Teams, fără a fi nevoie de instalarea unui software suplimentar. Posibilitatea plug-and-play este oferită de driverele standard USB Video Class (UVC) şi USB Audio Class (UAC) care sunt incluse în sistemele de operare Windows şi MacOS. Modelul oferă o calitate a imaginii mai bună în comparaţie cu camerele web standard folosite pe calculatoare, ideal pentru apeluri video cu imagine de calitate.

Ergonomia excelentă și noul bliț SPEEDLITE EL-5

Utilizatorii echipamentelor din sistemele EOS şi EOS R vor controla cu uşurinţă modelul EOS R6 Mark II, fiind familiarizaţi cu comenzile şi ergonomia excelentă specifice acestor sisteme. Oferind o patină multifuncţională cu interfaţă de generaţie viitoare, EOS R6 Mark II permite utilizarea unei game noi de accesorii, inclusiv a noului bliţ SPEEDLITE EL-5. Aceste accesorii pot fi folosite fără cabluri suplimentare, iar în unele cazuri, fără baterii. Carcasa oferă durabilitatea caracteristică produselor Canon, asigurând rezistenţă la intemperii.

poza butoane aparat foto mirrorless canon
EOS R6 Mark II

Vizorul electronic de înaltă rezoluţie, cu 3,69M de puncte, asigură vedere clară la filmare sau fotografiere, având o rată de refresh de 120cps. În plus, EOS R6 Mark II a preluat de la EOS R3 funcţia de asistare la vizualizare care asigură afişarea în culori naturale şi redă detaliile din zonele cu umbră şi cu lumină foarte puternică, oferind vizibilitate bună în zonele întunecate şi cu gradaţii. EOS R6 Mark II este compatibil cu aceiaşi acumulatori LP-E6 şi acelaşi grip ca modelul EOS R6, dar durata de viaţă a bateriei a fost îmbunătăţită cu aproximativ 50% la utilizarea cu ecranul LCD.

poza lcd aparat foto mirrorless canon EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II

Îmbunătățirile aduse noii camere par să aducă ceva mai multă performanță și rezoluție pentru cei care au nevoie. Canon R6 Mark II pare că este rivalul direct pentru Sony a7 IV, dar cei care au deja R6 nu prea văd motive să facă upgrade.

Bonus: Canonist și aștepti Black Friday? Verifică produsele Canon ce vor intra la promoția din Vinerea Neagră!

afis black friday canon aparatura foto obiective accesorii
Canon Black Friday 2022

Preț Canon R6 Mark II

Noul mirroless full-frame are un preț de 14.499 lei (body) sau 16.499 lei versiunea cu obiectiv 24-105mm F4-7.1 IS STM sau 20.499 lei pentru versiunea cu obiectiv RF 24-105mm F4 L IS USM.

Pentru preț actualizat verificați la F64 sau la Photosetup sau la eMag .

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.