Pantone cere un abonament pentru acces la culorile sale in Photoshop

Se pare că de acum înainte, Adobe nu mai are licență pentru a utiliza culorile Pantone. Dacă veți deschideți un fișier PSD și găsiți zone ale imaginii pline cu negru, nu vă panicați!

poza pantone book colors abonament photoshop
Pantone cere un abonament pentru acces la culorile sale in Photoshop

Adobe a început să elimine treptat toate Pantone Color Books din aplicațiile sale, care includ Photoshop, InDesign și Illustrator. Dacă aveți culori Pantone în lucrarea dvs., chiar și în fișiere vechi de acum câțiva ani, veți primi un mesaj care vă spune că zonele care au acele culori vor fi redate în negru.

Utilizatorii de Photoshop vor trebui să plătească pentru acces la culorile Pantone

Se pare însă că Pantone a considerat că această funcționalitate poate fi o nouă sursă de venit și a introdus necesitatea unui abonament separat de cel la Photoshop pentru acces la paletarul său virtual de culori.

Pantone Connect culori plugin photoshop illustrator indesign
Pantone Connect

Dacă îmi aduc bine aminte Adobe și Pantone anunțaseră că acest moment va veni cândva în 2022, dar momentul a tot fost amânat. Se pare însă că, de acum, cei care doresc să folosească culorile Pantone în Photoshop vor trebui să plătească un abonament separat de cel pe care îl percepe deja Adobe pentru acces la aplicațiile lor de de creație (Photoshop, Illustrator, InDesign).
Pantone consideră că accesul la culorile sale necesită un abonament lunar de 15 euro (sau 90 pe an), care trebuie cumpărat direct de la companie.

Culorile Pantone sunt apoi accesate prin intermediul unui plugin care se instalează și funcționează prin intermediul Adobe Exchange.

Citește și: Noile cani Canon obiective RF

Această nouă abordare este o problemă pentru toți cei care foloseau culorile Pantone gratuit până acum prin intermediul plugin-ului și care nu au acum un abonament activ pentru culori, deoarece s-au trezit cu vechile fișiere corupte. Practic, toate culorile Pantone din fișierele Photoshop, InDesign sau Illustrator au fost înlocuite cu negru.

Pantone abonament culori photoshop illustrator indesign
Pantone abonament suplimentar Adobe

Soluție pentru culorile Pantone neacceptate în Adobe (Pantone Connect)

Se pare că există câteva metode complicate prin care poți recupera acele proiecte chiar și fără să plătești noul abonament Pantone Connect, dar acestea nu sunt accesibile tuturor. Unele fișiere par a fi însă corupte fără posibilitatea de recuperare.

f64.ro

Pantone spune că instalarea extensiei Pantone Connect rezolvă această problemă, dar unii utilizatori spun că nu funcționează.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.