Alternative gratuite la Photoshop pentru editare foto in 2024

În timp ce Photoshop este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute programe de editare foto, acesta vine cu un preț pe care nu toți creativii sunt dispuși să-l plătească.

alternative gratuite la Photoshop pentru editarea fotografiilor
5 cele mai bune alternative gratuite la Photoshop pentru editarea fotografiilor

Dacă bugetul dvs. nu vă permite un abonament Adobe, nu există niciun motiv să vă faceți griji. Există câteva programe gratuite excelente de editare a fotografiilor disponibile. Există o opțiune gratuită pentru tine, fie că este vorba de editare foto, manipulare de imagini sau desen digital.
Nu aveți nevoie de un abonament Adobe pentru editarea fotografiilor. Veți putea găsi gratuit ceva care să vă satisfacă nevoile. Așadar, iată lista cu primele 5 alternative gratuite pentru Adobe Photoshop.

5 cele mai bune alternative gratuite la Photoshop pentru editarea fotografiilor

1. PhotoScape X

program gratuit prelucrare fotografii PhotoScape X
PhotoScape X

Acest program gratuit este plin de funcții: acceptă fișiere RAW, include un vizualizator de fotografii, opțiuni de prelucrare a mai multor fișiere (batch), un creator de colaje, un creator de GIF și o mulțime de filtre și efecte.
Aspectul PhotoScapeX este simplu și intuitiv. Este potrivit pentru începători și este disponibil pentru Windows 10 sau mai nou și macOS. Există și o versiune Pro disponibilă pentru aproximativ 40 USD, dar cred că versiunea gratuită este suficientă pentru majoritatea oamenilor.

2. Gimp

gimp program gratuit editare foto prelucrare poze gratis
GIMP

Un software puternic de editare foto open source disponibil pentru Linux, Mac și Windows. Vine cu filtre avansate, efecte, suport pentru straturi și compatibilitate cu majoritatea formatelor de fișiere imagine, inclusiv fișierele Photoshop PSD. Deși are un cost zero, necesită puțină învățare pentru a înțelege și obține rezultatele dorite.
Puteți personaliza interfața, astfel încât toate instrumentele preferate să fie la îndemână. Dar, în general, interfața nu este ușoar de înțeles dacă ești începător. Dacă sunteți nou în program, navigarea poate fi lentă.

3. Krita

krita program gratuit desen digital prelucrare foto
Krita

Krita devine rapid una dintre cele mai populare alternative gratuite la Photoshop. A fost conceput inițial ca un program de desen digital. Dar și editarea foto este excelentă.

Dacă căutați un program de desen digital, cu greu veți găsi un software gratuit mai bun decât Krita. Are o colecție extinsă de pensule cu moduri și șabloane fantastice.
Instrumentele de editare foto sunt de asemenea grozave. Și dacă nu faci o editare foarte complicată, nu vei simți lipsa nici unei caracteristici Adobe Photoshop. Și dacă sunteți familiarizat cu programele Adobe, veți înțelege rapid Krita. Interfața este similară ca prezentare.

f64.ro

Principalele dezavantaje sunt lipsa unei bare de instrumente pentru istorie și lipsa suportului pentru formatul RAW. Dar este încă una dintre cele mai bune alternative gratuite pentru Photoshop, disponibilă pentru Windows, Linux și Mac

4. Photo Pos Pro

prelucrare poze gratis soft gratuit editare foto Photo Pos Pro
Photo Pos Pro

Photo Pos Pro este în esență o versiune de simplă de Photoshop. A fost conceput ca o opțiune de buget pentru editare gratuită. Dacă aveți experiență cu Photoshop, nu vă va lua mult timp să vă familiarizați cu Photo Pos Pro. Interfața este similară. Iar trusa de instrumente este doar o versiune redusă a celei găsite pe software-ul Adobe.

Obțineți pensula healing și clonare, precum și opțiuni bune de text. Și straturile și măștile de straturi sunt similare cu Photoshop. Photo Pos Pro acceptă, de asemenea, majoritatea tipurilor de fișiere, inclusiv fișierele RAW.
Dacă sunteți în căutarea unei alternative gratuite care să semene cu Photoshop, Photo Pos Pro este ceea ce căutați.

5. Paint.NET

Paint.NET program gratuit prelucrare fotografii gratis
Paint.NET

Inițial, o versiune mai avansată a Microsoft Paint, a evoluat destul de mult de-a lungul anilor. Acum include blending (amestecare?), suport pentru straturi, filtre automate și pluginuri externe. Iar instrumentul de istoric vă ajută să vă întoarceți la pașii anteriori pentru corecții.
Paint.NET acceptă multe formate de fișiere diferite. Dar nu acceptă RAW, ceea ce este puțin dezamăgitor.
Are o interfață ușor de utilizat, cu o temă întunecată și este disponibil pentru Windows 10 și 11.

Citește și: 4 site-uri de prelucrare foto online alternative gratuite la Photoshop

Fotografia este un domeniu destul de greu și mai ales poate fi costisitor. Și nu toată lumea are bugetul pentru un abonament Adobe. Dar această listă a arătat că există câteva alternative excelente gratuite pentru Photoshop. Dacă doriți să editați fotografii sau să urmați designul, există o opțiune gratuită pentru dvs.

Mac, Windows și chiar sistemele Linux pot folosi software-ul de editare și desen gratuit. Puteți începe să editați și să desenați cu software gratuit prezentat aici chiar de astăzi.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Alternative gratuite la Photoshop pentru editare foto in 2024”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.