DJI Osmo Action 4 review pentru versiunea Adventure Combo

DJI, o firmă cunoscută mai mult ca producător de drone, are în portofoliu și camere video de acțiune, iar în acest articol vă prezint câteva păreri despre Osmo Action 4 versiune Adventure Combo.

DJI Osmo Action 4 review versiunea Adventure Combo
DJI Osmo Action 4 review pentru versiunea Adventure Combo

Osmo Action 4 este dotată cu senzor CMOS de 10 MP, diafragmă f/2.8, un unghi de vizualizare (FOV) maxim de 155 grade și distanța de focalizare de 0,4m. Rezoluția maximă de filmare este de 3648×2736, până la 120 cadre pe secundă. Camera are 4 moduri pentru stabilizarea imaginii, mai știe să facă Slow Motion, Hyperlapse, Timelapse și fotografii cu rezoluția standard de 10 MP. În plus, DJI Osmo Action 4 este construită să reziste la adâncimi de până la 18 m fără carcasă subacvatică suplimentară.

DJI Osmo Action 4 Adventure Combo review: Construcție și Utilizare

DJI Osmo Action 4 Adventure Combo review pareri poza cutie camera actiune
DJI Osmo Action 4 Adventure Combo review

DJI Osmo Action 4 este o cameră ușoară și compactă, cu 44,2 x 32,8 x 70,5 mm (L x A x A) și 145 grame. Astfel, Osmo Action 4 este ușor de montat pe diferite suprafețe, cum ar fi o cască de biciclist sau motociclist, de altfel în pachet este inclus o bază adezivă curbată potrivită pentru astfel de suprafețe.
DJI Osmo Action 4 are 2 ecrane touchscreen, unul mai mare pe spate (2.25”, 640×360mm) și unul pe partea din față (1,4”, 320×320mm), pentru filmări stil vlog. Pe laterala stângă se află butonul pentru oprit/pornit și selectarea modului (foto, video, time-lapse,etc), iar în partea dreapta sus se află butonul Record.

poza DJI Osmo Action 4 pareri test review
Action 4
poza camera actiune ecran mare tactil
ecran DJI Osmo Action 4
poza butoane camera actiune DJI Osmo Action 4 test pareri
butoane

Calitatea construcției este foarte impresionantă. Camera se simte robustă și rezistentă datorită unui corp metalic și design modern cu cele două ecrane luminoase și logo-ul Action 4 în relief în față, care găzduiește un senzor de măsurare a culorii.

poza camera actiune performanta DJI Osmo Action 4 pareri test real
DJI Osmo Action 4 – senzor WB

Capacele pentru baterie/card și portul USB-C se închid ferm, butoanele trebuie acționate ferm și pentru a fi siguri că Osmo Action 4 este închisă ermetic nu trebuie să vedeți acele benzi roșii. În general, DJI a acordat multă atenție finisajului și se vede.

poza garnitura camera actiune etansa dji
banda rosie – indicator inchidere capac

Obiectivul este furnizat cu un filtru robust pentru a-l proteja de intemperii, care se înșurubează printr-un filet metalic. În pachetul Adventure Combo se află și un parasolar, care poate înlocui filtrul, dacă nu este nevoie ca Action 4 să fie etanșă. Eu am folosit parasolarul la filmările în lumină scăzută, deoarace nu are geam și pemite ca ceva mai multă lumină să ajungă la senzorul camerei.

Pe o parte a camerei se află bateria și slot-ul pentru card de memorie microSD (am optat pentru SanDisk Extreme microSDXC 256GB, pana la 190MB/s & 130MB/s Read/Write speeds A2 C10 V30 UHS-I U3). Ambele pot fi accesate independent unul de celălalt, ceea ce este un lucru util. Pe cealaltă parte se află un port USB-C, care vă permite să încărcați acumualtorul sau să tranferați imaginile în pc/laptop sau să conectați diverse accesorii (ca de exemplu un microfon extern).

În partea de jos a camerei se află un sistem de montare magnetic cu eliberare rapidă, care vă permite să schimbați rapid între diferite opțiuni de montare. Punctul de montare al camerei în sine are doar orientare orizontală, dar există un punct de montare suplimentar cu orientare verticală pe cușca de protecție din plastic însoțitoare dacă doriți să comutați.

poza Osmo 1.5m Extension Rod selfistick osmo action 4
Osmo 1.5m Extension Rod prindere magnetica

Acest sistem magnetic dublat de clești de prindere mi se pare o bună idee, dar dacă aveți degete mai mari s-ar putea să nu fiți de acord!

poza camera actiune dji action 4 Osmo 1.5m Extension Rod
DJI Osmo 1.5m Extension Rod
poza dji osmo action 4 prindere magnetica selfi stick Osmo 1.5m Extension Rod
DJI Action 4 cu Osmo 1.5m Extension Rod

DJI Action 4 are două ecrane tactile. Unul în față și unul în spate. Ambele sunt foarte receptive la comenzi. Ecranul din spate este mare și clar, ceea ce face navigarea prin sistemele de meniuri ușoară. Meniul în sine mi se pare simplu, dar bine aranjat.

Ecranul tactil frontal este foarte util dacă vă filmați, permițându-vă să vă verificați rapid încadrarea, setările sau părul :-). Eu nu l-am folosit, am preferat să-l opresc pentru a economisi bateria, dar va fi foarte util în special pentru vlogging.

Dacă faceți vlogging, Action 4 oferă comutare automată a orientării pentru a activa conținutul vertical nativ pentru Stories și Shorts din rețelele sociale. În combinație cu ecranul și suportul vertical de eliberare rapidă de pe cușca de plastic, acest lucru face din Action 4 un instrument cu adevărat util pentru trecerea rapidă la conținut vertical și pentru a adăuga o dimensiune suplimentară conținutului dvs.

Cu DJI Osmo Action 4 puteți intra în apă până la 18 metri, ceea ce este cu 3 metri mai adânc decât predecesorul său și cu 8 metri mai adânc decât GoPro Hero12 Black, ceea ce face ca Action 4 să fie foarte potrivit pentru sporturi nautice sau înregistrări de scufundări. Condiția este să închideți bine cele 2 capace și să folosiți filtrul pentru obiectiv.
Pentru adâncimi mai mari va trebui să cumpărați o carcasă subacvatică.

Pachetul Adventure Combo oferă câteva accesorii foarte utile:

➤ 2 acumulatori suplimentari
➤ Osmo Action Multifunctional Battery Case – poate fi folosită să încărcați acumulatorii DJI dar și ca acumulator extern pentru telefon sua chiar camera Osmo 4. De asemena are 3 spații pentru cardurile de meorie microSD.
➤ un suport adaptor cu eliberare rapida (mini)
➤ Osmo 1.5m Extension Rod – un selfistick util și când doriți să fimați de la înălțime, iar dacă folosiți aplicația DJI Mimo, acest selfistick poate fi înlăturat din imagine. In plus acest Extension Rod are un filet care permite să fie montat pe un trepied sau monopied. Cât de curând posibil eu o să testez combinația 1.5m Extension Rod montat la cei 2m ai 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 (review)

poza Osmo Action Multifunctional Battery Case USB-c
USB-C – Osmo Action Multifunctional Battery Case
poza dji Osmo Action Multifunctional Battery Case pareri test
Osmo Action Multifunctional Battery Case

DJI Osmo Action 4 test: Video

Osmo Action 4 produce imagini video excelente, în lumină bună. În 4K, imaginea e aproape perfectă. Nu e chiar noise-free, dar trebuie să privești foarte atent că să observi ceva probleme.
Culorile sunt și ele redate bine spre foarte bine. Osmo Action 4 afișează culorile cât se poate de natural.

Există doar două moduri de culoare în cameră: normal și D-Log. Puteți aplica mai multe filtre mai târziu, atunci când editați imagini în aplicația DJI Mimo. De altfel înaite să porniți pentru prima data camera Osmo Action 4, trebuie să instalați pe telefon aplicația DJI Mimo. Pentru iPhone o găsiți în App Store, iar pentru Adroid o descărcați de pe site-ul DJI.
Aplicația DJI Mimo vă pemite să controlați de la distanță camera Action 4, să transferați imaginile în telefon/tableta și să le editați.

Oricine își editează filmările, în special pentru uz profesional, va aprecia cu adevărat înregistrarea D-Log pe 10 biți a Action 4, care oferă o flexibilitate suplimentară în post-producție cu gradare de culoare și gamă dinamică.

Există un mod Manual, dar în lumină bună camera DJI Osmo Action 4 expune și rezolvă foarte bine schimbarea expunerilor automat. Nu a supraexpus și a menținut detaliile decente în umbră.

Citește și: Cum alegi microfonul pentru sunet de calitate – prezentare generala si recomandari

În schimb în lumină slabă lucrurile se schimbă. Încă mai caut setări potrivite pentru filmare seara sau când este puțină lumină. Totuși până în prezent, rezultatele sunt mulțumitoare, iar dacă doriți să vedeți cum evoluează acest lucru, vă recomand să vă abonați la canalul meu de YouTube.

Parcul Liniei seara:

Centrul Vechi București seara:

Pentru audio, camera Osmo Action 4 folosește 3 microfoane și software-ului de reducere a zgomotului vântului. Acesta reușește destul de bine să reducă zgomotul produs de vânt. Dacă doriți un sunet cu o calitate și mai bună, portul USB-C al Action 4 poate fi folosit pentru a conecta un microfon extern. DJI oferă un kit de vlogging, care include un microfon extern, sau puteți cumpăra microfoane USB-C de înaltă calitate de la Rode.

La capitolul fotografie, DJI Osmo Action 4, se poate observa că fotografiile de 10MP, JPEG, sunt suficiente pentru vizualizare pe tablete, dar priviți-le pe ceva mult mai mare și veți observa limitările. Pentru rezultate ceva mai bune puteti folosi formatul DNG (RAW) și apoi un program de editare foto.

DJI Osmo Action 4 review fotografii iarna
DJI Osmo Action 4 review
poza trotinete iarna zapada bucuresti
trotinete electrice iarna
poza iarna zapada bucuresti DJI Osmo Action 4 pareri
iarna in oras
poza om zapada nas morcov loc de joaca
om de zapada la joaca
fotografii DJI Osmo Action 4 test pareri poze zapada brad craciun
bradul de Craciun – Ianuarie 2024
poza statuie parcul florilor zapada bucuresti iarna DJI Osmo Action 4
parcul Florilor iarna

poza loc de joaca iarna zapada bucuresti
DJI Osmo Action 4 fotografii
fotografii DJI Osmo Action 4 lacat de iubire pod parcul morarilor
love lock – lacatul indragostitilor
foto zapada bucuresti poze DJI Osmo Action 4 test
zapada – DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 test: Stabilizare

Producătorul a dotat camera cu 4 moduri de stabilizare electronică a imaginii: RockSteady 3.0, RockSteady 3.0+, HorizonBalancing, HorizonSteady. În lumină bună aceste moduri dau rezultate foarte bune.

DJI Osmo Action 4 test stabilizare imaginii:

Doar când lumina ambientală scade mult, trebuie testate diverse setări. De altfel chiar dacă nu folosiți unul din cele patru moduri de stabilizare, Action 4 înregistrează datele gyroscopice (când FOV este setat pe Wide) și cu ajutorul programului gratuit Gyroflow puteți stabiliza imaginea (în anumite limite).

DJI Osmo Action 4 test stabilizare – lumina scazuta:

HorizonBalancing, HorizonSteady menține orizontul drept, chiar dacă înclinați camera.

DJI Osmo Action 4 – autonomie si temperatura

Durata de viață a bateriei este admirabilă, dar realitatea este că veți avea nevoie de baterii suplimentare pentru a înregistra videoclipuri pe parcursul unei zile. Adică în 4K, la 60fps, o baterie încărcată complet se consumă în aproximativ 75 de minute. Astfel, dacă porniți într-o drumeție de o zi, recomand achiziția Adventure Combo, care conține 2 baterii suplimentare. În plus acel battery case, inclus în pachetul Adventure Combo, vă ajută să încărcați 3 baterii în același timp sau să-l folosiți ca un acumulator extern pentru telefon sau chiar o cameră. În plus Action 4 dispune de tehnologie de încărcare rapidă, în doar 18 minute, încărcați până la 80%.

poza cutie DJI Osmo Action 4 Adventure Combo test pareri
DJI Osmo Action 4 Adventure Combo

La filmările în exterior nu am observat ca Action 4 să se încălzească, în schimb la interior camera se încălzește, se simte la atingere, dar nu se deconectează.

Citeste si: Cele mai bune microfoane pentru creatorii de continut – 4 recomandari

Preț DJI Osmo Action 4

La data publicării acestui test, DJI Osmo Action 4 Adventure Combo costa 2.799 lei, iar versiunea standard 2.299 lei.
Pentru preț actualizat verificați la eMag (vezi ofertele) sau la F64 (vezi ofertele) sau la Photosetup (vezi ofertele) sau cel.ro (vezi ofertele)

Concluzie

DJI Osmo Action 4 oferă multe pentru creatorii de conținut și vloggeri orientați spre acțiune sau drumeții în natură. Calitatea video este foarte bună, sunetul intern este decent și există o serie de opțiuni de montare foarte utile. Dacă sunteți pasionați de sporturi nautice, rezistența la apă până la 18m este un avantaj. Există, de asemenea, D-Log și culoare pe 10 biți, format DNG, care îi vor atrage pe cei care petrec timp în post-producție.
Camera este compactă, rezistentă, cu o constructie bine gândită, dar mai important, oferă imagini de o calitate foarte bună. Îmi plăce și redarea culorilor, iar volumul detaliilor din cadru este impresionant.

Ce îmi place mie la DJI Osmo Action 4:
+ calitatea video
+ stabilizarea imaginii
+ posibilitatea de a salva până la 5 seturi de setări și comutare rapidă între ele
+ ecranele tactile răspund bine la comenzi
+ D-Log și format DNG
+ timelapse și hyperlapse
+ streaming live prin Wi-F
+ USB-C poate fi folosit și pentru microfon extern
+ eliberarea rapidă magnetică
+ selfie stick-ul de 1.5m și baterry case incluse în pachetul Adventure Combo sunt foarte utile
+ construcția robustă, rezistentă și impermeabilă
+ microfoanele interne fac o treabă decentă de a capta sunet de calitate, deși va trebui să eliminați orice picături de apă care se adună în orificiile microfonului și, în consecință, afectează calitatea audio

flanco.ro/

Ce nu-mi place mie la DJI Osmo Action 4:
– pentru situațiile cu lumină scăzută încă mai trebuie să testez diverse setări pentru a obține imagini mai bune
– fișierele video 4K ocupă mult spațiu pe cardul de memorie (apoi pe HDD), ca de exemplu 6 minute video ocupa 5,36 GB
– formatul HEVC nu reduce prea mult dimensiunea fișierelor video și este nevoie de un pc/laptop puternic pentru a fi folosit fără probleme
– pentru focalizare este necesară o distanță minimă de 40 cm
– pe cardul de memorie sunt salvate și niște fișiere suplimentare, ca de exemplu .LRF (din câte am înteles aceste LRF-uri pot fi folosite în editare video ca proxy, dar era mai util dacă puteau fi dezactivate din meniu)

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.