DJI Osmo Action 4 – noua camera de actiune – imagini mai bune in lumina slaba

DJI a lansat Osmo Action 4, modelu înlocuitor al Osmo Action 3 de anul trecut. Capabilitățile sale sunt îmbunătățite în special în captură video în lumină slabă, dar și la capitolul reproducere a culorii, fiind acum echipată cu un profil de culoare D-Log M, pentru un dynamic range extins și posibilități avansate de colorizare.

DJI Osmo Action 4 camera video actiune imagini bune lumina slaba
DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 – senzor mai mare decât GoPro Hero 11

Osmo Action 4 de la DJI este o cameră de acțiune echipată cu cel mai mare senzor din categoria sa: 1/1.3”. Se pare că acest senzor este folosit și pe noua dronă Air3 .

În comparație, Action 3 de anul trecut avea un senzor de 1/1.7”, iar GoPro Hero 11 are un senzor de 1/1.9”. Totuși, GoPro încă are un avantaj la capitolul rezoluție, putând filma în 5.7K cu până la 60 de cadre pe secundă. Modelul Osmo Action 4 rămâne limitat la 4K în 120 de cadre pe secundă.

poza camera foto video actiune performanta catarare
in actiune

În fața acelui senzor se află un obiectiv wide, f/2,8 care poate filma până la 4K la 120 de cadre pe secundă în culoarea D-Log M pe 10 biți. De asemenea, are ceea ce DJI numește un „senzor avansat de temperatură a culorii”, care îi permite să producă tonuri reale, indiferent de situația de fotografiere, inclusiv sub apă.

Durata de viață a bateriei pare să fie aproximativ aceeași, dacă nu puțin mai slabă pe Action 4 decât pe Action 3, poate din cauza consumului de energie diferit al noului senzor. Action 3 promite până la 160 de minute la o singură încărcare, în timp ce Action 4 promite până la 150 de minute. Ambii timpi sunt atunci când înregistrați la 1080p/24fps (16:9), cu RockSteady activat, Wi-Fi oprit și ecranul oprit, astfel încât fotografierea la rezoluție mai mare va duce la un timp de înregistrare mai mic pentru ambele camere.

Încărcarea este de asemenea rapidă: 80% în 18 minute. Camera este echipată cu un port USB-C și un slot microSD și este rezistentă la apă la 18m adâncime. Pentru rezistență până la 60m este necesară o carcasă specială pentru scufundări.

Design-ul a rămas neschimbat de la modelul Action 3 și este similar cu cel de la GoPro. Avem de a face cu o cameră de acțiune cu două ecrane, unul mai mare pe spate (2.25”, 640×360) și unul pe partea din față (1,4”, 320×320), pentru filmări stil vlog.

Stabilizarea digitală Rocksteady 3.0 și 3.0+ funcționează până la 4K în 60 de cadre pe secundă, în timp ce HorizonSteady funcționează până în rezoluție 2.7K. Există și balansare la orizont până la 45 de grade pe orizontală în 4K 60.

poza DJI Osmo Action 4 prindere magnetica verticala
DJI Osmo Action 4 prindere magnetica verticala

Așa cum este tipic pentru produsele DJI, Action 4 are multiple caracteristici pentru a sprijini captura de imagini, o prindere rapidă magnetică, un ecran LCD orientat atât în față, cât și în spate și capacitatea de a supraviețui utilizării subacvatice la o adâncime de până la 18 metri fără carcasă.

Citește și: 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 review monopied de 2m

Osmo Action 4 este, de asemenea, echipat cu o serie de funcții de fotografiere, cum ar fi controlul vocal și capacitatea de a comuta între cinci moduri personalizate, precum și un sistem îmbunătățit care elimină mai bine un selfie stick din filmare și performanțe audio puternice datorită celor trei microfoane și software-ului de reducere a zgomotului vântului.

sportmaniac.ro

Spre diferență de GoPro, care funcționează ca un dispozitiv independent, DJI a decis să permită utilizarea Osmo Action 4 doar după ce camera este conectată la o aplicație de mobil. Probabil că DJI dorește ca utilizatorii să fie la curent cu cele mai noi actualizări software pentru aceasta înainte de a începe să o folosească, însă există riscul ca în viitor această aplicație să nu mai fie disponibilă sau compatibilă cu smartphone-uri moderne, iar camera să devină inutilizabilă.

Preț DJI Osmo Action 4

Prețul DJI Osmo Action 4 a crescut față de modelul Action 3 de anul trecut, la 429 euro. Există și un pachet de 529 euro cu o serie de accesorii, precum două baterii în plus și încărcător pentru toate trei, o husă de protecție și diverse sisteme de montură, numit Adventure Combo.

poza accesorii camera actiune DJI Osmo Action 4
accesorii DJI Osmo Action 4

Pentru preț actualizat verificați la eMag sau la F64 sau la Photosetup.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “DJI Osmo Action 4 – noua camera de actiune – imagini mai bune in lumina slaba”

  1. Este dotata cu un senzor mai mare decat principalul sau competitor, un obiectiv wide si profil de culoare D-LOG M, care produce filme de inalta calitate. E pregatit pentru actiuni uimitoare subacvatice si se bucura de un filtru ND intern. Aceasta camera de actiune este ideala atat pentru cei care isi fac videoclipuri pentru YouTube, cat si pentru cei care isi doresc fotografii profesionale pentru Instagram. DJI Osmo Action 4 este cea mai noua camera de actiune care va ofera o experienta de captura de imagini si filme incomparabila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.