3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2 Foot Spreader – primele impresii

Monopiedul 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 reîmprospătează caracteristicile modelului anterioar. Trent 2.0 este construit și proiectat cu precizie, folosind aliaj de magneziu de calitate aeronautică, având noi dispozitive de blocare pe picior, care asigură o aderență îmbunătățită datorită unei combinații de tampoane de cauciuc și zimți.

3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2 review monopied inalt fotografie video
3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2

3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2 Foot Spreader review

poza ambalaj cutii 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2
ambalaj 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2

Există un timp și un loc pentru un monopied bun și robust, iar Trent 2.0 face o treabă excelentă, inclusiv la fotografia de păsări, animale sălbatice sau orice altă situație în care trebuie să susțineți obiective grele. Mai mult decât atât, datorită înălțimii maxime de 2m, acest monopied poate fi folosit ca suport pentru microfon (așa numitul boom) sau poate ca stativ pentru lumină (un bliț mic) sau la fotografie/filmare de sus, peste mulțime, ca un fel de dronă.

poza 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 picioare Docz2  208cm inaltime
3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2 – 208cm
poza monopied inaltime 2 metri nikon dslr
monopied cu picioare – 208 cm inaltime

În plus această lungime suplimentară înseamnă că acest monopod nu numai că se potrivește celor mai înalți dintre fotografi, ci se poate adapta și la situații, cum ar fi atunci când stai pe trepte sau pe un teren denivelat. Are întotdeauna o rezervă suplimentară pentru situațiile întâlnite la fotografiat sau filmat.

În mod normal, cu suporturile pentru camere, acest tip de înălțime vine fie cu o penalizare semnificativă în greutate, fie cu o pierdere a rigidității. Dar limitând designul la patru secțiuni, 3 Legged Thing a produs un monopod care este remarcabil de robust, cu abia un indiciu de flexibilitate la extensie completă.

poza monopied dslr nikon
monopiedul Trent 2.0 cu Docz2

În schimb, trebuie doar să te mulțumești cu lungimea sa pliată de 60 cm. Acest lucru îl face prea mare pentru a-l încăpea în bagajul de mână atunci când zbori, de exemplu.

ishoot.ro

În partea de sus a Trent 2.0, este prezentă o prindere texturată asemănătoare cauciucului.

poza maner cauciucat monopied 3 Legged Thing Punks Trent 2.0
maner cauciucat

O caracteristică interesantă a acestui monopied, este includerea de filete duble la ambele capete. În partea de sus există un filet combinat cu arc: un șurub cu filet de 3/8″–16 se retrage pentru a dezvălui un filet de 1/4″–20 care este încadrat în el. La capătul de jos, în loc de un mecanism cu arc, există un adaptor pentru conversia între cele două filete, folosind cheia furnizată împreună cu monopiedul.
Filetul de la capătul de jos vă permite să atașați accesoriile pentru picior din gama 3 Legged Thing sau stabilizatorul Docz.

poza detaliu filet monopied 3 Legged Thing Punks Trent 2.0
filet

Ca atare, Trent 2.0 poate fi folosit pentru a suporta o greutate de până la 30 kg, dar atunci când Docz2 este folosit, aceasta scade cu 10 kg până la o greutate totuși substanțială de 20 kg.

poza accesorii monopied foto video
Multi Tool, cheie hexagonală, cheie pentru monede, breloc, carabină și desfăcător de sticle

Când Trent 2.0 este strâns, cele trei dispozitive de blocare a picioarelor sunt suficient de apropiate pentru ca eu să le pot apuca pe toate și să le răsucesc dintr-o singură mișcare, permițând greutății picioarelor să extindă monopiedul înainte de a strânge din nou încuietorile. Este nevoie de mai puțin de un sfert de tură pentru a elibera încuietorile, iar piciorul se extinde fără probleme.

Caracteristici 3 Legged Thing Punks Trent 2.0:

➤Capacitate de încărcare 30 kg
➤Filete duble 1/4″-20 & 3/8″-16 la fiecare capăt.
➤Înălțime maximă fără Docz2: 202 cm
➤Înălțime maximă cu Docz2: 208 cm
➤Înălțime minimă fără Docz2: 604 mm
➤Înălțime minimă cu Docz2: 665 mm
➤Lungime pliată fără Docz2: 604 mm
➤Lungime pliată cu Docz2: 655 mm
➤Greutate: 728 g
➤Secțiuni ale picioarelor: 4
➤Tip de blocare a picioarelor:: Blocare prin răsucire
➤Diametrul tubului piciorului: 29, 26, 23, 20 mm

Docz2 picioare monopied 3 Legged Thing

Docz2 picioare monopied 3 Legged Thing chei imbus
Docz2 picioare monopied 3 Legged Thing – chei imbus
poza Docz2 picioare monopied 3 Legged Thing
Docz2 picioare monopied 3 Legged Thing

Docz2 oferă o stabilitate suplimentară monopiedelor 3 Legged Thing, dar poate fi folosit și ca mini trepied prin montarea unei camere direct pe suportul său cu șurub de 1/4“-20.

poza picioare monopied foto video filete
filete picioare Docz
poza picioare monopied folosit ca mini trepied
minitrepied

Cele trei mici picioare se pliază rapid atunci când nu aveți nevoie de ele, iar un alt suport de cauciuc la bază permite utilizarea în continuare a monopiedul. O articulație sferică permite monopiedului să fie înclinat față de bază, iar mișcarea acestuia poate fi ajustată prin răsucirea piciorului respectiv. Îmbinarea poate fi, de asemenea, blocată drept prin rotirea unui disc portocaliu.

poza detaliu constructie picioare monopied foto video
Docz2 – picioare monopied

Cu toate acestea, Docz2 nu este proiectat pentru a permite monopiedului să stea de unul singur cu o cameră montată.

Caracteristici Docz2 picioare monopied 3 Legged Thing:
➤Inaltime deschis 8,5 cm
➤Lungime pliat 16,5 cm
➤Diametru maxim (deschis) 29,5 cm
➤Capacitate de încărcare – 20 kg
➤Greutate 531 g

Video monopied 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2 Foot Spreader:

Concluzii

Trent 2.o se simte solid, durabil și bine făcut. Cu o înălțime cuprinsă între 60 cm și puțin peste 2 m, este potrivit pentru o gamă largă de utilizări și fotografi de toate înălțimile. Împreună cu un cap de trepied sau montată direct pe aparatul foto sau pe teleobiectivul dvs., este o completare excelentă pentru trusa dvs. – mai ales dacă utilizați obiective lungi în mod regulat.

Cred că singurul dezavantaj al acestui monopied apare când este folosit cu Docz2: clemele de închidere/deschidere, când sunt folosite pentru blocarea monopiedului pot deșuruba picioarele (Docz2)! Mai util ar fi fost ca toate clemele, șuruburile să aibă aceași rotație de înfiletare.

Citește și: REVIEW Sony ZV-1 II: O alegere potrivita pentru incepatorii in vlogging si pasionatii de fotografie

Preț 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2

Monopiedul poate fi cumpărat de pe eMag (vezi oferta) sau de la F64 (vezi oferta)

La dată publicării acestui review, Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2 costa 1.385 lei.

Curățare monopied 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2

Este recomandat să curățați monopodul după ce îl utilizați în nisip sau murdărie. Pentru videoclipuri despre cum să vă curățați produsele 3 Legged Thing, vizitați: https://www.3leggedthing.com/faq

Nu utilizați niciodată WD40 pe monopod, deoarece poate acționa ca un solvent. Utilizați întotdeauna vaselină siliconică.

Informații despre garanție 3 Legged Thing

Produsul 3LT vine cu o garanție globală de 5 ani. Pe cutie veți găsi un autocolant cu un cod de bare și un număr de serie unic. Utilizare acest număr de serie pentru a vă înregistra produsele la www.3leggedthing.com/registru.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2 Foot Spreader – primele impresii”

  1. Monopiedul 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 cu Docz2 pune la dispozitie profesionistilor si amatorilor de fotografie si filmare o optiune supleanta pentru a fotografia sau a filma scenele care nu sunt potrivite pentru un trepied standard. Acest monopied ofera aceasta flexibilitate cu o calitate constructionala excelenta si o durata de viata indelungata. In plus, se livreaza cu un set de ustensile multifunctionale si echipamentul de incaltare a piciorului Docz2 pentru mai multe aplicatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.