Gradina Zoologica Oradea fotografii si video

Înființată în 1960 și modernizată la standarde europene în 2013, Grădina Zoologică din Oradea găzduiește aproximativ 150 de specii de mamifere, păsări, reptile și pești, care însumează peste 700 de exemplare.

Gradina Zoologica Oradea poza leu adormit vara flori
Gradina Zoologica Oradea – leul somnoros

De fapt terenul unde se află acum amplasată Grădina Zoologică a fost la început un parc amenajat în stil englezesc de către proprietarul acestuia, contele Rhedey Lajos, fost locotenent în armata habsburgică, care a trăit la Oradea între anii 1791-1819. Aici contele a ridicat și o capelă unde a zidit monumentul funerar al căpitanului cetății orădene, Rhedey Ferenc, care a trăit în secolul al XVII-lea iar mai apoi, în 1804, anul în care soția sa a trecut la cele veșnice, contele a donat orașului terenul și capela. El a cerut în schimb ca în interiorul acesteia să se odihnească pentru totdeauna trupul iubitei sale soții.

poza capela Rhedey gradina zoologica oradea obiectiv turistic
capela Rhedey – Zoo Oradea

În anul 1960, anul în care s-a înființat Grădina Zoologică, capela a ajuns înconjurată de animale. La începutul anilor 1980, regimul comunist a cerut demolarea mausoleului, dar s-a găsit o soluție de compromis – transformarea ei în adăpost pentru cerbi și căprioare, așa că ani la rând, edificiul a fost locuit de animale. Într-un final, după căderea comunismului, și-a reprimit demnitatea binemeritată.

poza gluma zoo oradea tomberon amuzant
gluma – Zoo Oradea

Majoritatea țarcurilor sunt curate și sunt gândite în funcție de locatari. Multe împrejmuirile au câte un panou din plastic prin care să poți observă mai bine animalele. Acestea ar trebui curățate mai des, totuși, la unele exemplare fiind de-a dreptul imposibil să faci o poză clară din cauza murdăriei de pe panou.

poze gradina zoologica oradea obiectiv turistic animale salbatice
antilopa cu coarne spiralate

Aleile erau curate, toate țarcurile au panouri în română, engleză, germană și maghiară cu informații despre animal, specie, zona de unde provine, hrană, caracteristici fizice, reproducere, dușmani naturali, speranța de viață sau starea de conservare.

poza panou avertizare maimuta patricia gradina zoologica oradea
Patricia este hotomanca!

La unele animale am văzut panourile ”părinților” adoptivi. Această este o facilitate care oferă “adopția” simbolică a unui animal, contra unei anumite sume.

lemurul lul adoptat zoo oradea fotografii vizita
Lulu are ”parinti” adoptivi

La Zoo Oradea veți găsi și niște automate de unde puteți achiziționa, contra sumei de 5 lei, mâncare pentru animale. Această constă într-un fel de furaje speciale, sub formă de granule, care se pot oferi rumegătoarelor. Atenție la punguță sau riscați să vărsați conținutul pe jos! În jurul aparatului era plin de granule scăpate de alții.

Citeste si: Descopera farmecul dealului Ciuperca!

Deoarece mai mult am filmat dacât fotografiat, vă prezint un video de la Grădina Zoologică Oradea:

Pe lângă multitudinea de animale, la Grădina Zoologică din Oradea vei găsi și un loc de joacă special amenajat pentru copii, un snack-bar și un magazin de suveniruri.

poza expozitie utilaje agricole zoo oradea obiectiv turistic
mini expoztie utilaje agricole

Bilete Grădina Zoologică Oradea

Bilet adulţi: 22 lei/persoană
Copii până la 3 ani şi persoane peste 75 de ani: Gratuit
Bilet copii (peste 3 ani până la 14 ani), pensionari (pensie sub 2000 lei) şi persoane cu dizabilităţi: 10 lei/persoană
Bilet elevi (peste 14 ani până la 18 ani), pensionari (pensie peste 2000 lei): 20 lei/persoană

drmax.ro/

Grădina Zoologică Oradea program

Vara (mai – septembrie): 9.00 – 20.00
Primavara-Toamna (martie, aprilie, octombrie): 9.00 – 19.00
Iarna(noiembrie – februarie): 10.00-18.00
*Nota: Caseria inchide cu o ora inainte!

Pentru informații actualizate verifică site-ul oficial https://zooradea.ro/

Cum să ajungi la Grădina Zoologică Oradea

Adresa: Str. Matei Basarab Nr.1 – vezi pe harta
Din câte am observat ZOO Oradea (sau ZOOO) se aflată în apropiere de centrul orașului, fiind ușor accesibilă cu mijloace de transport în comun. În apropiere se află Muzeul Țării Crișurilor, Templul Francmasoneriei Oradea și Parcul Nicolae Bălcescu. Nu departe de această zonă, pe Calea Armatei Române, ar trebui să fie și Muzeul Militar, dar este închis. Se pare că militari au preferat să doneze bani bisericii de vizavi. Cultura și educația mai poate aștepta.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.