Sony A6700 test mirrorless performant pentru foto si video

La data publicării acestui test, Sony A6700 (ILCE-6700 / α6700) este cel mai nou aparat foto mirrorless cu senzor APS-C produs de firma japoneză, iar în rândurile următoare vă prezint câteva păreri formate după ce am folosit câteva zile mirrorless-ul împreună cu obiectivul Sony 18-135mm F3.5-5.6 OSS.

Sony A6700 test review mirrorless performant foto video recomandari
Sony A6700 test mirrorless performant pentru foto si video

Sony A6700 este succesorul celei mai populare linii de aparate foto a firmei japoneze, care nu a văzut o actualizare de ceva vreme. Începând din 2014 cu A6000 și, cel mai recent, cu A6600 (review-ul meu), Sony a făcut salturi semnificative de-a lungul anilor, dar acesta pare cel mai mare salt de până acum!

În următoarele paragrafe, vom explora caracteristicile aparatului foto mirrorless A6700 (ILCE-6700 / α6700), veți afla despre performanțele sale în diferite setări și veți vedea dacă Sony A6700 se ridică la înălțimea hype-ului.
Indiferent dacă sunteți un fotograf profesionist în căutarea următoarei camere foto sau un hobbyist pasionat, eu sper că acest review Sony A6700 vă va ajuta să luati decizia potrivită.

Sony A6700 test – mirrorless bun pentru fotografie si video

Dacă preferința ta în materie de imagini este „un pic din tot” (fotografie, videografie, vlogging de călătorie, vacanțe și aventuri), atunci vei fi mulțumit de A6700. Poate trece de la a fi o cameră profesională de vlogging la un instrument serios de fotografie, doar prin apăsarea unui buton.
A6700 folosește un senzor BSI CMOS APS-C, despre care se presupune că este același folosit în camera de cinema FX30 de la Sony.
Are un interval ISO nativ de 100-32.000, care poate fi dus cu două trepte mai departe până la ISO 204.800 și coborând la ISO 50 dacă este necesar.

soyn a6700 α6700 poza aparat foto mirrorless inteligenta artificiala
Sony α6700 (A6700)

A6700 poate captura videoclipuri 4K supraeșantionate de la 6K la până la 60p fără Crop (decupare/tăiere) și oferă, de asemenea, 4K/120p cu o decupare de 1,62x. Videoclipul poate fi capturat în 10 biți 4:2:2 sau 4:2:0 în fișiere H.265 sau H.264 AVC.

Alpha A6700 are un sistem de focalizare automată cu 759 de puncte de detectare a fazei și 25 de puncte de contrast care acoperă 93% din cadru, sistemul funcționând până la -3EV la lumină slabă.

Sony A6700 review – Construcţie și utilizare

Sony α(Alpha) A6700 sau ILCE-6700 cum îl mai numeşte firma japoneză (ILCE fiind prescurtarea de la Interchangeable Lens Camera with E-mount, adică aparat foto cu obiectiv interschimbabil şi montură E) integrează cele mai avansate tehnologii Sony într-un corp compact și destul de ușor (aprox. 12cm × 7cm× 8cm și cântărind aproximativ 493g cu acumulator și card de memorie).

Camera foto este suficient de compactă și mi se pare că are un design potrivit. Nu a fost nici prea mică, nici prea mare pentru mine. Totuși pare mai mare decât A6600 sau A6400 (review-ul meu), apropiindu-se, ca dimensiuni, de mirrorless-ul full frame A7 IV.

poza aparat foto mirrorless sony a6700 review test foto video
Sony A6700 kit cu obiectivul 18-135mm OSS

La nivel de design se poate observa foarte ușor că Sony continuă pe aceeași linie cu ultimele lor camere mirrorless A6xxx, iar comparativ cu A6600 sunt câteva schimbări importante.

sony a6700 consturctie utilizare lcd rabatabil tactil
LCD – Sony A6700 (ILCE-6700)

În primul rând, întâlnim un ecran rabatabil pe multe direcții, mult mai util decât ecranul lui a6600 care se rabata puțin în sus și în jos. În plus ecranul lui A6700 este complet tactil, adică poate fi folosit și pentru modificare setărilor din meniu, nu doar Touch Pad, Touch Focus, Touch Shutter și Touch Tracking, zoom la pozele afișate pe ecran (acel pinch-zoom întâlnit la smartphone-uri), derularea imaginilor.
Rezoluția ecranului touch de 3 inch (7.5cm), format 16:9, a fost mărită la 1.03 milioane puncte.

poza butoane sony a6700 mirrorless performanta
butoane A6700

În al doilea rând, a6700 are buton dedicat pentru foto, video și S&Q, ceea ce mi se pare foarte util când vrei să treci de la video la foto. Este grozav, deoarece înseamnă că puteți înregistra videoclipuri în orice mod de expunere pe care l-ați selectat prin selectorul de moduri, mai degrabă decât să trebuiască să îl setați prin meniu.

În al treilea rând, butonul dedicat pentru video și rotiță pentru schimbarea deschiderii diafragmei sub declanșator și un layout diferit al butoanelor. Locul pe care îl ocupa butonul de înregistrare video pe A6600 este acum ocupat de butonul personalizat c1, iar implicit, butonul de înregistrare este amplasat mult mai bine, pe placa superioară a camerei, aproape de butonul declanșator. Aceasta înseamnă că butonul de înregistrare este mai ușor de apăsat fără a mișca camera la începutul și la sfârșitul fiecărui clip video.

Butonul de meniu este în centru, apoi în dreapta avem butoanele cunoscute. În dreapta apare un buton custom care stinge ecranul, al doilea buton custom este lângă butonul de record și schimbă zona de focus, iar cu C3 poți trece de la shutter mecanic la cel electronic. Iubitorii de fotografie se vor bucura de sunetul natural produs de shutter atunci când se face fotografia, dar și de vitezele mari de fotografiere.
Cu shutter mecanic timpii de expunere sunt de la 1/4000 second la 30 seconds, BULB, iar cu cel electronic de la 1/8000 second la 30 seconds.
Butoanele pot fi personalizate cu mare parte dintre funcțiile de fotografiere și redare.

La toate aceste posibilităţi de personalizare a butoanelor se adaugă funcţia Memory Recall, cu ajutorul căreia mirrorless-ul A6700 poate memora câteva setări utilizate în situaţii diferite (de exemplu puteţi seta pentru memory 1 parametrii pentru fotografia de interior şi la memory 2 parametrii pentru fotografia de exterior, iar printr-o simplă apăsare de buton pot fi apelate atunci când este cazul).

Dacă trebuie să accesați mai des anumite setări, aveți la dispoziție și funcția „My Menu”, care permite ca până la 30 de intrări de meniu să fie înregistrate și accesate rapid la nevoie.

Meniul de la A6700 a fost regândit. Conform producătorului japonez: ”Ca raspuns la feedbackul creatorilor profesionisti, α6700 are o noua structura a Meniului principal, similara cu cea a celor mai recente modele full frame din seria α.”

meniu aparat foto sony a6700
A6700 meniu
meniu time lapse sony a6700 test
meniu setari time lapse Sony A6700

Altă diferență față de generațiile anterioare, este mânerul (gripul) mai mare – care se potrivește foarte confortabil cu o mână medie / mare. Potrivit Sony, mânerul lui A6700 are o formă mai ergonomică decât a lui A6600. Pe spatele camerei, în colțul din dreapta sus, A6700 are un suport mic, dar eficient pentru degetul mare. În combinație cu mânerul frontal, acest lucru a făcut ca mirorrless-ul să se simtă în siguranță în mâna mea.

poza butoane aparat foto mirrorless sony a6700
Sony A6700

Camera foto este, de asemenea, doar rezistentă la intemperii, ceea ce nu este impermeabil.

Vizorul Sony A6700 este întânit și la A6600. Este un OLED de 0,39 inchi cu 2.359.000 de puncte, mărire de 0.7x, acoperă 100% cadrul, iar dioptriile și luminozitatea pot fi reglate. Nu are lag deranjant și nici lumina ambientală puternică nu ridică probleme. Este prezent un senzor care face comutarea automată între vizor și LCD (poate fi dezactivat din Meniu).

Vizorul EFV este în același loc ca la modelele anterioare, pe partea stângă a aparatului, iar cei care folosesc ochiul drept când duc aparatul la ochii, nasul și obrazul nu prea vor atinge ecranul LCD. Dar totuși, dacă ecranul are activă funcția tocuhscreen, este posibil ca, accidental, să schimbați diverse setări sau punctul de focus al camerei. Există o soluție, menționată mai jos în review.

Vizorul poate fi setat la calitate „Standard” sau „Înaltă” (High) și rata de cadre „Ridicată” (High) sau „Standard”. Cu toate acestea, nu le puteți seta pe ambele la „Ridicat”, unul trebuie să fie în setarea „Standard”.

Mi s-a părut că setarea de calitate „Standard” este bună pentru majoritatea cazurilor, dar sunt puțin mai multe detalii vizibile când este selectată setarea „Înalt” (High) și asta ar putea fi util pentru fotografia macro sau acele momente în care trebuie să știi că ai focalizarea exact în locul dorit. De asemenea, oferă o vedere mai bună în lumină slabă la setări ISO ridicate, deoarece umbrele arată mai bine definite.

Opțiunea de frecvență a cadrelor „înaltă” este o alegere mai bună pentru subiectele în mișcare, dar am putut să urmăresc animalele și altele asemenea în mod satisfăcător în modul Standard.

Sony A6700 nu are bliț încorporat, dar a rămas patina pentru bliț extern. De fapt este o interfață multiplă compatibilă și cu unele microfoane (de exemplu microfonul shotgun ECM-M1)
Timpul de sincronizare cu blițul extern pe patină este de 1/160 iar cu blițuri de studio 1/125.

Poate ar fi fost util un joystick dedicat pentru controlul punctului AF, așa cum au camerele Sony full frame. În schimb, există două opțiuni disponibile pentru setarea punctului de focus.
Primul este să apăsați butonul din centrul panoului de navigare din spatele camerei pentru a activa modul de selectare a punctului AF și apoi să utilizați controlul de navigare pentru a muta punctul. Această opțiune rămâne activă până când butonul central este apăsat din nou, dar este ”peste mână” să fii nevoit să o apeși în continuare pentru a reveni înapoi pentru a accesa opțiunile de comandă rapidă de control de navigare.

Alternativ, activarea TouchPad-ului permite ca ecranul să fie utilizat pentru a seta punctul AF printr-un control tactil de pe ecran. Mi-a plăcut să setez pentru a utiliza sfertul din dreapta jos al ecranului, deoarece acest lucru evită să stabilesc punctul accidental și, de asemenea, facilitează setarea punctului AF folosind degetul mare drept.

De asemenea, puteți seta modul Poziție tactilă la „Relativ”, deoarece acest lucru împiedică punctul AF să sară direct oriunde atingeți ecranul și vă permite să-l mișcați ușor în raport cu punctul său de pornire.

Util ar fi fost ca senzorul să fie cumva protejat. Când schimbați obiectivul există posibilitatea ca praful să ajungă direct pe senzor. Bine că este ușor de curățat cu o pompă de aer

Greutatea de 493 de grame, construcția solidă și dimesiunile compacte, fac din Sony A6700 un bun companion în drumeții și excursii.

Sony A6700 – Calitatea imaginilor

Senzorul APS-C captează imagini la o rezoluție de 26 megapixeli și video 4K. Mai mult, camera poate filma 4K până la 120 FPS, însă cu un crop.
Imaginile sunt clare, culorile sunt naturale, oamenii și plantele sunt surprinși în nuanțe cât mai naturale.

poze sony a6700 dunare vapor tulcea
vapor Dunare
sony a6700 poze test review vapor
prince Hassan

Gama dinamică este foarte largă la ISO scăzut și moderat, iar nivelurile de zgomot sunt scăzute la ISO mai mari. Culorile sunt de asemenea bine reproduse și am fost încântat să observ că sistemul automat de balans de alb al lui A6700 face o treabă grozavă într-o gamă de iluminare naturală. Imaginile surprinse la soare strălucitor par mai degrabă atractive și calde în mod natural decât prea neutre. În schimb, imaginile realizate în condiții de umbră par mai degrabă neutre decât reci sau albastre.

poza cladire spiru haret tulcea arhitectura
Spiru Haret
arhitectura colegiu spiru haret tulcea sony a6700
detalii
zoom sony a6700 arhitectura cladire tulcea
zoom

După cum am menționat mai devreme, vizorul electronic arată o previzualizare precisă a imaginii capturate, astfel încât nu există surprize când vă uitați la fotografiile pe computer. De asemenea, a fost destul de clar că setarea implicită „Multi” a sistemului de măsurare a expunerii face o treabă grozavă în majoritatea circumstanțelor și nu am găsit niciun motiv să o schimb. Când modurile de detectare a subiectului sunt activate, măsurarea este îndreptată spre subiectul detectat, ceea ce face viața mai simplă.

poza ii romanesti targ tulcea sony a6700 review
ie

Dacă este cazul, puteți folosii funcția Exposure Bracketing, sau pentru situațiile cu contrast mare aveți la dispoziție modul DRO.

Funcția de zoom digital Clear Image Zoom oferă rezultate destul de bune și la fotografie. Acest zoom digital poate mării până la 2x zoom-ul optic, fără pierdei majore a calității imaginii:

sony a6700 poza blocuri cladiri arhitectura
135mm
sony a6700 clear image zoom test poza cladiri
Sony A6700 clear image zoom
sony a6700 test clear image zoom arhitectura detalii
clear image zoom

Din păcate modul Panorama a fost eliminat, în schimb a fost păstrată funcția „Interval shooting (fotografiere la intervale de timp)” – time lapse. Uite 5 ghiduri video despre timelapse gratuite, dacă vrei să afli mai multe despre acest interesant mod de fotografiere.

poze seara faleza tulcea fantana arteziana
fantana arteziana de pe faleza Tulcea
poza apus tulcea dunare sony a6700 review sunset
Apus – Dunare
sunset photo sony a6700 danube river romania
Apus – Tulcea
poza tulcea seara dealul monumentul eroilor sony ilce-6700
Seara – Tulcea
poza faleza tulcea seara sony a6700 review test seara
Faleza „Ivan Patzaichin” Tulcea

Ca efecte foto aveți la dispoziție Creative Look (Standard, PT-portrait, VV Vivid, VV2, FL-Flat, IN, SH, BW-black&white, SE-sepia – pot fi personalizate):

poza alb negru cladire rezervatia biosferei delta dunarii tulcea
BW
sony a6700 standar color test poza cladire
STD
sony a6700 creative look vv2 colors test
VV2

Sony A6700 test ISO

Sony A6700 face o treabă grozavă când vorbim despre calitatea imaginii. A6700 oferă imagini superbe, de o calitate foarte ridicată, cu zgomot de imagine redus, într-un interval ISO de de până la 8000. Peste această valoare zgomotul de imaginie își face simțită prezență. Desigur aceasta este doar părerea mea, alți utilizatori pot fi mai exigenți sau mai îngăduitori. Acesta este unul din motivele pentru care vă recomand, dacă este posibil, să mergeți la un magazin foto și să testați la fața locului aparatul și să luați acasa imaginile, să le analizați personal.

poza pisica alba pete negre sony a6700 test iso5000
ISO5000 crop 100%
iso6400 sony a6700 review uniforma jandarmeria romana muzeu tulcea
ISO6400 crop 100%
sony a6700 test iso12800 culori tablou arta
ISO12800 – crop 100%

Ca și la alte modele A6xxx și mai noul A6700 dispune de funcția Auto ISO. Aceasta este bine implementată, vă permite să alegeți valoare ISO și timpul minim de expunere, sau lăsați aparatul foto să aleagă automat timpul de expunere. Acest mod este util și când folosiți obiective zoom, la care, este posibil, ca timpul de expunere să se modifice în timp ce faceți zoom.

Sony A6700 test sistemul autofocus

a6700 împrumută unitate de procesare AI de la A7R V și astfel avem un autofocus în timp real (Real-Time Recognition AF) de mare precizie pe oameni, păsări, animale, insecte, mașini, trenuri și avioane.

review sony a6700 cat focus test
Tulcea – orasul pisicilor?

Sony a6700 e foarte rapid în a face focus și nu am avut niciodată probleme cu asta în timpul de utilizare. În excursia din Delta Dunării sistemul AF a recunoscut foarte bine păsările și uneori chiar și insectele. Un prim articol cu fotografii din Delta Dunării, unde am folosit și obiectivul Sony FE 70-200MM F4 G OSS II Macro, este acesta Lacul cu Cotete – recomandare excursie in Delta Dunarii și va mai urma altele.

sony a6700 test autofocus baschet
Sony A6700 autofocus
Sony A6700 autofocus review test sport poze baschet
crop
meci baschet tulcea
Sony A6700 autofocus review test sport

focalizare aparat foto sony a6700 meci baschet sport

meci baschet tulcea vara echipe
baschet

muncitori vietnam tulcea meci baschet

sony a6700 focalizare sport actiune meci baschet
crop

Are aproape de două ori mai multe puncte de focalizare decât A6600, însă aceeași viteză de fotografiere în rafală, 11 cadre pe secundă. Acest sistem AF urmărește cu succes subiecții în orice condiție, de la acțiuni rapide sau neregulate până la lumină scăzută.

Trebuie menționat că în Meniul aparatului sunt multe setări pentru autofocus, ceea ce implică un studiu și o testare mai amplă din partea utilizatorului.
Complexul sistem AF poate fi cumva simplificat prin folosirea butoanelor programabile, My Menu și a altor setări prezente în Meniul aparatului foto.

a6700 este dotată cu un sistem optic de stabilizare a imaginii pe 5 axe in body, iar pe video are un mod de stabilizare standard și unul activ, ce face un crop în imagine.

poza targ ulcea piata obiecte lemn sony a6700 review
la targ
poza fantana arteziana tulcea
Plaza Tulcea
poza fantana papadia seara tulcea foto sony
fantana Papadia
poza piatra strada ivanov dumitru
ing. Ivanov Dumitru
poza violonisti vioara lui enescu sony a6700 portret
violoniștii Gabriel Croitoru și Simina Croitoru.
sony a6700 review tram imperio street bucharest
Imperio

La Galeria Foto, unde puteți vedea toate pozele realizate cu aparatul foto mirrorless Sony A6700 și obiectivul 18-135mm F3.5-5.6 OSS (168 poze), majoritatea sunt micșorate cu BatchPhoto Enterprise (prezentat aici). Imaginile nu sunt prelucrate, doar la unele am făcut crop.

Sony A6700 test video

Mirrorless-ul Sony A6700 este și o cameră video excepțională. Înregistrează 4K (QFHD: 3840 x 2160) până la 60p (50p) utilizând tehnologia de conversie extinsă 6K de la Sony.
Are S-Log3 și S-Cinetone pentru așa numitul look cinematic, redă tonuri ale pielii naturale și o gamă dinamică de 14+ stopuri, potrivit Sony. Această camera acceptă și formatele XAVC S-I (All-Intră) sau XAVC HS cu eșantionare a culorilor pe 10 biți 4:2:2.

Stabilizarea oferită de mirrorless este ok, nu cea mai bună, dar imaginile sunt destul de stabile pentru filmatul din mână sau pentru vlogging. Însă pentru vlogging trebuie să știți că aveți nevoie de un obiectiv ultrawide dacă vreți să vă filmați. La 10mm te poți filma liniștit cu A6700, însă la 18mm vei avea doar capul în cadru și mâna întinsă la maxim.

Sony A6700 image stabilization (IBIS) video test:

De ajutor poate fi și funcția Auto-Framingiv, bazată pe inteligență artificială, urmărește în cadru subiecții în mod fluid, eliminând nevoia de mișcare manuală a camerei. Utilizează tehnologia de recunoaștere a subiectului bazată pe inteligență artificială a camerei pentru a decupa automat cadrul pentru a menține subiectul într-o poziție proeminentă atunci când înregistrați video, chiar și atunci când camera este montată pe un trepied.

Apus faleza Tulcea și vizita seara la Monumentul Eroilor:

Fantana și faleza Ivan Patzaichin Tulcea – plimbare seara:

Alte funcții utile sunt Focus Map, Breathing Compensation (prezent și la de la A7 IV), gyroscope pentru stabilizarea imaginii în post producție, funcție de creare timelapse direct în cameră și așa numitul slow /quick motion (S&Q Mode).

ZILELE ENESCU 2023 / Viorile lui Enescu – recital susținut de violoniștii Gabriel Croitoru și Simina Croitoru:

Sunetele orașului – Tulcea august 2023:

Sony A6700 poate produce videoclipuri de înaltă calitate, mai ales atunci când este setată să capteze cele mai bune imagini 4K de calitate redusă de la 6K. Totuși clipuri la rezoluție mare necesită carduri performante. De exemplu pentru:
➤ XAVC HS 4K / XAVC S 4K 280Mbps – card SDXC V60 sau superior
➤ XAVC S-I 4K 600Mbps – card SDXC V90 sau superior
➤ XAVC S-I HD 222Mbps – card SDXC V90 sau superior

De asemenea clipurile la calitate maximă, necesită un computer / laptop foarte performant pentru editarea lor.

Citește și: Sony SF-G 32GB in test – card de memorie SD rapid si rezistent

Sony A6700 Picture Profile video:

Acum puteți importa și afișa propriile LUT-uri, o caracteristică preluată de la ZV-E1. Look Up Tables (LUTs) poat fi folosite în două moduri: pot fi aplicate direct în filmare sau folosite doar pentru a previzualiza impactul pe care l-ar avea dacă sunt aplicate, astfel încât previzualizarea de pe ecran să fie ușor de înțeles.

a6700 este pregătit pentru fluxuri de lucru profesionale de videografie, cu ieșire HDMI și funcție Control înregistrare, cod temporal (TC/UB), frecvențe variabile de cadre și înregistrare proxy. În plus, sunt incluse diverse funcții pentru a îmbunătăți precizia de înregistrare video, cum ar fi afișarea marcajelor de suprapunere și a liniilor de grilă, calibrarea expunerii modelului tip zebră sau valorile ISO când înregistrați cu ISO automat. Puteți conecta un microfon extern și căști sau noul microfon Sony ECM-M1 care folosește patina multifuncțională a camerei A6700.

În timpul filmărilor camera nu s-a oprit din cauza căldurii – Auto Power OFF Temp. a fost setat la High, iar durata clipurilor nu a depășit 4 minute. Vă recomand să vă abonați la canalul meu YouTube, deoarece voi mai adăuga filmări realizate cu Sony.

Sony A6700 – Autonomie, conectivitate

A6700 folosește acumaltorul NP-FZ100 întâlnit și la A6600, sau alte camere, ca de exemplu A9 II (prezentare) sau A7R IV (prezentare).
În timpul testului am realizat 685 de imagini și aproximativ 10 minute video, iar acumulatorul era la 40%. Conform Sony, puteți realiza până la 720 de fotografii per încărcare când utilizați vizorul și 810 când utilizați ecranul LCD.

poza cladire palace mgm tulcea sony a6700 travel photos
MGM Palace Tulcea
sony a6700 long exposure evening fountain water lights
Papadaia – fantana Tulcea

Camera are un singur slot pentru card SD UHS-II, dedicat, amplasat pe lateral. La a6600 cardul SD este în același compartiment cu acumulatorul.

Citește și: Review Monopod 2m Inaltime: Experienta cu 3 Legged Thing Punks Trent 2.0 si Docz2 Foot Spreader

A6700 nu se livrează cu încărcător dedicat, dar acumulatorul poate fi încărcat în aparat cu un cablu USB-C și încărcator de telefon sau prin USB-ul unui PC/laptop sau acumulator extern.

A6700 poate înregistra fotografii în format RAW (Lossless sau Compressed), JPEG (de la Extra fine la Light) și formatul HEIF, folosind tehnologia de compresie avansată pentru a menține calitatea imaginii reducând dimensiunea fișierului și economisind spațiu. Rămâne de văzut dacă HEIF va detrona JPEG.

Are atât porturi pentru microfon, cât și pentru căști, un port micro HDMI și un port USB de tip C. Acest port poate fi folosit atât pentru încărcarea acumulatorului cât și pentru de transfer de date USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps).

Cu ajutorul Creators’ App de la Sony puteți transfera pozele sau filmele către smartphone sau tabletă. Transferurile continuă chiar dacă ecranul se stinge sau lansați o altă aplicație. De asemenea, puteți utiliza smartphone-ul pentru a controla camera α6700 la distanță.
Wi-Fi încorporat (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) permite comunicarea pe benzile de 2,4 GHz și 5 GHz30 pentru transfer de date rapid și stabil la un laptop / pc.
În plus conectată la un computer sau un smartphone prin USB, a6700 poate funcționa că o camera web 4K (2160p) cu focalizare automată avansată pentru întâlniri online și live streaming de evenimente la calitate ridicată.

Sony A6700 pret

La data publicării acestui review Sony A6700 avea un preț de 8.400 lei (varianta body) și 10.300 lei varianta testată de mine, kit cu obiectiv 18-135mm OSS, iar varianta Kit cu obiectiv 16-50mm costa 8.899 lei.

Pentru preț actualizat și promoții verificați F64 (verifica ofertele) sau la Photosetup (verifica ofertele) sau la eMag (vezi ofertele).

Concluzii

În lumea în continuă schimbare a tehnologiei, aparatele foto mirrorless au schimbat jocul pentru fotografii amatori și profesioniști deopotrivă. Printre acestea, Sony A6700 se afirmat ca fiind un jucător important în această arenă, oferind o combinație imbatabilă de performanță, calitate și inovație.

Sony A6700 este un aparat foto mirrrorless complex, în cele câteva zile cât l-am avut la dispoziție m-am străduit să testez măcar principalele tehnologii și setări. Mai trebuie să menționat că aparatul foto de test a fost un sample, nu varianta finală ca să zic așa. Tu, dacă te hotărăști să-ți cumperi un A6700, s-ar putea să găsești funcții sau combinații de setări care nu sunt menționate în acest test.

Sony A6700 (ILCE-6700 / α6700) este un aparat de fotografiat care promite să redefinească modul în care percepem și folosim tehnologia fotografică. De la senzorul APS-C de 24.2 megapixeli până la autofocalizarea rapidă, Sony A6700 este un aparat foto care nu doar că îndeplinește așteptările, dar le depășește cu mult.

Video 4K, imagini de calitate, autofocus foarte bun, funcții AI utile, autonomie bună, vizor și ecran cu unghi variabil complet articulat și complet tactil, design funcțional și construcție solidă îl recomandă celor care sunt în căutarea unei camere hibride sau celor care fac fotografie/videografie de eveniment cu alte mirrorless-uri Sony și doresc un al 2-lea aparat foto.

Dimensiunile destul compacte, protecții la intemperii, conexiunile wireless, posibilitatea încărcării de la un laptop/acumulator extern fac din Sony A6700 companionul potrivit pentru excursii, călătorii.

f64.ro

De altfel pentru fiecare stil de creare de conținut, oferă bune rezultate; fie că ești strict fotograf, fie că ești vlogger, A6700 bate toate celelalte modele Sony APS-C prin versatilitatea sa. În plus, acel cip AI dedicat pentru detectarea/urmărirea subiectului este cu adevărat util. Sistemul este deosebit de bine reglat pentru urmărirea ochilor umani. Dar face și o treabă remarcabil de bună la urmărirea animalelor de companie și a altor animale, precum și a anumitor vehicule, inclusiv avioane și trenuri.

Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Îţi mulţumesc pentru suport.

Cât de curând posibil voi reveni cu un review și pentru obiectivul zoom Sony FE 70-200MM F4 G OSS II Macro folosit împreună cu acest A6700.

Ce mi-a plăcut mie la Sony A6700:
+ Calitate bună a imaginilor foto-video
+ Sistem autofocus performant
+ Declanșare silențioasă
+ 11fps cu AF/AE
+ LCD complet tactil și mobil pe multe direcții
+ Multe butoane, iar unele pot fi personalizate
+ My Menu, Fn și funcția Memory Recall
+ Conexiuni wireless și posibilitatea de a controla mirrorlessul cu un smartphone
+ Poate fi încărcat prin USB-C de la acumulator extern chiar și în timp ce este folosit
+ Acumulator cu automie bună
+ Mod time-lapse
+ Mod slow / quick motion
+ Conexiune pentru microfon și căști
+ Grip mai mare, care oferă o susținere mai bună

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ce nu mi-a plăcut mie la Sony A6700:
– La fotografierea silențioasă anumite setări sunt dezactivate
– Lipsește modul Panoramic (Sweep Panorama)
– Microfonul intern este doar stereo – Sony ZV-1 II (review) și ZV-E10 chiar dacă sunt camere dedicate vloggin, au un microfon mai bun

Aceste păreri sunt subiective și diferă de la persoană la persoană, de aceea vă recomand să mergeți la magazin să-l testați personal.

fotostefan

One thought on “Sony A6700 test mirrorless performant pentru foto si video”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.