Sfaturi pentru fotografierea animalelor de companie pentru incepatori

Fotografiarea animalelor de companie nu trebuie să fie complicată! Iată câteva sfaturi pe care să le urmați atunci când vă fotografiați câinele, pisica sau chiar peștele de companie 🙂

ghid fotografiere patruped instagram catel animal de companie
Sfaturi pentru fotografierea animalelor de companie pentru incepatori

Un animal de companie este la fel ca orice alt subiect în ceea ce privește tehnica fotografiei – compoziția, focalizarea și expunerea fiind cele 3 domenii principale de perfecționare, al patrulea și cel mai problematic, este obținerea participării subiectului.
Dacă vă poziționați pisica/câinele, apoi scoateți camera foto, natura lor curioasă îi va determina să se apropie de cameră și să adulmece obiectivul. Te îndepărtezi și ei vor urma. Așezați-le într-un loc convenabil și vor reveni. Frustrat? Vei fi!

catel parada sf patrick Sfaturi pentru fotografierea animalelor de companie pentru incepatori
vedeta

11 Sfaturi pentru fotografierea animalelor de companie pentru începători

1. Dă-i câinelui un os

Oferă-i animalului tău ceva care să-și ia mintea de camera. Singura problemă acum este că vor mesteca sau se vor juca și este foarte puțin probabil să se uite la tine, darămite la camera.
Este important să cunoaşteţi animalul şi să-i permiteţi să se obişnuiască cu prezenţa dumneavoastră înainte de a începe şedinţa foto.
De asemenea, este important să conştientizaţi diferenţele între câini, pisici şi alte tipuri de animale de companie. Fiecare animal este unic, aşa că va trebui să vă adaptaţi stilul de fotografiere la acesta.

fotografiere pisica sfaturi recomandari poze animal de companie
Photo by Petrebels on Unsplash

La fotografierea pisicilor, trebuie să fiţi mereu atenţi, deoarece sunt imprevizibile. Lăsaţi-le să se mişte în cadru şi fiţi gata să le fotografiaţi când sunt pregătite.

2. Folosește o jucărie care scoate sunete

Folosiți o jucărie care produce sunete pentru a le atrage atenția. Așezați-o în spatele camerei astfel încât să se uite în direcția corectă. Osul pe care îl mestecă va fi mai interesant, dar cel puțin se vor uita în direcția dorită suficient de mult pentru ca tu să faci poza. Acționați rapid și asigurați-vă că obțineți fotografia în prima sau a doua declanșare, deoarece în curând se vor plictisi sau se vor plictisi de activitatea dvs. de căutare a atenției.
Dacă este posibil, fotografiază în modul rafală, astfel încât să surprinzi o serie de ipostaze și expresii. Acest lucru îți va oferi o mulțime de opțiuni din care să alegi!

3. Așteptați până la momentul potrivit

Nu vă grăbiţi. Fotografierea oricărui animal poate fi imprevizibilă, deoarece trebuie să ne adaptăm la starea acestuia. Pisicile și câinii sunt mai ușor de fotografiat atunci când sunt somnoroase. Dacă aparatul foto are un obturator silenţios sau un mod silenţios, este o idee bună să-l activaţi.
De asemenea, acum poate fi din nou timpul pentru jucăria cu sunete. Tocmai când ațipesc, folosiți jucăria și veți obține un moment de alertă. Ceea ce înseamnă că poți obține două fotografii: una în care sunt alerti și cealaltă relaxată.

recomandari fotografiere pisici poze pisicuta decor flori
Photo by Angel Villanueva on Unsplash

Recomandat este și să cobori la nivelul lor. În funcție de talia animalului, este posibil să fie nevoie să te ghemuiești sau chiar să stai pe burtă pentru a-i surprinde bine.

4. Cereți ajutorul unui prieten

Ai putea cere altcuiva să distreze animalul de companie în timp ce faci fotografii. Încercați să țineți persoana în afara cadrului și fotografiile vor fi mai naturale.

5. Probleme de expunere?

Aveți grijă când fotografiați un animal cu blană închisă sau deschisă la culoare, deoarece ”hainele” lor pot păcăli aparatul foto. Un animal de companie cu o blană albă poate ajunge să arate subexpusă, deoarece camera consideră că scena este prea luminoasă, în timp ce un animal de companie cu o blană neagră poate ajunge să arate gri, deoarece camera dvs. crede că scena este mai întunecată decât este. Dacă considerați că aceasta este o problemă, utilizați compensarea expunerii pentru a utiliza o expunere + sau -, în funcție de circumstanțele dvs.

6. Atenție la fundal

poza 2 caini albi padure recomandare fotografiere animale de companie
Photo by Melissa Keizer on Unsplash

Atenție la fundaluri strălucitoare care ar putea afecta expunerea. Încercați să faceți fotografia cu un fundal neutru, care să nu distragă atenția și, la fel ca fotografia oamenilor, evitați copacii și stâlpii de telegraf care ”creasc” din cap.

7. Sfaturi de focalizare

Ca și în cazul fotografiei de oameni, concentrați-vă asupra ochilor pentru fotografiile care captează atenția, dar nu uitați că un câine cu bot lung va avea nevoie de mai multă adâncime de câmp atunci când fotografiați de aproape pentru a preveni ca vârful nasului să fie defocalizat.

poza catelus culcat banca privire laterala recomandare fotografiere
Photo by Tiny Elch on Unsplash

Faceți fotografii folosind o deschidere mică a diafragmei pentru a evita acest lucru sau fotografiați când capul este întors într-o parte.

8. Folosirea blițului

Oamenii nu sunt singurii care suferă de ochi roșii atunci când este folosit blițul. Ochii animalelor de companie par verzi strălucitori atunci când blițul se reflectă. La fel cum faci cu oamenii, poți elimina culoarea nedorită din ochi într-un program de editare foto

poza mos craciun tatuat pisica idee poza animal de companie
Photo by Petrebels on Unsplash

9. Capturarea fotografiilor cu animale de companie mai mici
Să nu uităm de micii noștri prieteni, cum ar fi hamsterii, porcii de guineea și șoarecii, care sunt toți în cușcă și dornici să se ascunde în paie.
Principala problemă cu aceste animale de companie este una, apropierea suficientă și doi, evitarea fotografierii gratiilor cuștii.

Citeste si: Cum sa-ti faci patrupedul celebru pe Instagram

O opțiune bună este să fotografiați animaluțul din mâna cuiva, care rezolvă problema gratiilor cuștii. Apoi, aveți nevoie de un obiectiv zoom care să apropie suficient de mult astfel încât să puteți umple cadrul cu micul animal de companie.

10. Fotografierea peștilor
Dacă aveți pește într-un acvariu, trebuie să vă mutați aproape de sticlă pentru a evita reflexiile și să utilizați lumina naturală pentru a face fotografia. La lumina zilei, fotografiile vor ieși bine, dar folosind lumina acvariului veți obține culori nu foarte plăcute.
Chiar și vara, întunericul apei va face ca timpul de expunere să fie destul de lung, așa că fotografiați când peștii sunt nemișcați și țineți camera foarte stabil pentru a preveni tremuratul camerei atunci când fotografiați din mâna.

11. Capturați fotografii de acțiune

Încercați să utilizați o viteză mică a obturatorului cu bliț și deplasați-vă odată cu animalul în mișcare pentru a crea fotografii abstracte cu bliț cu sincronizare lentă, care creează un sentiment de acțiune. De asemenea, puteți folosi blițul pentru a ”îngheța” mișcarea animalului de companie în timp ce se mișcă prin cadru.
Pentru a fotografia un câine care sare în aer, de exemplu, urmăriți câinele pe urmele sale și declanșați obturatorul când picioarele sale se desprind de pe pământ. Din nou, este de ajutor dacă aveți un prieten cu dvs. pentru a ajuta la încurajarea câinelui să facă trucuri în timp ce vă deplasați și capturați acțiunea.

photosetup.ro

Data viitoare când doriţi să surprindeţi trucurile hazlii ale animalului dumneavoastră de companie, experimentaţi cu aceste sfaturi. Merită să experimentaţi cu diferite combinaţii de setări pentru a obţine aspectul dorit. Poate fi util să utilizaţi un obiect, precum o jucărie, ca subiect de probă dacă nu aveţi un animal de companie răbdător cu care să exersaţi.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.