Firmware V2.0 aduce fotografii cu rezolutia de 180 megapixeli la Nikon Z 8

Nikon a anunțat prima actualizare majoră de firmware pentru aparatul foto mirrorless Nikon Z8. Printre alte caracteristici, actualizarea firmware-ului Nikon Z 8 la versiunea 2.0 aduce Pixel Shift. Acest lucru îi permite mirrorless-ului să creeze fotografii de 180 de megapixeli.

poza seznor full frame nikon z8 mirrorless
senzor Nikon Z 8

Nikon Z8 fotografii de 180 megapixeli cu Pixel Shift

Nikon Z8 are acum funcția Pixel Shift întâlnită pentru prima dată în Nikon Z f . Acesta permite Nikon Z8 să înregistreze o secvență de 4, 8, 16 sau 32 de fotografii, mișcându-și ușor senzorul între fiecare expunere pentru a produce o fotografie de până la 180 de megapixeli.

Nikon Z8 aparat foto mirrorless video 8k
Nikon Z8

Secvențele de 4 și 8 fotografii nu măresc de fapt rezoluția imaginii, dar produc un rezultat de calitate superioară folosind dimensiunea nativă a imaginii de 46 de megapixeli. Aceasta este o încercare de a depăși limitările unei matrice de filtre Bayer, ajutând la completarea datelor de culoare lipsă în loc să fie nevoie să interpoleze.

Secvențele de 16 și 32 de fotografii produc imagini cu o rezoluție mai mare de 180 de megapixeli, cu multe detalii. Imaginile trebuie îmbinate în Nikon NX Studio înainte de a le putea edita.

Alte modificări aduse firmware v2.0 la Nikon Z 8:

➤Bird Detection & Auto Capture

Nikon Z 8 primește câteva funcții de la Z 9 în noua actualizare firmware. Opțiunea dedicată Păsări (Bird Detection) a fost adăugată la setările sale de detectare a subiectului și primește caracteristica Captură automată.

Pe lângă adăugarea Bird Detection (detectare a păsărilor), Nikon aduce o gamă obișnuită de actualizări sistemului de focalizare automată. Aceasta înseamnă o performanță generală sporită, o detectare mai bună și urmărire cu fundaluri contrastante. Acest lucru va fi foarte util pentru a fotografia păsări în zbor în mediile împădurite.

Citeste si: Garantie pentru obiectivele mirrorless NIKKOR Z extinsa la 5 ani

Funcția Auto Capture (Captură automată) este concepută pentru fotografiere automată. Acest lucru permite camerei să facă automat fotografii atunci când sunt îndeplinite anumite criterii.
Criteriile configurabile includ mișcarea, distanța și detectarea subiectului (oameni, animale sau vehicule).

photosetup.ro

➤Nikon Z 8 video îmbunătățiri:

• Au fost adăugate noi controale pentru imagine.

• A fost adăugat [Birds] la [AF subject detection options] în meniul de înregistrare video.

• Raportul maxim de zoom al afisajului de înregistrare a fost mărit acum la 400%.

• A fost adăugat [Auto capture] în meniul de înregistrare video. Utilizatorii pot selecta criterii de captura din [Motion] (direcția în care se deplasează subiectul), [Distance] (cât de departe este subiectul de camera) și [Subject detection] (dacă este sau nu detectat un subiect de un anumit tip), iar camera va înregistra video automat în timp ce detectează subiecți care îndeplinesc criteriile selectate. Notă: [Distance] este disponibilă cu obiectivele NIKKOR Z și s-ar putea să nu funcționeze așa cum se așteaptă cu alte obiective. Zonele de imagine [FX] și [DX] sunt disponibile cu captura automată.

• Au fost adăugate opțiuni de sensibilitate ISO redusă la [ISO sensitivity settings] > [ISO sensitivity (mode M)] pentru utilizare în timpul înregistrării video N-Log.

• Schimbarea gamei de viteze disponibile pentru Hi-Res Zoom.

• Adăugată înregistrare video când mișcarea este lentă.

Datorita adaugarii de noi elemente de meniu, unele elemente de meniu Setari Personalizate au fost renumerotate.

Poti descarcă update-ul firmware de pe acest site

Echipamentele Nikon (camere, obiective și accesorii) sunt disponibile la la F64 (vezi oferta) sau la Photosetup (vezi oferta) sau la eMag (vezi oferta)

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.