Panasonic vrea sa renunte la aparatele foto compacte

Președintele Panasonic Entertainment and Communication, Akira Toyoshima, a declarat în cadrul unei conferințe de presă prezentată de Newswitch, că Panasonic vrea să renunțe la aparatele foto compacte și cu cele din gama inferioară.

poza parata foto pentru vacanta Panasonic Lumix DC-TZ95
Panasonic Lumix DC-TZ95

Panasonic confirmă trecerea de la compacte și camere low end la camere video mirrorless

Panasonic Lumix GH6 poza aparat foto mirrorless
Panasonic Lumix GH6 + obiectiv Leica 12-60 mm F2.8-4

Probabil că nu este o surpriză această renunțare la aparatele foto compacte de tip point and shoot și la aparatele foto concepute mai degrabă pentru fotografiere decât pentru filmare. Mișcarea are cu siguranță mult sens într-o lume a smartphone-urilor – și alți producători de camere foto au făcut acest lucru.

The company will shift revenue sources from the existing TV and camera businesses, which are not expected to grow significantly in the future due to the rapid progress of Chinese and Korean companies and the spread of smartphones.

In addition to new businesses, growth business areas include televisions, video mirrorless cameras, headphones, and intercoms, which offer a high degree of installation freedom.

Akira Toyoshima, President, Panasonic Entertainment & Communication

Modul în care este formulat comunicatul poate părea puțin ambiguu și cred că s-ar putea ca traducerea din japoneză nu este chiar exactă.
În timp ce resursele sunt retrase de la afacerea camerelor foto, Panasonic își îndreaptă atenția către “camere video mirrorless”.

underarmour.ro

Totuși, nu cred că acest lucru înseamnă că vom vedea acum doar actualizări pentru produsele centrate pe video, precum Panasonic GH6, Lumix S1H sau Lumix BS1H, în detrimentul mirrorless-urilor mai orientate spre fotografii, precum G9 sau S1R.
Cred că termenul este folosit doar pentru a ilustra aparatele foto hibride mirrorless sunt capabile să facă atât fotografii, cât și înregistrări video.

Citește și: Pareri despre Maha MH-C401FS – incarcator pentru acumulatori AA / AAA

Bineînțeles, s-ar putea ca Panasonic să își concentreze toate eforturile pe video, iar funcțiile foto să fie doar o idee ulterioară.

Acestea fiind spuse, Panasonic are această reputație pentru video printre camerele lor fără oglindă (mirrorless), așa că poate nu este o idee atât de rea până la urmă.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.