Cresc vanzarile la aparate foto compacte?

Cele mai recente cifre de la Camera & Imaging Products Association din Japonia (CIPA) au fost publicate pentru luna aprilie 2023 și se pare că aparatele foto compacte (cu obiective) încorporate sunt mult mai populare decât credeam. Revin aparatele foto compacte în atenția utilizatorilor?

Sony RX100 VII poza aparat foto compact performant
Sony RX100 VII – vizor electronic pop-up

Vânzările aparatelor foto compacte cresc în timp ce declinul DSLR-urilor continuă

În 2021, CIPA a raportat că 3.013.250 de aparate foto compacte au fost livrate în întreaga lume între ianuarie și decembrie, iar acest număr a scăzut la 2.084.865 în anul următor. Numărul de camere compacte livrate la nivel mondial până în prezent în 2023 (din ianuarie până în aprilie) a ajuns la un total de 511.296 de unități.

Cresc vanzarile la aparate foto compacte? statistici
Cresc vanzarile la aparate foto compacte?

sursa foto: digitalcameraworld.com

Cu toate acestea, aruncați o privire asupra numărului de camere cu lentile încorporate (aparate foto compacte) care au fost livrate între ianuarie și aprilie 2021 (1.014.118) în comparație cu aceeași perioadă pentru 2022 (579.736) și 2023 (511.296).
Comparați acum acest lucru cu numărul de livrări DSLR din aceleași luni în 2021 (840.625), 2022 (652.437) și 2023 (344.049), și veți observa nu numai o scădere, dar că aparatele foto compacte au ajuns din urmă și acum depășesc.

flip.ro

Datele și cifrele din recentul raport CIPA au sens, de fapt, având în vedere că DSLR-urile din ultimele luni fie a fost întreruptă fabricarea, fie au fost înlocuite cu un succesor mirrorless mai scump, fie nu mai sunt fabricate deloc din diverse motive care cu siguranță include deficitul global de piese.

De ce camerele compacte devin atât de populare?

Se pare că pe măsură ce suportăm criza continuă a costului vieții, multe mărci și producători îmbrățișează și accesează piețele recondiționate și second-hand, cu o creștere a consumatorilor care achiziționează camere foto folosite în detrimentul celor noi.

Mulți pasionați de fotografie au observat că noile aparate foto compacte sunt mai performante și în anumite situații sunt chiar perfecte. De exemplu Sony RX100 Mark VII sau Sony ZV-1 (review) sau ultimul model de aparat foto compact Canon PowerShot G7 X Mark III sunt foarte utile dacă vrei să faci poze din mulțime la un concert, la o piesă de teatru, la începutul sau finalul anului școlar, etc.

De asemenea mulți YouTuberi, vloggeri și realizatori de film populari optează acum pentru camere compacte datorită designului lor ușor și subțire, făcându-le ultra prietenoase pentru călătorii, fără a compromite calitatea, cu capacitatea de a filma videoclipuri 4K.

Sony RX100 VII DSC-RX100M7 food photography clatite fotografia culinara
Sony DSC-RX100M7 – fotografia culinara

Prin urmare, este plauzibil să se prezică că această creștere constantă a vânzărilor de aparate foto compacte este direct legată de influențarea rețelelor sociale și de persoanele care doresc să dețină aceleași camere folosite și recomandate de creatorii de conținut și influenți. Unele dintre cele mai bune camere pentru Instagram sunt considerate a fi compacte de buzunar sau chiar smartphone-uri care au camere de înaltă rezoluție, depășind DSLR-urile.

Citește și: Google Product Studio – creeaza fotografie de produs folosind AI

Ceea ce ne spun aceste date nu este tocmai faptul că DSLR-urile sunt condamnate sau chiar că mirrorless-urile (camerele fără oglindă) sunt viitorul, ci mai mult că piața actuală a camerelor (cel puțin pentru echipamente noi și de marcă) devine adaptată unei noi generații de utilizatori: camere foto prietenoase pentru uzul de zi cu zi și care reflectă cultura influențelor persuasive, cu aparate foto compacte în stil vlogging.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Via: www.digitalcameraworld.com

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.