Nikon vrea sa renunte la aparatele foto DSLR

Potrivit unui raport de la Nikkei Asia, Nikon se va retrage de pe piața aparatelor DSLR și își va concentra resursele pe producția de aparate foto mirrorless.

poza aprate foto dslr nikon scoase din frabricatie
Nikon DSLR

Se pare că sfârșitul producției de aparate DSLR Nikon a sosit mai devreme decât era de așteptat, după ce a fost raportat anterior că aparatele cu montură F nu vor fi abandonate până în 2025. Dar Nikkei Asia susține că Nikon a ”pierdut” vânzări în fața smartphone-urilor, iar pe viitor, firma japoneză își propune să lanseze aparate foto mirrorless.

Raportul continuă spunând că firma japoneză va continua producția și distribuția modelor DSLR existente, dar focusul se va îndrepta către aparatele foto mirrorless.

flanco.ro/

Nikon nici nu a confirmat, nici nu a infirmat acest raport. ”A existat un raport media cu privire la retragerea de către Nikon a dezvoltării SRL. Acest articol media este speculație și Nikon nu a făcut niciun anunț în acest sens”, scrie Nikon.

Totuși luna trecută, Nikon a confirmat că producția modelele D5600 și D3500 a fost întreruptă și de când compania a lansat flagshipu-ul DSLR D6 SLR în iunie 2020, nu au fost lansate modele SLR noi. Compania a oprit dezvoltarea camerelor digitale compacte, inclusiv cele din gama premium

Citește și: 10 aparate foto folosite pentru a surprinde aceste fotografii emblematice

Fără îndoială, Nikon va vinde și va oferi service pentru DSLR-uri pentru o perioadă. Nu prea au de ales. Ei trebuie să epuizeze stocurile existente, iar garanția lor înseamnă că sunt, practic, obligați prin contract să le întrețină și să le susțină pentru cel puțin puțin timp încă după ce sunt vândute unor clienți noi.

Dar în ceea ce privește partea de producție a aparatelor foto DSLR? Poate până când stocul lor de piese existente se epuizează. Compania niponă a stabilit o direcție destul de clară în ultimii câțiva ani, conform căreia sunt total implicați în sistemul mirrorless Z.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Un alt gigant al camerelor DSLR, Canon, a declarat că EOS-1D X Mark III ar putea fi ultima sa cameră DLR. CEO-ul companiei a spus la acea vreme că ”nevoile pieței se îndreaptă rapid către camerele mirrorless. Prin urmare, îndreptăm din ce în ce mai mult oamenii în acea direcție”, dar a sugerat că firma va continua să producă niște camere DSLR de nivel începător și mediu în viitor.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.