Sigma 150-600mm f/5-6.3 OS Sports – zoom pentru mirrorless-uri Sony si Panasonic

Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports este noul obiectiv zoom pentru montura Sony E și Leica L. Este primul teleobiectiv al companiei despre care Sigma spune că a fost dezvoltat special pentru camerele mirrorless full-frame.

poza Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports zoom mirrorless sony panasonic
Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports – zoom mirrorless Sony si Panasonic

Sigma susține noul teleobiectiv zoom este unul „fără compromisuri” atât în ceea ce privește performanțele optice, cât și viteza și precizia de focalizare automată.

În ceea ce privește construcția, noul Sigma 150-600mm f/5-6.3 are o structură rezistentă la praf și stropire, precum și o acoperire hidrofugă aplicată elementului frontal pentru protecție la apă și ulei.
Obiectivul are un zoom cu acțiune duală (Dual Action Zoom), care acceptă atât zoom drept cât și zoom inelar, permițând fotografilor să schimbe unghiul de vedere, în ceea ce spune Sigma că este „un mod rapid și intuitiv”.
Sigma a încorporat și un comutator Zoom Torque care poate modifica rezistența inelului de zoom și îl poate bloca la capătul 150mm. Sigma spune că acest lucru asigură ușurința operării zoomului, precum și eliminarea efectului zoom creep.

f64.ro

De asemenea, merită menționat includerea unei prize de trepied din magneziu care este atașată la o clemă Arca Swiss încorporată. Piciorul poate fi îndepărtat sau înlocuit cu un picior opțional pentru obiectiv sau montat și pe un monopied.

Citește și: Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS – review teleobiectiv potrivit pentru fotografie sport,natura

Din perspectiva optică, Sigma spune că teleobiectivul 150-600mm va produce rezultate remarcabile pe întreaga gamă de zoom și toate deschiderile – o afirmație îndrăzneață, zic eu!
Obiectivul este construit din 24 de elemente în 15 grupuri și include o serie de tipuri speciale de sticlă de înaltă performanță despre care Sigma spune că asigură un control aprofundat al diferitelor tipuri de aberații.

Distanța minimă de focalizare la capătul de 150 mm este de 58 de centimetri și 280 de centimetri la capătul lung, 600mm.
Pe montura L, Sigma spune că utilizarea a două teleconvertoare dedicate permite fotografilor să ajungă până la 1200 mm, focalizare automată.

Sigma spune că a echipat noul obiectiv 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports cu „funcționalitate de nivel pro” atunci când vine vorba de performanța în focalizare automată. Are un actuator de focalizare automată controlat de un motor pas cu pas pentru a combina focalizarea automată rapidă și silențioasă cu ceea ce compania susține că este o soluție excelentă pentru fotografierea obiectelor în mișcare. Sigma spune că un senzor magnetic de înaltă precizie permite poziționarea foarte precisă pentru a permite viteza și acuratețea și spune că obiectivul dă rezultate foarte bune în special atunci când elementul de focalizare trebuie să se deplaseze la o distanță semnificativă.

Citește și: Tamron 150-500mm F5–6.7 Di III VC VXD – noul zoom pentru montura Sony E

Sigma 150-600mm f/5-6.3 Sports are un sistem de stabilizare optică (OS) echivalent a 4 stopuri, iar obiectivul cântărește 2 kg. În plus este posibil să modificați setările sistemului de stabilizare folosind comutatorul OS și comutatorul Mod personalizat pentru a se potrivi cel mai bine diferitelor situații de fotografiere.
Obiectivul are un comutator de limitare a focalizării care oferă modificarea AF în trei zone, ceea ce Sigma spune că ajută la accelerarea performanței AF.
Nu în cele din urmă, pentru versiunea L-Mount a obiectivului, este posibil să folosiți Sigma USB Dock pentru reglarea focalizării.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports va fi disponibila la finalul lunii August 2021, la un preț de aproximativ 1.500 euro. Obiectivele Sigma sunt disponibile la Photosetup sau la F64 sau la eMag.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.