Women Rally Bucuresti – viteza, adrenalina si mici incidente – foto-video

Cea de-a II-a ediție a Campionatului Național Women Rally a revenit în București pe 7 august 2021, de data aceasta la Romexpo.

Women Rally Bucuresti poza soferite viteza spor intrecere
Women Rally Bucuresti – Romexpo

Zeci de doamne și domnișoare din Capitală și din toate colțurile țării, pasionate de automobilism s-au întrecut pe circuitul special amenajat la Romexpo. Un circuit, ce la prima vedere părea simplu, dar s-a dovedit a fi destul de complex. Astfel au fost și câteva mici incidente: lovirea cauciucurilor de protecție, a gardului de protecție și chiar dărâmarea porții de star/finish.

poza accidenta cursa rali bucuresti romexpo
lovirea cauciucurilor de protectie
poza Peugeot masina cursa raliu accident
abandon

f64.ro

accident Women Rally Bucuresti poza soferita viteza cursa sport
daramarea portii Women Rally Bucuresti

Dar au fost și evoluții foarte frumoase. Un adevărat spectacol de îndemânare și viteza. Cred că surpriza acestei etape a fost Catherine Rădulescu, cu Honda Civic, singura concurentă din 61 de participante care a obținut timpi sub 1 minut!

poze Women Rally Bucuresti cursa soferita viteza
raliul fetelor
raliu masina de strada circuit romexpo
masina de strada
poza bmw i3 concurs raliu bucuresti fete sofer viteza
BMW I3 – masina electrica

bmw z4 poza Women Rally Bucuresti soferita viteza concurs intrecere
BMW Z4
Women Rally Bucuresti fotografii concurs masini soferite viteza
motorsport – feminin

Startul a fost dat de Laura Savu (fondator și organizator Women Rally), Cristiana Oprea (pilot de raliuri și fondator Femei în Motorsport), Mirela Bucovicean (pilot de raliuri și președinta Comisiei pentru Femei din cadrul FRAS) împreună cu Ioana Vulpescu și Mihaela Sava (food blogger Prăjiturela).

Video de la prima manșă a National Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X:

Citește și: Expozitie de masini de epoca in Bucuresti – foto-video

Filmare la 2-a manșă de la a doua etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service :

La fel ca și în anii precedenți, concursul a fost dedicat în primul rând mașinilor de stradă, care vor puncta în cele 3 clase în funcție de capacitatea motorului. În sezonul 2021, clasa 4 a fost dedicată mașinilor electrice. Au avut o evoluție ok, dar mă așteptam la mai mult. Poate anul viitor.

poze fete cursa raliu masina mercedes fotografie
final cursa
Women Rally Bucuresti Romexpo fotografii intrecere sportiva femei sofer
Romexpo
detaliu fotografi raliu masina casca roti
detalii
Women Rally Bucuresti romexpo fotografii dacia concurs sport soferita
Dacia Rally
poza opel modificat concurs raliu Women Rally Bucuresti
Opel modificat

Nici clasa 5, dedicată mașinilor modificate și piloților cu licență, nu s-a lasăt mai prejos, având câteva nume interesante pe lista de înscrieri. Astfel, la start s-a aflat Ema Ștefania Băciuca, care la numai 9 ani este cea mai tânără licențiată care concurează pe o mașină în cadrul campionatelor naționale de automobilism.

Dintre junioare, la etapa de la București a fost prezentă și Alexandra Teslovan, tânăra speranță a raliurilor, Anamaria Gustoi, pilot de super slalom și copilot de raliuri la doar 16 ani, dar și Levana Ognean, care la doar 17 ani stăpânește un Mini Cooper istoric în cadrul campionatului de viteză pe circuit dedicat vehiculelor istorice. A fost prezentă și Ligia Barbu, o adevărată pionieră a clasei 5, a cărei titlu de campioană și l-a adjudecat în sezonul 2020.

sportmaniac.ro

Iată care au fost rezultatele ediției Women Rally București, 2021:

Clasa 1 (mașini până la 1600 cmc): Locul I Izabela Gavrilă (Citroen C2), Locul II Alexandra Catană (Mini Cooper), Locul III Cătălina Diac (Renault Megane)

Clasa 2 (mașini între 1600 – 2000 cmc): Locul I Mirela Bejnaru (Honda Civic), Locul II Gabriela Porumboiu, locul III Andreea Oprea/Mirona Oprescu (Mitsubishi Lancer)

Clasa 3 (mașini peste 2000 cmc): Locul I Catherine Rădulescu (Honda Civic), Locul II Sabina Ghiormescu/Ada Georgescu (BMW X2 Xdrive 25D), Locul III Ioana Berindei (Audi A3)

Clasa 4 (mașini electrice): Locul I Cornelia Pleșoianu (BMW i3), Locul II Rocsana Contraș (BMW i3), Locul III Felicia Floarea (BMW i3)

Clasa 5 (mașini modificate și concurente cu licență de pilot): Locul I Angela Săutea (Renault Clio), Locul II Măriuca Ionescu (Mini Cooper S), Locul III Silvia Saraholu

Citește și: Syrp Battery Bank – solutia pentru alimentarea marita a camerei foto sau video

Începând cu 2018, de la etapa inaugurală organizată de Centenar, Women Rally schimbă mentalități și încurajează femeile să fie sigure pe propriile aptitudini la volan. Motorsportul este unul dintre puținele sporturi în care bărbații și femeile concurează de la egal la egal, însă deseori este perceput ca fiind un domeniu exclusivist, “al bărbaților”.

Laura Savu, fondatoarea și organizatoarea Women Rally, a decis să schimbe această preconcepție și să construiască un concept cu totul nou de evenimente, unde concurentele nu doar că își iau doza de adrenalină în siguranță, pe un traseu special amenajat și securizat, ci își și îmbunătățesc aptitudinile la volan, învață noțiuni de conducere defensivă și promovează astfel responsabilitatea în trafic, devenind chiar ele ambasadori ai unei bune conduite la volan.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

2 thoughts on “Women Rally Bucuresti – viteza, adrenalina si mici incidente – foto-video”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.