SWPA 2022 NATIONAL AWARDS – castigatorul din Romania

World Photography Organisation și Sony România anunță că românul Teodor Toma este câștigătorul competiției National Awards, din cadrul Sony World Photography Awards 2022.

poza premiata concurs foto sony barbat vase lut lumina
© Teodor Toma, România, Câștigător, National Awards, 2022 Sony World Photography Awards

Programul National Awards este o inițiativă a World Photography Organisation și Sony, având ca scop susținerea comunităților locale de fotografi din întreaga lume, competiție la care anul acesta au participat 61 de țări.

Peste 340.000 de imagini din 211 teritorii au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2022 și peste 170.000 au fost selectate pentru competiția Open (din care au fost aleși câștigătorii National Awards).

Teodor Toma a fost selectat în mod anonim de către jurați pentru fotografia sa numită A Potter, încadrată în categoria Portret din cadrul competiției Open. Imaginea înfățișează un bărbat înconjurat de vase de lut din a căror confecționare își câștigă existența.

evomag.ro

Teodor Toma este un tânăr fotograf de 24 de ani care locuiește în București, România. Acesta și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu 10 ani. În 2012 a și primit, de altfel, primul său aparat foto DSLR și de atunci învață și se documentează despre acest domeniu, dorindu-și să evolueze cât mai mult. În prezent, câștigătorul National Awards 2022 fotografiază portrete, peisaje, dar și mașini și multe altele.

Citește și: Sony ZV-1 review compactul pentru vlogging si nu numai

Despre reușita sa, Teodor a declarat: „Eram acasă, abia ajunsesem de la facultate când am primit mail-ul. Prima dată când l-am deschis și citit am crezut că nu este adevărat. Nu pot descrie în cuvinte bucuria pe care am trăit-o în acel moment. Este o onoare pentru mine să mă aflu pe aceeași listă lângă atâți fotografi talentați din lume. Acest premiu mă motivează să continui ceea ce fac, să fotografiez frumosul din jurul meu.”

În calitate de câștigător al National Award în România, Teodor Toma va primi echipament foto profesionist din partea Sony, pentru dezvoltarea viitoarelor proiecte și, de asemenea, lucrarea sa va fi inclusă atât în expoziția, cât și în cartea Sony World Photography Awards.

Câștigătorii globali ai categoriilor Student, Youth, Open și Professional din cadrul competiției Sony World Photography Awards 2022 vor fi anunțați pe 12 aprilie 2022 și vor fi prezenți în cadrul expoziției de la Somerset House, Londra (13 aprilie – 2 mai 2022). Pentru mai multe informații despre câștigători și listele scurte, vă rugăm accesați www.worldphoto.org

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “SWPA 2022 NATIONAL AWARDS – castigatorul din Romania”

  1. Cât de mult mă bucur pentru el. Bravo lui! Imi place ce-a spus la finalul declarației ”să fotografiez frumosul din jurul meu”. Sper să mai auzim de el și cu ocazia unor concursuri internaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.