Fotografii premiate la Global Photo Contest Nature Conservancy 2023

The Nature Conservancy a anunțat câștigătorii concursului de fotografie 2023. Imaginile înscrise au dat glas naturii și ne-au arătat puterea și pericolul lumii naturale.

fotografie subacvatica  triton oua
© Tibor Litauszki/TNC Photo Contest 2023

Marele premiu a revenit fotografului ungar, Tibor Litauszki, pentru imaginea Between the Stars (Între stele), care ne prezintă un moment subacvatic. ”Am reușit să fac acest lucru punându-mi aparatul foto într-o husă subacvatică, atașându-l de o greutate metalică și plasând totul sub ouă. Am așteptat în apropiere să se întunece, iar când a apărut tritonul, l-am luminat cu o lampă LED. Am pornit aparatul foto cu o telecomandă cu fir făcută acasă. Au ieșit 1-2 imagini clare.”

Premiul Juriului a fost acordat fotografului Hermis Haridas, din Emiratele Arabe Unite, pentru imaginea Dawn’s Whispers: Graceful Hoopoe Silhouette at Sunrise (Șoaptele zorilor: Siluetă grațioasă de hulpavă la răsăritul soarelui).

poza pasare zburand zbor fundal luminos apus
​ © Hermis Haridas/TNC Photo Contest 2023

”O Hulpa și-a luat zborul cu aripile întinse într-o mișcare lină pe pânza cerului matinal luminat de nuanțele strălucitoare ale răsăritului de soare. Am văzut că această pasăre își prindea ocazional prada în aer, iar alteori la sol. În plus, am observat că, de fiecare dată când își prindea prada, zbura în aceeași direcție spre un copac din apropiere.”

Citește și: Excursie in Delta Dunarii cu durata de 2-4 ore

La categoria Fotografie Aeriană, locul I a revenit fotografei Agnieszka Wieczorek, Polonia, pentru fotografia Living inside the yellow fields (Trăind în interiorul câmpurilor galbene).

fotografie aeriana drona Polonia Swidnica poza camp rapita
© Agnieszka Wieczorek/TNC Photo Contest 2023

”Inspirat de culoarea galbenă, am decis să fac o fotografie cu o dronă care arată o perspectivă aeriană a unei mici așezări din orașul Swidnica, Polonia, care a fost construită în mijlocul unui câmp. În lunile de primăvară, clădirile sunt înconjurate de frumoase câmpuri de rapiță.”

perfect-tour.ro

Pentru a vedea toate fotografiile premiate vizitați site-ul oficial al concursului Nature Conservancy

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.