Royal Society of Biology Photography Competition a prezentat castigatorii

Royal Society of Biology (RSB) a anunțat câștigătorii concursului de fotografie din 2023, doi fotografi amatori fiind desemnați Fotograful și Tânărul fotograf al anului.

Royal Society of Biology RSB concurs foto rezultate poza munte elvetia plastic
© Paulo Sousa- Royal Society of Biology (RSB)

Imagini care înfățișează efectele schimbărilor climatice alese pentru concursul de fotografie al Royal Society of Biology (Societatea Regală de Biologie).

Concursul “Fotograful anului” a invitat fotografii amatori cu vârste de peste 18 ani să trimită fotografii în jurul unei anumite teme, pentru a avea șansa de a câștiga 1 000 de lire sterline. Concursul “Tânărul fotograf al anului” a fost deschis celor cu vârsta sub 18 ani și oferă un premiu de 500 de lire sterline.

Tema ediției din 2023 a concursului a fost “Natura și clima”, iar lucrările au surprins modul în care viața pe Pământ este afectată de climă, de vreme și de schimbările sezoniere.

f64.ro

Lucrarea câștigătoare pentru Tânărul fotograf al anului este realizată de Louise Pask, care a fotografiat efectele schimbărilor climatice și sezoniere asupra pinguinilor africani de pe plaja Boulders Beach din Africa de Sud.

poaza alb negru penguini africa de sud
© Louise Pask – Royal Society of Biology (Societatea Regală de Biologie)

Aceste păsări au migrat din Antarctica în timpul unei perioade cu climă mai rece, iar pinguinii au ajuns pe plaja Boulders Beach în 1982 din cauza pescuitului excesiv pe plajele învecinate, plaja Boulders a oferit un mediu sigur pentru reproducere datorită rocilor mari. Pinguinii s-au adaptat la temperaturile blânde din regiune, însă schimbările climatice afectează disponibilitatea hranei pentru pinguini și provoacă declinul populației, ceea ce reprezintă o amenințare pentru supraviețuirea speciei.

Citește și: Review Sony A6700: performanta remarcabila in categoria mirrorless APS-C

Câștigătorul premiului “Fotograful anului” este Paulo Sousa, care a fotografiat ghețarul Rhône, o entitate importantă din Alpii elvețieni, care a fost acoperit cu folii de protecție împotriva razelor UV pentru a încetini topirea rapidă a ghețarului ca urmare a schimbărilor climatice.

Royal Society of Biology RSB concurs foto rezultate poza munte elvetia plastic
© Paulo Sousa- Royal Society of Biology (RSB)

Stratul de protecție, o priveliște neconvențională într-un astfel de peisaj natural, oferă o reprezentare fizică a impactului încălzirii globale asupra planetei noastre, care este accentuată de prezența unei figuri mici în marea schemă a peisajului, care se plimbă pe deasupra foilor gri.

Dacă doriți să vedeți și imaginile care au ajuns în finală vizitați site-ul oficial RSB.ORG

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.