Expozitia World Press Photo a ajuns in Bucuresti in Piata Universitatii

Expoziția internațională anuală World Press Photo, care face înconjurul lumii, fiind expusă în peste 70 de orașe din 30 de țări, se va putea vizita în piața Universității din București până pe 4 iunie 2022.

expozitia world press photo 2022 bucuresti piata universitatii
World Press Photo 2022 – Bucuresti

Bucureștenii și nu numai sunt invitați să participe la expoziția „World Press Photo” organizată pe esplanada cu statui din Piața Universității. Această expoziție a fost adusă în România de Edios Foundation și a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului București și ARCUB.

montarea Expozitiei World Press Photo bucuresti piata universitatii
montarea expozitiei

„Într-o lume în care știrile false se răspândesc cu o viteză uluitoare, credem că această expoziție este mai necesară ca oricând. World Press Photo are puterea de a conecta societatea la poveștile globale care contează, prin intermediul imaginilor de înaltă calitate, care prezintă realitatea justă, așa cum este ea. Criza climatică, drepturile civile, accesul la educație – indiferent de subiectul surprins, vrem ca poveștile prezentate să-i facă pe oameni să se oprească, să simtă, să gândească și să acționeze”, a declarat Cristian Movilă, fondatorul fundației Eidos și reprezentantul World Press Photo în România.

poza privitori vizitatori Expozitia World Press Photo Bucuresti piata Universitatii
vizitatori
poza fotografiind cu telefonul mobil Expozitia World Press Photo
fotografiere

sportmaniac.ro

poza vizitator expozitie fotografii fotoreportaj fotojurnalism
Expozitia World Press Photo 2022 piata Universitatii Bucuresti

Cele 122 de fotografii surprind evenimente importante din întreaga lume: de la marile incendii din Grecia și mașinăria de fake news din Macedonia, până la defrișările din pădurea Amazoniană și protestele violente din Sudan.

poza tata bicicleta scaun copil  Expozitia World Press Photo 2022 Bucuresti
generatii

Printre fotografiile expuse se vor regăsi și lucrările celor patru câștigători globali:

➤Premiul „fotografia anului”: Kamloops Residential School de Amber Bracken, Canada, pentru The New York Times
➤Premiul „articolul anului”: Saving Forests with Fire de Matthew Abbott, Australia, pentru National Geographic/ Panos Pictures
➤Premiul pentru proiecte pe termen lung: Amazonian Dystopia de Lalo de Almeida, Brazil, pentru Folha de São Paulo/ Panos Pictures
➤Premiul pentru proiect multimedia: Blood is a Seed de Isadora Romero, Ecuador

poza fata bicicleta expozitie fotografie bucuresti piata universitatii
moment

Cele 122 de fotografii sunt însoțite și de un audio-tur gratuit, realizat în parteneriat cu aplicația Smartify, prin care vizitatorii vor putea asculta, pe propriile device-uri, povestea fiecărei fotografii câștigătoare.

Citește și: 6 idei pentru a sarbatori Ziua Internationala a Fotografiei

Expoziția va putea fi vizitată în fiecare zi, până la data de 4 iunie 2022. Accesul oamenilor la „World Press Photo” este gratuit.

Timp de 35 de zile, 24 de ore din 24, fotografiile vor fi expuse simultan în București, Cluj și Timișoara (1/3/4 mai – 4 iunie), în Brașov, Sibiu și Constanța (10 iunie -14 iulie) și în Iași și Oradea (22 iulie – 25 august). Detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.