Cum sa folosesti obiective vechi Nikon cu noile aparate foto mirrorless

Dacă sunteți un proprietar de obiective vechi Nikon puteți să le folosiți cu succes pe noile mirrorless Nikon. Dar cum anume vă puteți utiliza obiectivele Nikon Nikkor vechi cu aparatul foto mirrorless modern? Nu vă temeți, acest articol vă va conduce prin procesul de folosire a obiective de școală veche preferate cu cele mai recente inovații ale aparatelor foto.

Cum sa folosesti obiective vechi Nikon cu noile aparate foto mirrorless
Cum sa folosesti obiective vechi Nikon cu noile aparate foto mirrorless

În lumea în continuă evoluție a fotografiei, fuziunea dintre tehnologia clasică și cea de ultimă generație poate duce la rezultate cu adevărat uimitoare.

Descoperă puterea obiectivelor vechi Nikon: Un ghid pentru folosirea vechilor obiective Nikkor pe aparatul foto mirrorless cu adaptorul FTZ II

Când vine vorba de fotografie, obiectivele vechi Nikon Nikkor ocupă un loc special în inimile multor fotografi. Aceste obiective, care au fost produse într-o varietate de forme și dimensiuni de-a lungul anilor, au câștigat o reputație de calitate și fiabilitate.

Folosirea unui obiectiv vintage Nikkor pe un aparat foto mirrorless prezintă câteva avantaje semnificative. În primul rând, aceste obiective oferă o calitate optică deosebită, în special în ceea ce privește contrastul și culorile.

poza mirrorless nikon z6 ii adaptor ftz ii nikkor
Nikon Z6 II cu adaptor FTZ

În al doilea rând, având în vedere că multe dintre aceste obiective au fost produse într-o perioadă în care fabricarea lentilelor era realizată cu precizie manuală, ele prezintă o construcție robustă și durabilă.

Un alt avantaj important al folosirii obiectivelor vintage Nikkor pe un aparat foto mirrorless este costul. Aceste obiective pot fi achiziționate de pe piața second-hand la prețuri mult mai accesibile decât cele ale obiectivelor moderne. Acest lucru îți oferă posibilitatea de a experimenta cu diferite obiective, fără a cheltui o avere.

Compatibilitatea obiectivelor Nikkor cu aparatele foto mirrorless

Există o varietate mare de obiective Nikon Nikkor pe piață, iar unele dintre acestea sunt compatibile cu aparatele foto mirrorless. Pentru a determina compatibilitatea unui obiectiv Nikkor cu aparatul tău foto mirrorless, este important să verifici specificațiile tehnice ale ambelor componente.

poza obiective nikkor nikon fotografie
obiective Nikkor

De obicei, obiectivele Nikon F-mount, care au fost produse începând cu anii ’60, sunt compatibile cu aparatele foto mirrorless Nikon Z, precum și cu alte aparate foto mirrorless care acceptă adaptorul FTZ II. Aceste obiective includ atât modele manuale, precum cele din seria AI și AI-S, cât și modele autofocus, precum cele din seria AF și AF-S.

Citește și: Review Nikon 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR – super-zoom pentru calatorii

Cu toate acestea, este important să reții că nu toate obiectivele vechi Nikkor vor fi compatibile cu aparatele foto mirrorless Nikon, iar unele dintre ele ar putea necesita modificări sau adaptări pentru a funcționa corect.
Prin urmare, este esențial să te informezi înainte de a achiziționa un astfel de obiectiv.

Prezentare generală a adaptorului FTZ II pentru aparatele foto mirrorless Nikon

Adaptorul FTZ II este un accesoriu esențial pentru a utiliza obiectivele Nikon Nikkor pe un aparat foto mirrorless. Acest adaptor, ajuns la a 2-a generație, permite conectarea obiectivelor Nikon F-mount la aparatele foto mirrorless Nikon Z, asigurând astfel compatibilitatea între cele două componente și menținând calitatea imaginii.

poza nikon ftz ii adaptor obiective nikkor mirrorless
Nikon FTZ II

Unul dintre principalele avantaje ai adaptorului FTZ II este faptul că acesta menține funcționalitatea autofocus a obiectivelor Nikon AF și AF-S. De asemenea, adaptorul asigură transmiterea corectă a informațiilor EXIF între obiectiv și aparatul foto.

fotografie produs nikon ftz ii adaptor obiective vechi mirrorless
Nikon FTZ II adaptor obiective Nikon

Un alt beneficiu al adaptorului FTZ II este faptul că acesta permite utilizarea de obiective Nikon Nikkor vintage cu o varietate de aparate foto mirrorless, deschizând astfel posibilitatea de a experimenta cu diferite combinații de echipamente și tehnici fotografice.

sportmaniac.ro

Avantajele folosirii adaptorului Nikon FTZ II:
➤Adaptorul pentru montură FTZ II funcționează cu un total de aprox. 360 de obiective cu montură F, dintre care 94 sunt de tip AF-S, AF-P sau AF-I și au funcționalitate AF/AE completă.
➤Acuratețea AF a obiectivelor NIKKOR Z este mai bună. Când se utilizează AF cu detectare fază, viteza AF va fi aproximativ aceeași pentru obiectivele NIKKOR Z și NIKKOR F.
➤Nu sunt reduse precizia și performanța obiectivelor cu montură F când sunt utilizate împreună cu adaptorul pentru montură FTZ, pe un aparat foto din seria Z.
➤Nu există nicio modificare a valorilor de distanță focală sau ale diafragmei și performanța obiectivului este aceeași ca atunci când este montat pe un DSLR.

➤Nu se reduce numărul de puncte de focalizare ale mirrorless-ului și nu este afectat de diafragme maxime combinate mai închise, f/8 sau f/11 atunci când se utilizează un teleconvertor pe adaptorul pentru montură FTZ. Cu toate acestea, acuratețea de focalizare poate scădea sau AF poate dura mai mult, în funcție de subiecți și de condițiile de fotografiere.
➤Pentru a utiliza adaptorul pentru montură FTZ împreună cu Z 6II sau Z 7II, adaptorul pentru montură FTZ trebuie actualizat la versiunea de firmware 1.10. Descarcă cel mai recent firmware din Centrul de descărcare și efectuează actualizarea.
➤Caracteristicile ergonomice îmbunătățite oferă spațiu suficient pentru a vă poziționa degetele confortabil când fotografiați vertical – chiar dacă purtați mănuși.
➤O construcție rezistentă la praf și la picături de apă încorporează garnituri de etanșare din cauciuc pentru obiectiv și pentru conexiunile aparatului foto, precum și pentru butoane și leviere.

Cum sa folosesti obiective vechi Nikon cu noile aparate foto mirrorless
Cum sa folosesti obiective vechi Nikon cu noile aparate foto mirrorless

Odată ce obiectivul Nikon Nikkor este montat pe aparatul tău foto mirrorless cu adaptorul FTZ II, poți începe să explorezi diferite tehnici fotografice și să descoperi puterea acestor obiective vintage.

Citește și: Bucurati-va de o zi la PortAventura

Sfaturi pentru obținerea celor mai bune rezultate cu obiectivele vintage Nikkor

Folosirea obiectivelor vintage Nikkor pe un aparat foto mirrorless poate fi o experiență foarte interesantă și satisfăcătoare, dar este important să urmezi câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate posibile:

1.Experimentează cu diferite moduri de fotografiere și setări ale aparatului foto pentru a te familiariza cu modul în care obiectivul și aparatul interacționează.

2.Învață să folosești funcțiile manuale ale obiectivului, cum ar fi focalizarea și diafragma, pentru a avea un control mai bun asupra imaginilor pe care le realizezi.

3.Folosește un trepied sau un alt suport stabil pentru a preveni mișcarea aparatului foto când folosesși timpi lungi de expunere.

4.Profitați de calitatea optică a obiectivelor vintage Nikkor și încercați să fotografiați subiecte și scene care pun în valoare contrastul, culorile și detaliile.

5.Nu uita să verifici compatibilitatea între obiectivul Nikon și aparatul tău foto mirrorless înainte de a începe să fotografiezi, pentru a evita eventuale probleme sau deteriorări ale echipamentului.

La data publicării acestui articol, adaptorul Nikon FTZ II are un preț de 1.500 lei. Pentru preț actualizat verificați la magazinele foto F64 sau la Photosetup sau chiar și la eMag

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.