Nikon lanseaza obiectivul NIKKOR Z DX 24mm f1.7 pentru aparate foto mirrorless

Nikon își extinde gama de obiective NIKKOR Z în format DX, prezentând primul obiectiv cu distanță focală fixă în format DX. NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 are o deschidere mare a diafragmei, excelent la fotografierea de aproape și se comportă remarcabil în lumina scăzută. Fiind compact și versatil, este obiectivul cu distanță focală fixă perfect pentru captarea unor imagini vibrante – zi de zi.

NIKKOR Z DX 24mm f1.7 obiectiv mirrorless nikon
NIKKOR Z DX 24mm f1.7 – obiectiv aparat foto mirrorless Nikon

NIKKOR Z DX 24mm f1.7 – Captați fotografii și videoclipuri clare cu bokeh frumos

Noul obiectiv este o completare binevenită la gama de obiective DX de la Nikon, care, până acum, consta în zoom-uri cu deschidere variabilă.

poza aparat foto mirrorless nikon obiectiv NIKKOR Z DX 24mm f1.7
Nikon NIKKOR Z DX 24mm f1.7

Cântărind doar 135 g (aprox.), NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 este o pereche potrivită pentru aparatele foto în format DX din seria Z de la Nikon (ca de exemplu Z 30), cu care formează un kit foarte compact, comod de transportat și deosebit de flexibil.

poza aparata foto mirrorless nikon z30 obiectiv NIKKOR Z DX 24mm f1.7
Nikon Z30 – NIKKOR Z DX 24mm f1.7

Cu unghi larg, dar nu prea larg și cu distanță focală fixă de 24 mm, acest obiectiv oferă un unghi de câmp echivalent cu 36 mm pe un aparat foto în format de cadru întreg (FX): cei ce utilizează aparate foto în format DX din seria Z de la Nikon se vor apropia incredibil de mult de o perspectiva clasică de 35 mm, beneficiind de o flexibilitate superbă de încadrare, care este excelență pentru peisaje, fotografie de stradă, portrete etc. – dar și pentru înregistrări video.

ishoot.ro

Cu diafragmă maximă f/1.7, distanță minimă de focalizare de 0,18 m și bokeh-ul vast, cu aspect natural, capacitățile creative ale acestui obiectiv sunt impresionante. Utilizatorii pot să capteze cu ușurință imagini clare în situații cu lumina scăzută sau să utilizeze timpi de expunere mai scurți pentru a „îngheța” mișcarea și pot să creeze o reală senzație de profunzime, făcând subiectele să iasă în evidență pe fundaluri frumos estompate.

poza capsuni aparatura nikon
close-up – Nikon NIKKOR Z DX 24mm f1.7

Pentru prim-planuri, utilizatorii pot capta imagini clare când obiectivul este la doar 12,4 cm distanță de subiect: în combinație cu profunzimea de câmp scăzută posibilă la f/1.7, fotografiile cu detaliile subiectelor și segmentele video de prim-plan vor fi fascinante.

Citește și: Cum sa folosesti obiective vechi Nikon cu noile aparate foto mirrorless

NIKKOR Z DX 24mm f1.7 – caracteristici principlae obiectiv pentru aparate foto mirrorless Nikon:

➤Focalizare automată rapidă, fără sunet: susținută de un motor pas cu pas silențios.
➤Clar de aproape: o distanță minimă de focalizare de doar 0,18 îți permite să obți imagini clare când obiectivul este la doar 12,4 cm distanță de subiect.
➤Excelent pentru video: cu o perspectiva apropiată de vizualizarea clasică de 35 mm, favorizată de producătorii de filme, acesta este un mic obiectiv cu distanță focală fixă excelent și pentru înregistrări video. Este deosebit de silențios și efectele nedorite ale variației distanței focale în funcție de distanță de focalizare (focus breathing) sunt suprimate.
➤Ușor, compact și protejat: cântărește doar 135 g (aprox.) și are o construcție compactă, rezistență la praf și la picături de apă.*
➤Parasolar inclus, care acceptă filtre: parasolarul pentru obiectiv HN-42 de la Nikon previne apariția pe imagini a formelor dublate și a petelor luminoase în timp ce fotografiezi. De asemenea, este posibil să atașezi filtre de 46 mm la parasolar.

Preț NIKKOR Z DX 24mm f1.7

Noul obiectiv NIKKOR Z DX 24mm f1.7 are un preț de 280 Euro și va fi disponibil de la jumătatea lunii Iunie 2023.

Obiectivele Nikon sunt disponibile la Photosetup – sau la F64 – sau la eMag

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

* Nu este garantata rezistenta obiectivului la praf si la picaturi de apa in toate situatiile si in toate conditiile.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.