NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR – obiectiv ultra-wide cu zoom motorizat pentru mirrorless Nikon

Nikon a anunțat lansarea primului obiectiv din seria Z cu zoom motorizat: obiectivul cu unghi ultra-larg NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR.

NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR obiectiv wide mirrorless Nikon
NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR – obiectiv ultra-wide mirrorless Nikon

NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR – un obiectiv esențial pentru creatori

Până în prezent, noul NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR este obiectivul zoom cu cel mai larg unghi, de dimensiuni APS-C – format DX – de la Nikon pentru aparatele foto din seria Z.

Construit cu un câmp vizual foarte larg, ideal pentru creatorii de conținut și vloggeri, plus versatilitatea funcției Power Zoom pentru precizie și consecvență. VR încorporat, totul într-un obiectiv compact și ușor, compatibil cu gimbalul folosit.

nikon z30 grip NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR
Nikon Z30 – NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR – Nikon SmallRig Grip 3070

Compact și bine echilibrat, acest obiectiv cu zoom motorizat în format DX este optimizat pentru video și este excelent pentru captarea instantaneelor creative. Intervalul de zoom versatil îl recomandă utilizatorilor de aparate foto în format DX care își doresc un zoom ușor, cu un unghi suficient de larg pentru vlogging.

obiectiv nikon mirrorless vlogging vlogg
vlogging

Funcția de zoom motorizat permite că zoomul să fie controlat de la distanță (de exemplu cu ajutorul Nikon MC-N10), lucru ideal pentru cei care își înregistrează propriile vloguri sau utilizează un sistem de stabilizare gimbal pentru a înregistra imagini video.

ishoot.ro

Utilizatorii nu trebuie să atingă deloc obiectivul pentru a acționa zoomul și pot alege din 11 viteze de zoom diferite pentru a corespunde fiecărei intenții creative, de la crearea unei atmosfere speciale cu o mișcare lentă a zoomului, până la o mișcare rapidă de apropiere pentru a capta reacția de pe față cuiva.

Citește și: EW-DP ME – noul sistem de microfon fara fir complet digital, care foloseste transmisia profesionala UHF pentru a furniza in mod fiabil sunetul de calitate direct catre camera dumneavoastra

Acest NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR este potrivit pentru călătorii, cântărind doar 205 g, fiind simplu de transportat și suficient de ușor pentru majoritatea sistemelor de stabilizare gimbal.

poza NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR nikon z30
Nikon Z30 – NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR

Lungimea obiectivului nu se modifică atunci când focalizați sau acționați zoomul, asigurând echilibrul optim când fotografiați cu aparatul foto ținut în mâna și nu este nevoie să reechilibrati sistemul de stabilizare gimbal după ce acționați zoomul.

Sistemul de reducere a vibrațiilor (VR) încorporat în obiectiv vă permite să obțineți imagini clare, indiferent dacă mergeți sau vorbiți în timp ce filmați sau rotiți panoramic aparatul foto ținut în mâna. Iar distanță minimă de focalizare de doar 0,19 m oferă imagini foarte clare când va apropiați de subiect.

Pe obiectiv se pot monta filtre cu diametrul de 67mm, iar diafragma minimă este f/16 (12mm) & f/25 (28mm).

NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR preț

Noul obiectiv NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR va fi disponibil la finalul lunii mai 2023 la un preț de 357 Euro.

Obiectivele Nikon sunt disponibile la Photosetup – sau la F64 – sau la eMag

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.