Primele obiective macro pentru mirrorless Nikon Z

Nikon a anunțat primele două obiective macro pentru aparalele foto mirrorless Nikon Z. Foarte ușor, NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un obiectiv macro profesional din Linia S, capabil să ofere profunzime și detalii extrem de realiste. NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 este un obiectiv compact, ușor și versatil, ideal pentru realizarea fotografiilor macro de către începători.

poza obiectiv macro NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S mirrorless Nikon Z
NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S – obiective macro pentru aparatele foto mirrorless Nikon Z

Tot astăzi, Nikon anunță dezvoltarea obiectivelor cu distanță focală fixă, compacte și ușoare, NIKKOR Z 28mm f/2.8 și NIKKOR Z 40mm f/2.

Obiective macro pentru mirrorless Nikon Z

Cu un raport de reproducere de 1:1, o focalizare impecabilă și abilități de redare deosebite, obiectivul profesional NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un maestru al fotografiei în mărime naturală. Fiind optimizat pentru fotografierea macro în imagini statice sau video și având un unghi de câmp de telefotografie medie, acest obiectiv este foarte indicat și pentru portrete detaliate: claritatea și contrastul sunt remarcabile, la fel și efectul de bokeh.

poza parat foto mirrorless nikon z obiectiv macro
NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S – Nikon Z 7 II

Controlul este precis și flexibil, iar fotografii pot inversa direcția de focalizare a acestui obiectiv, ceea ce reprezintă un avantaj atunci când lucrează într-un mediu mixt de producție. NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S dispune de o diafragma circulară cu 9 lame și de acoperirile anti-reflexie ARNEO și cu nanocristale de la Nikon.

f64.ro

Sistemul VR (reducerea vibrațiilor) al obiectivului se combină cu sistemul VR al aparatului foto pentru a oferi stabilitate la fotografierea cu aparatul foto ținut în mână, chiar și în lumină scăzută. Distanța minimă de focalizare este de doar 0,29 m, iar limitatorul de focalizare AF permite identificarea rapidă a subiectelor aflate în intervalul 0,29-0,50 m. Montura și toate componentele mobile sunt etanșate pentru a asigura protecția împotriva prafului și umezelii. Acoperirea cu fluor de la Nikon respinge apa, praful și murdăria.

NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

poza obiective macro nikon z NIKKOR Z MC 50mm f/2.8
NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 – obiective macro Nikon Z

Noul NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 este un obiectiv excelent pentru orice situație, capabil să scoată în evidență frumusețea chiar și în imaginile celor mai obișnuite subiecte.

De la fotografii cu mâncăruri ispititoare până la imagini cu flori văzute de sus, fotografii pot capta cu ușurință imagini macro extrem de clare în mărime naturală (1:1) și prim-planuri impresionante cu subiecte mici și detalii fine.

Citește și: Kitul de filmat Nikon Z 6 – ajutorul creatorilor de continut video

Focalizarea este rapidă și clară, chiar și atunci când partea din față a acestui obiectiv macro este la doar 5,6 cm distanță de un subiect! Utilizatorii pot profita și de distanța focală clasică, de 50 mm și de perspectiva naturală pentru a fotografia orice, de la portrete până la scene de stradă.

poza aparat foto nikon z obiectiv macro
macro – NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S si NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 vor fi disponibile în România la finalul lunii iunie, la un preț de aproximativ 5.500 lei respectiv 3.600 lei

NIKKOR Z 28mm f/2.8 este dezvoltat ca obiectiv cu distanță focală fixă pentru unghi larg, fiind ideal pentru instantanee de zi cu zi. Spre deosebire de acesta, NIKKOR Z 40mm f/2 este conceput ca obiectiv standard cu distanță focală fixă cu un efect de bokeh plăcut datorită diafragmei deschise f/2.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.