Nikon Z8 – noul aparat foto mirrorless video 8K raw

Nikon Z8 este o noutate în gama să de aparate foto mirrorless profesionale din seria Z. Integrand o serie de caracteristici de la Z 9 într-un corp ușor, noul Z 8 oferă creatorilor de imagini video și statice o flexibilitate remarcabilă cu care să poată da viață viziunii lor.

Nikon Z8 aparat foto mirrorless video 8k
Nikon Z8

Nikon Z8 – adevăratul succesor al D850

Deși are unele specificații în comun cu Nikon Z7 II, Z8 pare să fie adevăratul succesor al Nikon D850, în timp ce Nikon Z7 II pare în mare parte specificații de nivel D850 introduse într-un corp fără oglindă.

poza aparate foto mirrorless nikon dslr
Nikon Z9 Z8 D850

Cântărind doar 910 g (aprox.), corpul aparatului foto Z 8 este cu 30 % mai mic decât al lui Z 9 și cu 15 % mai mic decât al lui D850. Este aparatul foto hibrid perfect pentru creatorii care doresc un corp mai ușor pentru a fotografia cu aparatul foto ținut în mâna sau un aparat foto în format de cadru întreg care să se echilibreze perfect pe orice echipament de filmat, inclusiv pe majoritatea sistemelor de stabilizare gimbal.

perfect-tour.ro

Corpul mai mic și mai ușor nu sacrifică fiabilitatea: Z 8 se mândrește cu o etanșare de calitate profesională împotriva intemperiilor și aceeași toleranță la frig că a aparatelor foto de vârf D6 și Z 9 de la Nikon asigura performanțe fiabile la temperaturi scăzute.

poza butoane aparat foto mirrorless nikon z8
Nikon Z8

De asemenea, Z 8 este primul aparat foto mirrorless de la Nikon echipat cu două porturi USB-C, care fac posibil transferul rapid al fișierelor în timpul incarcarii. În afară de aparatul foto, există câte un obiectiv NIKKOR Z pentru fiecare idee și fiecare buget, precum și accesorii de la parteneri: sisteme de stabilizare gimbal, microfoane și multe altele.

poza seznor full frame nikon z8 mirrorless
senzor Nikon Z 8

Nikon Z8 are un senzor CMOS stivuit de 45,7 megapixeli, acesta filmează videoclipuri 8K cu până la 60 de cadre pe secundă sau 4k la 120fps. Dispune, de asemenea, de ProRes 422 intern de 10 biți, precum și de înregistrare N-RAW și ProRes Raw pe 12 biți. Nikon spune că este mai mic și mai ușor decât Nikon Z9 și Nikon D850 și are un EVF fără întreruperi, cu un ecran LCD cu înclinare în 4 direcții.

Pentru creatorii de conținut HDR, aparatul foto înregistrează imagini statice HEIF pe 10 biți și imagini video HLG pe 10 biți.

Citește și: O solutie convenabila pentru achizitionare licentelor software

Nikon Z8 oferă urmărire inteligentă a subiectului și focalizare automată, cu moduri pentru oameni (cap, față, partea superioară a corpului), ochi, animale, vehicule și moduri de urmărire a avionului. Are 493 de puncte AF care acoperă aproximativ 90% din vizualizare, cu detecție AF variind de la -7 la +19 EV.

Ecranul LCD din spate este un afișaj înclinat cu 4 axe de 3,2 inchi și 2,1 milioane de puncte, iar EVF este un OLED de 3,69 milioane de puncte capabil să emită 3.000 de nit de luminozitate atunci când fotografiați în condiții foarte însorite la 60 sau 120 Hz.

poza nikon z 8 lcd mobil verticala orizontala
Nikon Z 8 lcd

Z8 are o stabilizare a imaginii în interiorul corpului pe 5 axe cu Synchro VR – practic, stabilizare hibridă care combină senzorul și lentilele stabilizate – pentru un total de până la 6 trepte de putere de stabilizare. Are încărcare USB-PD pentru a vă reîncărca bateria în cameră. De asemenea, are Bluetooth și WiFI atât la 2,4 GHz, cât și la 5 GHz pentru control de la distanță și transfer de fișiere.

Nikon Z8 preț

Nikon Z 8 este disponibil pentru precomandă pentru 22.300 lei (body). Este disponibil și într-un kit cu obiectivul Nikkor Z 24-120 mm f/4 pentru 27.500 lei.
Comandă acum Nikon Z8: primul mirrorless foto-video din România cu 3 ani garantie la F64 – sau la Photosetup – sau la eMag

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.