9 sfaturi esentiale pentru a va pastra bagajele in siguranta

Anul acesta se pare că vom putea călătorii mai bine, mai multe țări renunță la restricțiile impuse datorită pandemiei Covid-19. Astfel, cred că este bine să știți / să vă reamintiți câteva sfaturi pentru a vă păstra bagajele în siguranță în timpul călătoriei atât în țară cât și în străinătate.

poza aparat foto rucsac calator fotografiind
calatorii

Photo by Bhupendra Singh on Unsplash

9 sfaturi esentiale pentru a va pastra bagajele in siguranta

Cum împiedicați să vă fie furate sau ”verificate” gențile? Vă împărtășesc câteva sfaturi pentru a vă păstra bunurile în siguranță în timp ce călătoriți atât în țară cât și peste hotare.

Există două etape pentru a vă păstra bagajele în siguranță: planificarea bagajului potrivit înainte de a pleca și folosirea lui în siguranță atunci când sunteți pe drum pentru a explora lumea.

Înainte de pleca în călătorie merită să verificați și oferta la asigurările de călătorie aici sau aici

1. Împachetați și transportați propriile bagaje

Trebuie să cunoașteți conținutul bagajelor atunci când treceți granițele, luați zboruri sau treceți prin vamă. Evitați să transportați bagajele altor persoane. Există destul de multe povești despre călători care au încearcat să-și ajute noul însoțitor de călătorie doar pentru a ajunge să transporte ceva ilegal. Fă-ți noi prieteni pe drum, dar lasă-i să-și ducă propriile lucruri.

2. Înțelegeți legile carantinei

Fiți conștienți de legile de carantină și asigurați-vă că nu importați substanțe ilegale – care ar putea fi la fel de inocente precum fructele sau sculpturile în lemn – sau la fel de sinistre ca părțile corpului animalelor pe cale de dispariție. În unele țări, sancțiunile sunt mult mai aspre decât o declarație verbală – în Australia, de exemplu, puteți primi o amendă la fața locului de până la 220 USD sau, pentru o infracțiune gravă, puteți fi urmărit penal și vă confruntați cu un amendă de până la 66.000 USD sau 10 ani de închisoare!

3. Obțineți echipamentul potrivit pentru călătoria dvs

Gândește-te cât de mult echipament trebuie să iei (nu uita, mai puțin înseamnă mai mult!) și apoi gândește-te de câte genți ai nevoie. Este mult mai ușor să te deplasezi și să fii cu ochii pe o geantă decât pe două.

Luați o geantă robustă, care nu este ușor de spart și păstrați-o încuiată în siguranță.

Dacă călătoriți în Statele Unite (vezi Top 11 gratis New York), asigurați-vă că încuietoarea pentru bagaje este în conformitate cu cerințele specifice de blocare a bagajelor – acestea pot fi deschise de către ofițerii de securitate folosind „chei principale universale”, astfel încât încuietorile să nu fie tăiate.

poza turista calatorie Metroul din New York
calator cerand informatii mecanic tren metrou New York City

Informații despre aceste încuietori sunt disponibile pe site-ul web al Administrației pentru Securitatea Transporturilor

4. Folosiți cable ties (coliere plastic) pentru bagaje

Deși acestea nu înlocuiesc încuietoarea securizată, uneori cable ties sau zip ties sau soricei de plastic sunt foarte utili pentru a vă asigura că gențile dumneavoastră nu sunt modificate. Le puteți tăia cu ușurință, dar împiedică accesul ușor pentru oportuniști.

Cele albe sau negre sunt cele mai comune, dar le puteți amesteca puțin cu câteva culori pentru o identificare suplimentară.

Dacă geanta dvs. ajunge pe un carusel de aeroport cu colierele lipsă sau combinația de culori schimbată, nu atingeți geanta, chemați un ofițer de securitate și spuneți-i că s-ar putea ca geanta dvs. a fost modificată. Vă veți supune unei căutări amănunțite, dar dacă există vreo contrabandă plantată în bagaj, veți avea un alibi bun.

5. Fii pregătit să pierzi lucruri

Împachetarea bună și ușoară este o formă de artă, dar sfatul de bază este să nu împachetați nimic de care nu ați suporta să vă despărțiți, în special lucrurile sentimentale și de valoare. Dar, uneori, cu bagajele pierdute, geanta în sine îți lipsește cel mai mult… călătorii experimentați pot petrece mult timp în căutarea valizei / rucsacului potrivit.

Citește și: Recomandari alegere geanta sau rucsac foto pentru calatorii

6. Obțineți asigurarea de călătorie potrivită pentru călătoria dvs

Bagajul pierdut creează disconfort maxim și poate fi costisitor de înlocuit, împreună cu conținutul. Pentru a ușura durerea, asigurați-vă că obțineți nivelul potrivit de asigurare, mai ales dacă aveți camere, laptopuri sau smartphone-uri scumpe. Citiți descrierea poliței până la capăt și verificați că aceste articole valoroase vor fi acoperite în întregime. De asemenea nu uitați de condițiile pentru asigurarea medicală.

ottobroker.ro

Cum să vă păstrați bagajele în siguranță în timpul călătoriei:

7. Nu vă lăsați niciodată geanta nesupravegheată

La plajă, într-o cafenea sau chiar în lounge-ul aeroportului, țineți întotdeauna bagajele cu dvs. sau cereți ajutorul unui prieten de călătorie de încredere. Asigurați-vă că la hotel camera dvs. este în siguranță și profitați de seifurile hotelului (atâta timp cât sunt de încredere).

Dacă vă lăsați bagajele în cameră, asigurați-vă că încuiați fermoarele etc. Deși cineva ar putea fura toată geanta, scopul este de a îngreuna orice hoț oportunist, deoarece încercarea de a tăia un lacăt este destul de dificilă.

Hoții pot acționa cu o promptitudine extraordinară, iar geanta dvs. poate dispărea sau pot fi eliminate selectiv obiecte din ea într-o clipită. Păstrează-ți întotdeauna obiectele de valoare (în special pașaportul și banii) bine ascunse pe persoana ta, mai degrabă decât în bagaj.

Dacă stați într-o cafenea sau într-un restaurant, trageți cureaua genții în jurul piciorului scaunului sau fixați-o de masă (vedeți că acele coliere de plastic ar putea fi utile și aici).

8. Păstrează-ți obiectele de valoare cu tine

Scoate orice și tot ce este valoros din geanta principală și pune-l în ganta/rucsacul tău de utilizare zilnică. Apoi folosește încuietori/lacăte sau șoricei de plastic pentru a-ți asigura geanta principală cât de bine poți înainte de a o preda la aeroport sau arunca în autocar cu tot restul și speră la ce e mai bun.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

9. Asigurați-vă rucsacul/geanta de zi

Nu lăsați fermoarele desfăcute sau buzunarele deschise – este prea ușor pentru hoți de buzunare să vă fure echipamentul… sau să cadă pe trotuar.

În zonele aglomerate, cum ar fi piețele sau gările, este înțelept să porți rucsacul de zi în față – s-ar putea să arăți un pic necool îmbrățișând geanta, dar cel puțin nu este expus oportuniștilor! Oamenii cred adesea că și-ar putea da seama dacă cineva le-a băgat mâna în geantă, dar nu este întotdeauna cazul!

Gențile trebuie purtate pe corp, cu cureaua în diagonală peste un umăr. Nu lăsa geanta să atârne de umăr, deoarece aceasta o face o țintă ușoară pentru un hoț care smulge și fuge.

Sper că aceste sfaturi îți sunt de folos și nu-mi mai rămâne decât să-ți urez drum bun!

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.