Cat tine un stick de memorie USB

Dacă vă gândiți să păstrați date pe un stick de memorie USB, trebuie să știți cât timp sunt acestea în siguranță pe aceste mediu de stocare.

memorie usb kingston
DataTraveler HyperX Predator 512GB

Stick-urile de memorie USB au o durată de viață limitată, iar aceasta diferă semnificativ de la un producător de altul. Durata de viață este influențată de factori, precum: calitatea construcției, ciclurile de scriere, temperatura ambientală, praful sau umiditatea.

Nu ar trebui să vă așteptați ca pozele pe care le puneți pe un stick de memorie USB să poată fi accesate peste câteva zeci de ani.

Cât timp poate un stick USB să păstreze datele de pe el în siguranță?

În condiții normale de utilizare și dacă sunt depozitate corect, stick-urile USB de la un producător respectabil ar trebui să păstreze datele în siguranță timp de cel puțin 10 ani.

powerlaptop.ro

Aceasta nu este o estimare sau un număr bazat pe studii, ci se folosește standardul JEDEC JESD47 . Acest standard cere ca stick-urile să reziste timp de 10 ore când sunt operate la o temperatură de 125 de grade Celsius. Acesta este echivalentul a 10 ani la temperaturi 55 de grade Celsius.

Citește și: Recomandari sisteme de backup pentru fotografiile digitale

Cu toate acestea, aceasta este o estimare generală și, evident, variază în funcție de unitatea specifică și de condițiile de utilizare.
Dacă scrieți pe un stick de memorie USB, chiar dacă îl puneți într-un sertar, trebuie să vă străduiți să o conectați la fiecare câteva luni pentru a o reîmprospăta.
Astfel îți poate păstra datele pentru mult mai mult timp, dar singurul mod de a ști sigur este să faci efectiv această operație!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Sursa: How-To Geek

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.