5 programe de recuperare a fotografiilor sterse

În era digitală, fotografiile reprezintă o modalitate valoroasă de a păstra amintirile noastre dragi. Cu toate acestea, se întâmplă adesea să ștergem din greșeală fotografiile importante de pe cardul de memorie al aparatului foto sau al telefonului mobil. Vestea bună este că există programe care ne pot ajuta să recuperăm aceste fotografii șterse.

program recuperare fotografii sterse
Recuva – Programe de recuperare a fotografiilor sterse

Înainte de a începe procesul de recuperare, este important să înțelegem că fotografiile șterse nu sunt efectiv șterse din cardul de memorie sau stick de memorie USB. Ele sunt doar marcate drept spațiu disponibil pentru suprascriere. Prin urmare, este foarte important să evităm utilizarea cardului de memorie sau stickul de memorie USB pentru a preveni suprascrierea datelor dorite.

cartepedia.ro

Altă recomandare este să nu cumpărați cardul de cea mai mare dimensiune, chiar dacă este o marcă bună, mai bine cumpărați două de dimensiuni mai mici. Să presupunem că doriți să cumpărați un card de 32 Gb, este mai bine să cumpărați 2 de 16 Gb, în acest caz, dacă un card pățește ceva, celălat va fi ok.

Recuperarea fotografiilor șterse de pe cardul de memorie: 5 programe pentru salvarea amintirilor

PhotoRec ptogram recuparare fotografii sterse soft recuparare date
PhotoRec – recuperare imagini, informatii sterse

Există o mulțime de programe diferite pe care le puteți folosi pentru recuperarea fotografiilor (sau a datelor), unele dintre ele trebuie plătite, iar altele sunt gratuite. Dacă un program nu ajută, încercați altul.

Recuva – gratuit, simplu de folosit, are rezultate bune în recuperarea fotografiilor șterse și are interfata și în limba română.

PhotoRec – este un software de recuperare a datelor conceput pentru a recupera fișiere pierdute, inclusiv videoclipuri, documente și arhive de pe hard disk-uri (hard disk-uri mecanice, unități SSD), CD-ROM-uri și imagini pierdute (deci numele Photo Recovery) de pe cardul camerei digitale.
Este gratuit pentru Windows, Mac și Linux.

Active@ Undelete – gratuit de încercat pentru Windows

Magic Uneraser – gratuit de încercat pentru Windows. Anulați ștergerea fișierelor șterse. Extrageți imagini de pe cardurile de memorie corupte. Recuperați informații de pe hard disk-uri formatate, repartiționate și inaccesibile. Reparați NTFS, ReFS, FAT, HFS+

R-Studio – pentru Win/ Mac/ Linux

Dacă ați cumpărat un card de memorie SanDisk sau Lexar în ambalajul acelui card s-ar putea să găsiți un bilet prin care sunteți înștiințați de posibilitatea descărcării programului pentru recuperat imaginile șterse SanDisk RescuePRO, respectiv Lexar Image Rescue Software.

Citește și: ADATA HD710 PRO 4TB review hdd extern USB 3.1

Recuperarea fotografiilor șterse de pe cardul de memorie, memorie USB poate fi realizată cu succes folosind programele prezentate. Amintiți-vă să acționați rapid, să nu utilizați cardul de memorie și să luați măsuri de precauție pentru a evita pierderea datelor în viitor

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.