Artist-in-Residence 2016

Cancelaria Federală a Austriei, în cooperare cu KulturKontakt Austria, oferă 50 de rezidenţe artistice pentru 2016 în Austria (Viena şi Salzburg), în cadrul programului Artist-in-Residence 2016, pentru următoarele domenii:

Artists in Residence Programme 2016
Artists in Residence Programme 2016

– arte plastice, artă fotografică, artă video şi media, arte interdisciplinare, compoziţie muzicală (rezidenţe cu durată de 3 luni);
– literatură, literatură pentru copii şi tineri, traduceri literare (rezidenţe cu durată de 1-2 luni);
– educaţie artistică şi culturală (rezidenţe cu durată de o lună).

Pe parcursul acestor rezidenţe, beneficiarii vor avea ocazia să se familiariza cu mediul cultural austriac, să intre în contact cu artişti locali, să dezvolte proiecte culturale. De asemenea, artiştii selectaţi vor putea participa activ la Artist-in-Residence-go-to-School-Programme organizat de KulturKontakt Austria (programul include lecturi şi ateliere în şcoli din Austria).

Acest program se adresează tinerilor artişti care au domiciliul stabil în afara Austriei, cu vârsta până la 40 de ani, care au terminat studii de specialitate, având cunoştinţe elementare de limba germană sau limba engleză.

Nu sunt eligibili cetăţenii austrieci şi candidaţii care au participat la ediţiile anterioare ale programelor de rezidenţe (artist-in-residence-programmes) organizate de KulturKontakt Austria, Cancelaria Federală a Austriei sau Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii din Austria.

Artiştii participanţi la programul de rezidenţe vor fi desemnaţi de jurii formate din experţi pentru fiecare domeniu propus.

Termenele limită pentru înscriere sunt următoarele:
• compoziţie muzicală – 31 august 2015;
• educaţie artistică şi culturală – 31 august 2015;
• arte plastice, fotografie, artă video şi media, arte interdisciplinare – 15 septembrie 2015;
• literatură, literatură pentru copii şi tineri, traduceri literare – 15 septembrie 2015.

Pentru informaţii detaliate cu privire la procedura de înscriere pentru fiecare domeniu în parte şi pentru acces la materiale suplimentare (formular de înscriere), accesaţi următoarele link-uri:
http://www.kulturkontakt.or.at (KulturKontakt Austria) sau
http://www.kunstkultur.bka.gv.at (Cancelaria Federală a Austriei).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.