Arta urbana pe peretii statiei de metrou Piata Romana

Pereții stației de metrou Piata Romană au un nou aspect vizual, grație picturilor murale realizate de artiștii Asociației VAR Cultural.

poza graffiti statie metrou piata romana bucuresti arta urbana
Orasul M – statia de metrou Piata Romana, Bucuresti

Lucrările, fie că sunt murale sau realizate în tehnica paste up, instalaţie de obiect, lucrări grafice sau AR (realitate augmentată), oferă numeroase motive de a zăbovi în spaţiul realizat de artişti şi a reflecta la mesajele pe care ni le dăruiesc.

Într-un parteneriat cu Metrorex, artiștii au conceput un proiect dedicat special metroului bucureștean, Orașul M. La stația de metrou Piața Romană, muralele realizate sunt creații ale Atoma, Alexa Lincu, Ionela Drăghici, Andrei Felea, Raluca Macovei, Maria-Livia Onete, Dumitriţa Răzlog, Mimi Pleşoianu, Alex Antonescu, Cosmina-Ionela Sandu.

poza pictura murala statie metrou romana bucuresti
Arta urbana
poza afis realitate virtuala metrou bucuresti
realitate augmentata
poza graffiti metrou romana bucuresti orasul m
mural

poza desen frigider graffiti metrou piata romana
Orasul M – Piata Romana

Proiectul Orașul M s-a născut din dorința organizatorilor de a valorifica spațiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului între artiști și publicul călător aflat în tranzit. Proiectul oferă o nouă perspectivă a itinerariului obișnuit, făcând loc unui microunivers cultural pe care, cel mai adesea, preocupați de grijile cotidiene, nu avem răgaz să-l explorăm cum se cuvine la suprafață.

poza desen mural graffiti metrou piata romana
desen mural
poza afis manhattan metrou piata romana
Manhattan Piata Romana Bucuresti
poza desen pereti metrou bucuresti
Orasul M – VAR Cultural

Citește și: Canon Powershot PX aparatul foto inteligent pentru fotografii de familie

poza instalatie arta urbana orasul m VAR Cultural piata romana
VAR Cultural – Orasul M
poza graffiti metrou piata romana bucuresti metrorex arta urbana
arta urbana – Metrorex

f64.ro

poza afis bansky graffiti bucuresti romania
Bansky – Bucuresti
desen pisic umbrela roise ploaie foto
arta urbana

Piaţa Romană este, după Izvor, a doua staţie de metrou ce se alătură proiectului „Oraşul M”, după lansarea din staţia Timpuri Noi, ce a marcat aniversarea de 42 de ani a Metrorex printr-o serie de fotografii de arhivă din perioada în care au început construcţiile galeriilor subterane.

Citește și: Cetatuia Brasov – Plimbare

Prin punerea la dispoziție a spațiilor pe care le deține, METROREX s-a raliat ideii de a susține viața artistică a capitalei. Grație acestei colaborări, expozițiile (permanente sau temporare) vor aduce în viața de zi cu zi a publicului călător, practicile artiștilor vizuali din România.

Videoclipul Murals:

Videoclipul Graffiti:

Videoclipul Urban art:

Din câte am aflat, costurile lucrărilor sunt zero. Este o muncă gratuită și voluntară a celor 14 artiști care vor să-i scoată pe cetățeni din griul cotidian prin culoare, dar și prin câteva mesaje importante.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Arta urbana pe peretii statiei de metrou Piata Romana”

  1. Piața Romană este pe traseul meu spre serviciu. Dar, evident, dimineața mă grăbesc spre serviciu, seara spre casă. 🙂 Așa că îți mulțumesc că ai postat fotografiile. Chiar azi dimineață l-am remarcat pe unul dintre ele și mă întrebam despre ce este vorba. Cred că este o idee bună să dea un pic de culoare stației Piața Romană. Era atât de urâtă înainte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.