Burse stART – 180.000 lei pentru tinerii artisti

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu. Programul este dezvoltat în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naţionale.

poze vernisaj expozitie foto eli lotar bucuresti
Vernisajul expozitiei foto Eli Lotar – Muzeul Colectiilor de Arta din Bucuresti

Prima ediție a programului Bursele stART a avut loc în 2014, iar până astăzi peste 230 de elevi, din toate regiunile țării, au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 1.000.000 de lei, dar și de sesiuni de mentorat cu profesori și artiști, care le-au oferit recomandări menite să îi ajute să facă primii pași în carieră.

„Programul Bursele stART este felul în care noi înțelegem să contribuim la viitorul adolescenților. Credem că arta merită toată încrederea noastră și fiecare dintre bursierii din program ne-a demonstrat asta. La nivel global, arta este o industrie cu o valoare de piață mare, însă pentru a face performanță oricine are nevoie de sprijin. Prin Bursele stART le oferim liceenilor un imbold pentru a face primul pas în carieră – îi ajutăm să se cunoască, aibă încredere în forțele proprii, le hrănim curiozitatea și îi încurajăm să exploreze,” a declarat Florin Bâlcan, directorul general al Provident Financial România.

evomag.ro

Grație sprijinului financiar oferit de bursele stART, tinerii au acces la resurse pentru a participa la concursuri de specialitate, atât pe plan local, cât și internațional. Sumele obținute pot fi folosite pentru a achiziționa instrumente, echipamente şi materialele necesare pentru pregătirea lor artistică. Mai mult, tinerii artiști beneficiază de o rețea de suport și mentorat menită să-i învețe să-și recunoască valoarea și potențialul.

Citește și: Samsung Galaxy Tab S7 – review tableta 11 inch cu stylus

„Credem că atunci când tinerii își urmăresc pasiunile prind puteri nebănuite, iar arta are puterea de a transforma totul. Cred că este responsabilitatea noastră să susținem tinerii talentați și să le oferim o șansă în plus ca, peste ani, să ne bucure sufletul prin munca lor. Sunt mulți români talentați, iar acest aspect este reflectat și de interesul crescut pentru acest program: la ediția anterioară au aplicat 600 de elevi, adică au concurat, în medie, 20 de elevi pentru o bursă. Mai mult, începând de anul acesta, bursierii vor participa și la Academia Burselor stART, unde vor beneficia de mentorat cu artiștii care au reușit deja să își transforme pasiunea într-o meserie,” a declarat Dragoș Belduganu, Președinte Școala de Valori.

Bursele stART deschid drumul spre o carieră în artă pentru încă 30 de tineri

Pentru bursele stART sunt eligibili elevii de liceu care pot dovedi, pe baza unui portofoliu, că au talent la desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie și vlogging. Aceștia trebuie să fie înscriși la o instituție de învățământ din România. Bursele vor fi acordate pe perioada unui an calendaristic, în perioada ianuarie-decembrie 2022.

Elevii pot aplica pentru a obține o bursă online, accesând platforma www.scoaladevalori.ro/bursele-start/. Pe lângă formularul de înscriere, tinerii trebuie să încarce pe platformă și un portofoliu care să conțină lucrările lor reprezentative. Portofoliile pot fi depuse până pe 20.11.2021.

Sunt oferite în total 30 de burse, distribuite astfel:

•10 burse pentru domeniul muzică (în valoare de 6.000 de lei/an fiecare);
•10 burse pentru domeniile pictură și desen (în valoare de 6.000 de lei/an fiecare);
•10 burse pentru artele viitorului, scriere creativă, fotografie sau vlogging (în valoare de 6.000 de lei/an fiecare).

Mai mult, grație atelierelor dezvoltate pentru bursierii înscriși în program, elevii vor reuși să își dezvolte și un set de competențe transversale esențiale, precum cele de comunicare, de prezentare și de inteligență financiară.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 thoughts on “Burse stART – 180.000 lei pentru tinerii artisti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.