Cum sa creezi picturi pe numere cu vopsele acrilice – 2 reguli de baza

Culorile acrilice sunt perfecte pentru cei care se apropie pentru prima data de lumea artelor plastice. Mai usor de utilizat decat vopselele de ulei, acestea ne permit sa facem primele noastre incercari de a imita marii artisti fara cheltuieli excesive. Daca alegi picturi pe numere, acestea vin in set cu vopsele acrilice de cea mai buna calitate.

Cum sa creezi picturi pe numere cu vopsele acrilice – 2 reguli de baza
2 reguli de baza pentru picturi cu acrilic

Acrilicele disponibile in kiturile de picturi numere ofera timp de uscare rapida si culori moderne si luminoase, chiar daca rezultatul final depinde mai ales de calitatea produsului pe care urmeaza sa il cumparam si de modul in care il vom folosi.

Astfel ca, iti vom oferi doua sfaturi importante pentru cei care doresc sa inceapa sa experimenteze pictura pe numere cu vopsele acrilice:

1. Pastreaza acrilicele inchise cand nu lucrezi cu ele
Este bine de stiut faptul ca acrilicele se usuca foarte repede, mai ales in comparatie cu alte tehnici precum pictura in ulei! Pictorii incepatori se vor regasi adesea putin confuzi de aceasta caracteristica, care poate crea unele probleme.
Iti recomandam sa te dedici mai intai zonelor mari ale picturii, unde poti aplica acrilul cu o pensula mai mare. Mai tarziu vei avea grija de detalii folosind pensule mai fine si pregatind doar cantitatile necesare de produs pe paleta. Intodeauna inchide ermetic vopselele altfel se vor usca!
2. Alege pensula potrivita
Alegerea pensulei si moliciunea sau duritatea parului vor depinde de consistenta vopselei acrilice pe care o vei folosi. Daca lucrezi cu vopsea densa, iti recomandam sa folosesti perii mai rigizi, in timp ce pentru culorile diluate poti folosi pensule mai moi.
Nu exista reguli stricte cu privire la tipul de par: poti folosi par natural sau sintetic, alegerea va depinde de gusturile personale. Ideal este sa incepi cu o mica selectie de 4-5 pensule cu diferite forme si dimensiuni: incepand de la varful rotund fin pentru detalii pana la varful plat mare si larg pentru a umple fundalul.

Partea buna e ca orice kit de picturi pe numere vine cu un set de pensule, astfel nu ai de ce sa iti bati capul cu tipul si forma periei folosite. Alege sa pictezi zone mai mari cu pensula cea mai mare si zone mici de tot – cu cea mica.
Incearca chiar azi si beneficiaza de avantajele picturii pe numere chiar la tine acasa!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.