Artistii iMapp Bucharest au proiectat pe cladirea TNB imagini simbol pentru pace

iMapp Bucharest s-a alăturat Campaniei internaționale de solidaritate Enlightenment #ArtistsUnitedforPeace.

poza fotografie iMapp Bucharest Enlightenment Solidarity Project #ArtistsUnitedforPeace
iMapp Bucharest – Enlightenment Solidarity Project – #ArtistsUnitedforPeace

35 de artişti vizuali internaţionali au proiectat, sâmbătă 19.03.2022, în intervalul orar 20.30-23.00, pe faţada Teatrului Naţional Bucureşti, un videoclip cu lucrări de artă ca parte a campaniei de solidaritate Enlightenment Solidarity Project – #ArtistsUnitedforPeace.

poza spectacol video bucuresti tnb nu razboi ucraina
Enlightenment Solidarity Project

iMapp Bucharest, cel mai mare eveniment de New Media Art din România şi în top 3 concursuri de video mapping la nivel mondial, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, s-a alăturat iniţiativei Enlightenment Solidarity Project – #ArtistsUnitedforPeace, proiectând campania internaţională de solidaritate, sâmbătă, pe faţada Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti.

poza videomapping teatrul national bucuresti suport ucraina pace
Libertate

Lansată, în contextul actual, de partenerii tradiţionali iMapp Bucharest – Maxin10sity (Ungaria) şi Borealis – a Festival of Light (S.U.A.), campania internaţională de solidaritate Enlightnment a fost posibilă în urma mobilizării rapide, în decursul unei săptămâni, cu susţinerea pro bono a peste 35 de artişti vizuali şi a unor festivaluri de lumină din întreaga lume.

fotografie spectacol video fatada teatrul national bucuresti pace ucraina
#ArtistsUnitedforPeace

infinity.ro

stop war pace art videomapping bucharest romania
Stop War

“În această perioadă, mai mult decât oricând, este timpul pentru iubire şi pace. Oamenii au nevoie de speranţă, dragoste, încurajare şi sprijin. Împreună, prin intermediul artei, putem conecta întreaga lume şi putem sprijini pacea. În cele mai grele vremuri ale umanităţii, arta şi-a îndeplinit întotdeauna aceeaşi misiune nobilă: de a sprijini unitatea şi de a sublinia ceea ce este mai bun în oameni”, transmite creart.

Astfel, sub deviza Enlightnment, #ArtistsUnitedforPeace, artiştii vizuali internaţionali au fost invitaţi să creeze lucrări cu o durată de 10-15 secunde, pe tema iniţiativei. Unite într-un singur videoclip, aceste lucrări de artă au fost proiectate în diferite oraşe din toată lumea, în weekend-ul 19 – 20 martie 2022, iar animaţiile vor evidenţia, prin forţa lor creatoare, eforturile comune de a menţine speranţa printr-un mesaj de iubire, solidaritate şi susţinere.

Citește și: Alaturi de refugiatii din Ucraina – Campanie umanitara organizata de Biblioteca Nationala a Romaniei si Muzeul Ororilor Comunismului in Romania

De asemenea, campania a prezentat şi un video cu desene realizate de copii din Ungaria şi Italia.

Videoclip ENLIGHTENMENT SOLIDARITY PROJECT initiative – #ArtistsUnitedforPeace:

S.U.A., Mexic, Costa Rica, Marea Britanie, Belgia, Franţa, Germania, Portugalia, Republica Cehă, Polonia, Norvegia, Italia, Ungaria, Australia, Japonia, Canada, Thailanda şi România sunt doar câteva dintre ţările în care va fi proiectată campania internaţională de solidaritate, peste 30 de oraşe din întreaga lume susţinând proiectul care subliniază capacitatea artei de a uni şi de a transcende timpul şi spaţiul prin puterea mesajelor ei vindecătoare.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “Artistii iMapp Bucharest au proiectat pe cladirea TNB imagini simbol pentru pace”

  1. @ Jo – sunt abonat de diverse newsletter-e ! Inclusiv TNB are acest serviciu 🙂
    Nu intotdeauna aflu din timp de evenimente, dar este ok si asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.